Γιατί επιστρέφεις πάντα σε όσους σε πληγώνουν

24.03.2016
Έχεις αναρρωτηθεί ποτέ γιατί πάντα επιστρέφεις στον τόπο του... εγκλήματος; Γιατί πάντα συγχωρείς τους φίλους που σε βλάπτουν και σε πληγώνουν βάζοντάς τους ξανά στη ζωή σου;

1. Σκέφτεσαι πως τα πράγματα θα είναι διαφορετικά την επόμενη φορά

Το πρόβλημα με τις τοξικές φιλίες είναι πως δύσκολα αλλάζουν κι αυτό γιατί συνήθως οι χαρακτήρες μένουν ίδιοι. Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σου...

Μάθε τι εξέλιξη θα έχει κάθε σου φιλία

2. Τους δικαιολογείς συνέχεια

Πόσες φορές πληγώθηκες από τη συμπεριφορά μιας φίλης ή φίλου αλλά προσπάθησες να τους δικαιολογήσεις; Σκέφτηκες πως ίσως να είναι στις κακές τους, να παρεξήγησες τα λεγόμενα ή πως απλά αστειεύτηκαν. Μη δίνεις τόσο εύκολα αυτό που ονομάζουμε: πλεονέκτημα της αμφιβολίας. Πρσπάθησε να κρίνεις τις καταστάσεις όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται.

10 τοξικοί φίλοι: Αναγνώρισέ τους.

3. Ελπίζεις πως θ΄αλλάξουν

Είναι ακριβώς το ίδιο λάθος που κάνουμε και στις ερωτικές σχέσεις. Πιστεύουμε πως μπορούμε να αλλάξουμε τους άλλους και να τους μετατρέψουμε στον ιδανικό σύντροφο ή τον ιδανικό φίλο.

Πότε να βάλεις όρια ακόμη και στις φίλες

4. Δεν έχεις πολλούς φίλους και φοβάσαι μη μείνεις μόνη

Η μοναξιά είναι δύσκολη αλλά ακόμη χειρότερη είναι μια τοξική σχέση. Άλλωστε αν το καλοσκεφτείς η μοναξιά δεν είναι μονόδρομος αλλά μια κατάσταση που μπορεί εύκολα ν΄αλλάξει!

5 αλάνθαστοι τρόποι για να κάνεις νέες φιλίες

Γίνε η φίλη-μαγνήτης σε 15 βήματα! (Μέρος Α)

Γιατί ποτέ δεν είναι αργά για νέες φιλίες