6 αλήθειες για τη γυναικεία φιλία: Όλα έχουν να κάνουν με τη φύση μας!

04.01.2017
Η γυναίκα είναι περίεργο πλάσμα - το λένε οι άνδρες, το παραδεχόμαστε κι εμείς. Κι έχουμε τάση στα μπερδέματα: γεγονός! Πώς θα μπορούσε από αυτό ν ΄απέχει κι η φιλία;

1. Θα μείνει μεταξύ μας

Είναι από τις πιο συχνές υποσχέσεις που μια γυναίκα μπορεί ν΄αθετήσει. Μπορεί το μυστικό της φίλης να μην γίνει η είδηση της ημέρας αλλά ίσως δε μείνει επτασφράγιστο μυστικό. Τι πειράζει να το μάθει ο σύντροφος;

2. Αχ αυτή η ζήλια

Σε αντίθεση με τους άντρες που είναι σχετικά χαλαροί στο θέμα φιλία, οι γυναίκες είμαστε κάπως κτητικές. Παραδέξου το: δε θα ζηλέψεις αν η κολλητή σε παραμελήσει για άλλη φίλη; Και δεν είναι μόνο αυτό. Τα στιλάτα ρούχα, το καλλίγραμμο σώμα, η καλή δουλειά μιας φίλης, όλα μπορεί α δημιουργήσουν ζήλια κι ανταγωνισμό.

3. Το κέντρο της προσοχής

Αν και δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, η γυναικεία αυταρέσκεια είναι υπαρκτή. Ποιά γυναίκα δε θέλει να νιώθει επιθυμητή; Γι΄αυτό κι όπως έχει παρατηρηθεί πολλές ανασφαλείς γυναίκες ασυναίσθητα περιβάλλονται από λιγότερο εντυπωσιακές φιλενάδες, απλούστατα για να μη τους κλέβουν τη δόξα και τα βλέματα των ανδρών. Αυτόματα, γίνονται αυτές το επίκεντρο της προσοχής.

4. Ένα λάθος και... τέλειωσες

Αν και οι γυναίκες είναι από τη φύση τους κοινωνικά όντα με μεγάλύτερη ευκολία προσαρμογής σε σχέση με τους άντρες, σε περίπτωση λάθους είναι πιο σκληρές. Δύσκολο μια γυναίκα θα παρακάμψει ένα ατόπημα κι αυτό διότι το ζήτημα έχει να κάνει με βαθύτερα συναισθήματα. Η προδοσία για μια γυναίκα έχει συναισθηματική χρειά κι έτσι δύσκολα συγχωρείται.

5. Έχω τόσα να σου πω...

Ερωτεύτηκες; Μπήκες σε σχέση; Έδωσες το πρώτο σου φιλί; Έκανες για πρώτη φορά έρωτα; Τσακώθηκες; Χώρισες; Βρήκες δουλειά; Όποιο κι αν είναι το θέμα που σε απασχολεί θέλεις να το μοιραστείς με τις φίλες. Μια γυναικεία φιλία δε μπορεί να μην έχει κουβέντα, συζητήσεις επί συζητήσεων, ανάλυση γεγονότων και προβληματισμούς. Μια γυναίκα προσφέρει τα εσώψυχά της, τον εσωτερικό της κόσμο στις φίλες κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

6. Η μαμά σου είναι η μόνη φίλη που δε θα σε προσώσει ποτέ

Είναι η μόνη που δεν πρόκειται να σε προδώσει ΠΟΤΕ. Είναι αυτή που θα σου πει την πάσα αλήθεια και το αποκούμπι σου στις δύσκολες στιγμές. Άλλωστε, φίλες υπάρχουν πολλές, μαμά μόνο μία!