Η φίλη "έξω καρδιά": Πρόσεξε μην την πατήσεις

14.04.2017
Η φίλη είναι "έξω καρδιά", ακομπλεξάριστη, αλέγκρα, άνετη και πρόσχαρη συνέχεια. Είναι όντως έτσι τα πράγματα ή μήπως απλά έχει φορέσει ένα μανδύα της άνετης για να κρύβει τις δικιές της ανασφάλειες και να καμουφλάρει συμπεριφορές κι ενέργειες αδικαιολόγητες;

Διάβασε τι & πότε να προσέξεις. Οι άνθρωποι δεν είναι πάντα όπως φαίνονται.

%PHOTO1%

"Θέλω να μιλάω χωρίς να σκέφτομαι"

Κι ας σε προσβάλλει

Ισχύει δεν μπορείς να μετράς την κάθε κουβέντα όταν πρόκειται για φίλους, αυτό όμως δε σημαίνει πως κάποιος μπορεί να φτάσει στο άλλο άκρο των προσβολών και της έλλειψης σεβασμού, είτε λεκτικά, είτε με τη συμπεριφορά του. Όρια υπάρχουν σε όλες τις σχέσεις κι όταν κάποιος τα περνά καλό είναι να του τα υπενθυμίζεις πριν να είναι αργά. Η άνετη φίλη μπορεί να μιλά ανοιχτά και ν΄αστειεύεται κι εσύ οφείλεις να της δώσεις το ελεύθερο. Προσοχή όμως: μέχρι ένα σημείο Αλλιώς...

%PHOTO1%

"Δεν μπορώ τις παρεξηγήσεις"

Ασε μας κουκλίτσα μου

Είναι η φίλη η "υπεράνω" που απλά αρνείται να βρεθεί αντιμέτωπη με τις ευθύνες της. Όσο άνετη κι "έξω καρδιά" κι αν είναι οφείλει να ακούσει τους προβληματισμούς σου, τα παραπονά σου, να συζητήσει και να προσπαθήσει να καταλάβει τι είναι αυτό που πραγματικά σε ενοχλεί. Σε αντίθετη περίπτωση η φίλη δεν είναι αυτό που ονομάζει "'ανετη" αλλά επιφανειακή. Κανόνας.

%PHOTO1%

"Δεν θέλω να μιλώ για προβλήματα"

Η ζωή είναι ένα πάρτι;

Ώπα! Εδώ χρειάζεται συζήτηση μεγάλη. Φίλος που δε συμπαραστέκεται δεν είναι φίλος. Τελεία και παύλα. Σίγουρα, δε χρειάζεται κάθε κουβέντα να εμπεριέχει κλάμα, ένταση, αγωνίες, προβληματισμούς αλλά η ζωή δεν είναι μόνο πάρτι.

%PHOTO1%

"Θέλω να φέρομαι όπως θέλω"

Κι ας ξεπερνά τα όρια

Γι΄αυτή δεν υπάρχει πρόβλημα να αστειεύεται με τον αγαπημένο σου, ακόμη και να του πετά υπονοοούμενα. Είναι ικανή να του κάνει τα γλυκά μάτια μπροστά σου - ανοιχτά και ξάστερα - κι όλα τα αιτιολογεί βάσει χαρακτήρα. Είναι βλέπεις "ακομπλεξάριστη", "άνετη", "αντισυμβατική". Δεν της αρέσουν οι κανόνες, ούτε τα όρια και όλα αυτά τα θεωρεί μικροαστικά. Το θέμα είναι, εσύ είναι όντως τόσο άνετη; Αν όχι λάβε τα μέτρα σου.

%PHOTO1%

"Δε δίνω λογαριασμό σε κανέναν και για τίποτα"

Κι ας ξέρει πως φταίει

Θέλει λέει να νιώθει ελεύθερη κι αλέγκρα κι αυτό θεωρεί πως της δίνει το δικαίωμα να μη λογοδοτεί για τίποτα, ακόμη κι αν έχει φταίξει. Μπορεί οι πομπές της ν΄αποκαλύφθηκαν, τα ψέματά της να βγήκαν στη φόρα, να ξεμπροστιάστηκε αλλά δεν πρόκεται ούτε συγγνώμη να ζητήσει, ούτε να παραδεχτεί το φταίξιμό της. Αντίθετα, θα προσπάθήσει να τα γυρίσει όλα μπούμερανγκ τονίζοντας πως "δεν έχω να δώσω λογαριασμό σε κανέναν".

%PHOTO1%

"Είμαι φιλική με όλους"

Κι ας τους θάβει από πίσω

Ω ναι! Υπάρχει κι αυτή η έκφανση του "άνετου" κι "έξω καρδιά". Θα μιλήσει με όλους με την ίδια θέρμη, θα αστειευτεί, θα γελάσει, θα κάνει ακόμη και τα κοπλιμέντα της για να γίνει ευχάριστη. Θ΄αλλάξει πρόσωπείο με το που απομακρυνθεί το άτομο δίνοντας χαρακτηρισμούς υποτιμητικούς ακόμη κι εν είδει αστεεισμού. Κι αν το ίδιο κάνει και με εσένα; Το έχεις σκεφτεί ποτέ;

%PHOTO1%

"Δε μου αρέσουν τα μυστικά"

Κι αυτο σου δίνει το δικαίωμα να γίνεσαι πρακτορείο ρόιτερς;

Ας πει ότι θέλει για τη δικιά της ζωή, αν αποκαλύπτει όμως ευαίσθητα δεδομένα άλλων, προσεξέ την. Μπορεί αυτήν να μην την απασχολεί ιδιαίτερα να γνωρίζουν όλοι για την ερωτική της ζωή ή τις "ατασθαλίες" της που την κάνουν να φαίνεται μοιραία γυναίκα ή "τυπάκι", αυτό όμως δε σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να μιλάς ανοιχτά για προσωπικά ζητήματα άλλων. Μάλλον η φίλη είναι από τα παιδάκια αυτά που στο νηπιαγωγείο έλεγαν το πρωινό ποιηματάκι για το τι έκανε η μαμά κι ο μπαμπάς, γιατί τσακώθηκαν κτλ και μάλλον αυτή η συνήθεια δεν έχει αλλάξει ούτε στην ενήλικη ζωή.