7 λόγοι για να είσαι πάντα ειλικρινής στη φιλία

29.08.2016
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να είσαι ειλικρινής φίλος και αυτό είναι κάτι το εξαιρετικό, ειδικά αν δίνεις βάση στο βαθύτερο και το ουσιαστικό.

1. Ουσιαστικές & ανθεκτικές φιλίες

Ένας από τους καλύτερους λόγους για να είσαι έντιμη και πιστή φίλη είναι να δημιουργείς σχέσεις ουσιαστικές και φιλίες ανθεκτικές στο χρόνο. Όταν δεν είσαι ειλικρινής κανένας δεν πρόκειται να επενδύσει σε εσένα και στη φιλία σου.

2. Επίπεδο εμπιστοσύνης

Είναι δύσκολο να εμπιστεύεται κανείς ανθρώπους που δεν είναι πάντα ειλικρινείς. Οποιαδήποτε σχέση δεν πρόκειται να διαρκέσει αν στηριχτεί στο ψέμα.

3. Είναι δύσκολο αλλά είμαστε σε καλό δρόμο

Η ειλικρίνεια δεν είναι πάντα εύκολη είναι όμως απαραίτητη για μια ουσιαστική φιλία. Αυτή είναι άλλωστε που κάνει μια δυνατή φιλία να ξεχωρίζει από μια αδύναμη. Ξεκίνα με μικρά βηματάκια, μικρές αλήθειες που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις ένα βήμα πιο κοντά στην απόλυτη αλήθεια.

4. Η ειλικρίνεια είναι δύναμη

Ένας ειλικρινής φίλος θα βρει τον τρόπο να σε κάνει ν΄ακούσεις, όσο δύσκολα και δυσάρεστα είναι αυτά που θα σου πει. Βέβαια αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν έχει χτιστεί εμπιστοσύνη κι αυτό γίνεται μόνο μέσα στο χρόνο και πάνω σε βάσεις ειλικρίνειας.

5. Τα μυστικά είναι μυστικά κι η υπόσχεση εχεμύθειας αληθής

Από μικρά παιδιά ποιό ήταν το στοιχείο που μας έκανε να διακρίνουμε τους σωστούς φίλους; Μα φυσικά η εχεμύθεια.

6. Δε χωρούν αμφιβολίες

Δε χρειάζεται μεγάλη ανάλυση. Όταν είσαι ειλικρινής, είσαι κι έμπιστη. Μόλις κατακτήσεις την εμπιστοσύνη του φίλου διαλύονται οι αμφιβολίες κι η σχέση γίνεται αγνή και δίχως σύννεφα και μάσκες.

7. Κάνεις τη διαφορά

Σε ένα κόσμο που οι περισσότεροι κρύβονται πίσω από μάσκες και υποκρισία, εσύ κάνεις τη διαφορά κι αυτό φαίνεται!