Τζένγκα ή γκρινιάρη: τι παιχνίδι παίζεις στη σχέση σου;

27.02.2009
Ο χειμώνας είναι η κατάλληλη εποχή για κοκούινγκ, dvd και επιτραπέζια, κυρίως επιτραπέζια παιχνίδια. Μέσα από την εξάσκηση γίνεσαι καλύτερη και κερδίζεις όλους τους αντιπάλους. Το ίδιο και στις ερωτικές σχέσεις. Όσο και να μην θέλεις να το παραδεχθείς, γίνεσαι πιόνι και παίζεις στο επιτραπέζιο του έρωτα. Φτάνει απλά να μάθεις πιο παιχνίδι μοιάζει με τη σχέση σου, για να μάθεις και το αποτέλεσμα που θα έχει.

Ο χειμώνας είναι η κατάλληλη εποχή για κοκούινγκ, dvd και επιτραπέζια, κυρίως επιτραπέζια παιχνίδια. Μέσα από την εξάσκηση γίνεσαι καλύτερη και κερδίζεις όλους τους αντιπάλους. Το ίδιο και στις ερωτικές σχέσεις. Όσο και να μην θέλεις να το παραδεχθείς, γίνεσαι πιόνι και παίζεις στο επιτραπέζιο του έρωτα. Φτάνει απλά να μάθεις πιο παιχνίδι μοιάζει με τη σχέση σου, για να μάθεις και το αποτέλεσμα που θα έχει.

Ο γκρινιάρης: ξεκινάς με όρεξη να περάσεις τα τέσσερα ταμπλό της σχέσης: γνωριμία, έρωτας, αγάπη, για πάντα μαζί, όπως ακριβώς και στον γκρινιάρη. Μέχρι που ο καλός σου γίνεται γκρινιάρης και εκεί που λες ότι προχώρησες, σε πετάει πάλι στην αρχή. Εκεί που λες ότι τον γνωρίζεις καλά, κάτι γίνεται (νιώθει πίεση, δεν μπορεί να ανασάνει) και πάλι από την αρχή κι εσύ. Δύσκολα κερδίζεις στον γκρινιάρη, το ίδιο και σε αυτή τη σχέση. Πρέπει να κρατάς τις επιφυλάξεις σου πάντα. Γιατί όσο κι αν νομίζεις πως προχώρησες, με μια κίνηση θα βρίσκεσαι στην αρχή και πάλι.


Ο φωτεινός παντογνώστης: αυτή η σχέση έχει πολλές ερωτήσεις για να απαντήσεις, πολύ διάβασμα που πρέπει να κάνεις και έναν σύντροφο που νομίζει ότι είναι πολύ εξυπνότερος και πολύ ανώτερος από εσένα. Βρίσκεσαι σε μια διαρκή δοκιμασία, σε μια διαρκή προσπάθεια να αποδεικνύεις ότι αξίζεις να είσαι μαζί του, να σε έχει στο πλευρό του. Αν η αγάπη που σε δένει μαζί του είναι αρκετά μεγάλη, μόνο έτσι δεν θα κουραστείς να υπομένεις την άποψη που έχει επί παντός επιστητού κι την αντίληψη πως γνωρίζει τα πάντα. Καλό κουράγιο.


Ταμπού: σε αυτή τη σχέση, η καλή επικοινωνία είναι το κλειδί για να προχωρήσετε. Συνήθως, δεν συνεννοείστε με λόγια, καθώς η γλώσσα που μιλάτε είναι εντελώς διαφορετική και κρύβει μια διαφορετική νοοτροπία και άλλο τρόπο ζωής: εσύ καθηγήτρια πανεπιστημίου, εκείνος λαϊκός τραγουδιστής στην Εθνική. Συνήθως, βγάζετε άκρη, ειδικά στην αρχή που περισσότερο φιλιέστε παρά μιλάτε. Μετά από λίγο καιρό, κινδυνεύεις να πεις τις λάθος λέξεις, και τόστε καίγεσαι κι εσύ και η σχέση.


Τζένγκα: ξεκινάτε και οι δύο με ελπίδες και όνειρα και όλα δείχνουν πώς στηρίζεστε σε στέρεα θεμέλια. Τουβλάκι το τουβλάκι περνούν τα χρόνια και όλο και ανεβαίνετε. Μέχρι που είτε εσύ, είτε εκείνος, θα βγάλεις το τουβλάκι που δεν πρέπει και θα γκρεμιστεί η σχέση εν μία νυκτί. Αν οι περισσότερες σχέσεις που κάνεις καταλήγουν τόσο άδοξα, μάλλον επενδύεις πολλά σε ανθρώπους που είσαι σχεδόν σίγουρη ότι θα σε πληγώσουν. Γιατί ό,τι κι αν κάνεις, όσο στέρεα και να χτίσεις τα κομμάτια, από την αρχή ξέρεις πως κάποια στιγμή θα πέσουν. Το μόνο άγνωστο στοιχείο είναι το πότε και το ποιός θα κάνει τη λάθος κίνηση.


Πλακωτό και φεύγα: η σχέση σας είναι καθαρά σεξουαλική. Πολύ πλακωτό, πολύ σεξ, αλλά μέχρι εκεί. Δεν δένεσαι και δεν προχωράς πιο βαθιά από φόβο μήπως πληγωθείς. Αφού ευχαριστηθείς την επαφή και γλεντήσεις, έρχεται το φεύγα. Πρόσεξε μόνο, μήπως βρεθείς εσύ από κάτω και το φεύγα έρθει πριν να το καταλάβεις.


Μάντεψε ποιός: τα φτιάχνεις κάποιον, αρχίζεις να τον γνωρίζεις και εκεί που νομίζεις ότι τον έχεις ανακαλύψει, σου βγάζει εκατό διαφορετικά πρόσωπα. Δυστυχώς, σε μια τέτοια σχέση, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρη για τον άντρα που έχεις δίπλα σου γιατί τελικά η εκτίμηση που θα κάνεις, κινδυνεύει να είναι λανθασμένη.


Μονόπολι: Εκείνος ''σε αγοράζει και σε πουλάει'' όποτε θέλει, όπως λέει και ο λαός. Και εσύ σαν το χαζοπούλι, βρίσκεσαι να χρωστάς και της Μιχαλούς από μια σχέση που άφησε, χρέη ακάλυπτες επιταγές, δάνεια και πολλά δάκρυα, με κίνδυνο να βρεθείς στη φυλακή. Και δεν είναι που σε κορόιδεψε, δεν είναι που σε φέσωσε, δεν είναι που σε έστειλε στη φυλακή, με σένα τα έχεις. Που αν σου έλεγε ξαναγυρίζω θα τον συγχωρούσες στο λεπτό.


Από την Κατερίνα Πατούλια