Μόνη στις γιορτές; 5 tips για να περάσεις καλά!

27.12.2016
Δεν κατάφερες να πάρεις άδεια, η οικογένεια είναι χιλιόμετρα μακριά κι οι φίλοι όλοι πεφρνούν αυτές τις ημέρες οικογενειακά. Εσύ μένεις μόνη σαν το λεμόνι με τη μοναξιά και τη θλίψη για παρέα. Σε ένα βαθμό τα συναισθήματά σου είναι δικαιολογημένα, υπάρχουν όμως πολλά που μπορείς να κάνεις για να περάσεις καλά!

Σου δίνουμε μερικές ιδέες!

#1 Φέρε τους αγαπημένους σου κοντά με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Δε ζούμε πια στην εποχή του απλού ταχυδρομείου. Η τεχνολογία δίνει λύσεις για να νιώσεις πως είσαι με την οικογένεια και φέτος τις γιορτές κι ας σας χωρίζουν χιλιόμετρα, ακόμη κι Ωκεανός. Χρησιμοποίησε τη βιντεοκλήση για να μιλήσεις με την οικογένεια και να τους ευχηθείς. Μπορεί να μην είναι το ίδιο με τη δια ζώσης επαφή αλλά δίνει την ψευδαίσθηση της συντροφικότητας.

#2 Μήπως να οργάνωνες ρενεγιόν για τις μοναχικές ψυχές;

Θα εκπλαγείς με το πόσοι άνθρωποι δεν έχουν παρέα στις γιορτές κι επιλέγουν να κάνουν ρεβεγιόν αγκαλιά με την κουβέρτα και την τηλεόραση. Αποφάσισε να κάνεις δείπνο στο σπίτι σου, γίνε η οικοδέσποινα, κάνε πρόσκληση ανοιχτή και σίγουρα κάποιος θα βρεθεί να σε συντροφέυσει. Ως προς τ μενού, στην στήλη μας "Κουζίνα" θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι.

#3 Μη φοβάσαι να μιλάς ανοιχτά για τη μοναξιά σου

Αντί να "κρύβεις" τη μοναξιά σου επικοινώνησέ τη. Η πρόσκληση μπορεί να έρθει από εκεί που δεν το περιμένεις. Μην αρνηθείς ακόμη κι αν προέρχεται από έναν απλό γείτονα ή συνάδελφο.

#4 Γέμισε τις ημέρες με δραστηριότητες

Μια απλή βόλτα στην αγορά, μια ωραία ταινία, ένα καλό ρόφημα θα γεμίσουν το χρόνο σου και θα σου φτιάξουν τη διάθεση στη στιγμή κι εγγυημένα.

#5 Μη γίνεσαι Σκρουτζ, οι γιορτές φέρουν το μήνυμα της προσφοράς

Ένας καλός τρόπος για να νιώσεις καλά και να γεμίσεις το χρόνο σου είναι η προσφορά. Ετοίμασε μικρά χειροποίητα δωράκια για φίλους και γνωστούς και διέδωσε το μήνυμα της προσφοράς. Ενα βήμα παραπέρα, μπορείς φέτος τις γιορτές να δοκιμάσεις τον εθελοντισμό. Υπάρχουν τόσα γηροκομεία, ξενώνες αστέγων, ορφανοτροφεία που ειδικά αυτή την περίοδο χρειάζονται τη βοήθεια και τη δράση εθελοντών. Θα γεμίσεις το χρόνο σου, θα προσφέρεις και θα πλημμυρίσεις με θετικά συναισθήματα.

Από τη Δήμητρα Γκούντρα