4 φίλοι που δε θα υπήρχαν χωρίς το Facebook

14.01.2016
Η εμφάνιση του Facebook εκτός από εργαλείο επικοινωνίας έφερε κι αλλαγές στον ορισμό της... φιλίας. Χάρη στο εργαλείο αυτό - ή καλύτερα εξαιτίας του - είμαστε αναγκασμένοι να διατηρούμε επαφή με ανθρώπους που υπό άλλες συνθήκες δεν υπήρχε περίπτωση να μαθαίνουμε νέα τους.

Ποιοί είναι αυτοί; Ιδού...

Οι πρώην μιας φίλης

Η φίλη χώρισε αλλά έλα που εσύ έχεις άριστες σχέσεις με τον πρώην που δε σου φταίει άλλωστε σε κάτι. Ο ίδιος δε σε έσβησε κι εσύ φυσικά ντρέπεσαι να κάνεις το delete με αποτέλεσμα να το έχεις κάπου χαμένο μέσα στη λίστα των φίλων. Την επόμενη φορά σκέψου καλά πριν στείλεις αίτημα.

Ο φίλος από το Εράσμους

Πήγες ένα εξάμηνο με πρόγραμμα Εράσμους σε άλλη χώρα και εκεί φυσικά έκανες γνωστούς και φίλους που μπορεί να μη ξαναδείς ποτέ στη ζωή σου, έχουν όμως καταχωρηθεί στη λίστα των ιντερνετικών σου φίλων.

Η μαμά της κολλητής

Σου έστειλε αίτημα φιλίας η μαμά της κολλητής, μπορείς να μην το αποδεκτείς; Αυτά έχει η νέα εποχή της κοινωνίας της Πληροφορίας.

Το προηγούμενο αφεντικό σου

Μπορεί να έχεις φύγει από τη δουλειά, να έχεις αλλάξει περιβάλλον εργασίας, κάτι έχει μείνει όμως πίσω να σου θυμίζει τα παλιά κι αυτό είναι το πρώην αφεντικό ή προιστάμενος από την προηγούμενη δουλειά. Σωστά;