Του αγοριού απέναντι: ο έρωτας στη δουλειά

24.02.2009
Πριν λίγο καιρό η Αντζελίνα μίλαγε για το "Μr and Mrs Smith", την ταινία που θα δείχνει στα παιδιά της για να τους θυμίζει που γνωρίστηκε η μαμά τους και ο μπαμπάς του. Μόνο που ο Μπραντ τότε, ήταν παντρεμένος με την Άνιστον. Μόνο από αυτό καταλαβαίνεις πως οι σχέσεις με συναδέλφους είναι πέρα για πέρα αληθινές και δεν προκύπτουν μόνο στο Χόλιγουντ. Ποιά είναι τα υπέρ και ποιά τα κατά μιας σχέσης με συνάδελφο και τι πρέπει να προσέξεις σε περίπτωση που έχεις μπει στο χορό προσφάτως.

Πριν λίγο καιρό η Αντζελίνα μίλαγε για το "Μr and Mrs Smith", την ταινία που θα δείχνει στα παιδιά της για να τους θυμίζει που γνωρίστηκε η μαμά τους και ο μπαμπάς του. Μόνο που ο Μπραντ τότε, ήταν παντρεμένος με την Άνιστον. Μόνο από αυτό καταλαβαίνεις πως οι σχέσεις με συναδέλφους είναι πέρα για πέρα αληθινές και δεν προκύπτουν μόνο στο Χόλιγουντ. Ποιά είναι τα υπέρ και ποιά τα κατά μιας σχέσης με συνάδελφο και τι πρέπει να προσέξεις σε περίπτωση που έχεις μπει στο χορό προσφάτως.

*Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι τυχαία και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.


Τα θετικά μια τέτοιας σχέσης

1. Χαίρεσαι να δουλεύεις 8 και 10 και 12 ώρες σερί!

Εκεί που παρακαλούσες να έρθει η Παρασκευή και να αποδράσεις από το γραφείο, τώρα σηκώνεσαι πριν το ξυπνητήρι ενώ βάφεσαι και ντύνεσαι με προδιαγραφές καλλιστείων. Τι να σου χαμογελάσει και να μην έχεις ψεύτικες βλεφαρίδες για να του κάνεις τα γλυκά ματάκια; Για να μην μιλήσουμε για το πόσο χαρούμενο κάνεις το αφεντικό σου κάθε φορά που δέχεσαι να μείνεις λίγο παραπάνω χωρίς υπερωρίες, απλά και μόνο γιατί και εκείνος έχει την ίδια βάρδια με εσένα.


2. Σε καταλαβαίνει καλύτερα

Η δουλειά είναι από τις μεγάλες προτεραιότητες στη ζωή μας. Δεν είναι τυχαίο ότι ξοδεύουμε 220 από 360 ημέρες του χρόνου στο γραφείο. Έτσι κι αλλιώς, είναι πολλά τα κοινά που σε δένουν με τους συναδέλφους και που μπορεί να γεννήσουν από μόνα τους ένα πιο ιδιαίτερο ερωτικό ενδιαφέρον: το ίδιο στριτζοαφεντικό, ο ίδιος ενοχλητικός καφετζής, τα ίδια εργασιακά πρότζεκτ και στόχοι, το ίδιο εξοντωτικό ωράριο. Ποιός να σε αδικήσει μετά και ποιός να σε καταλάβει καλύτερα;

3. Δεν θα βαρεθείτε ποτέ

Κρυφά ραντεβουδάκια στην τουαλέτα, τυχαίες συναντήσεις και πιασίματα πάνω από το φωτοτυπικό και πολλά ατελείωτα φιλιά και χάδια μέσα στο ασανσέρ. Έ, ποιός να βαρεθεί με τέτοιο σασπένς και εκρήξεις αδρεναλίνης 12 ώρες καθημερινά. Δεν υπάρχει καλύτερο αφροδισιακό, ειδικά αν θελήσετε να κρατήσετε τη σχέση μυστική.


Τα αρνητικά μιας τέτοιας σχέσης:


1. Οι κακές οι γλώσσες θα μαλλιάσουν.

Τα νέα ταξιδεύουν γρηγορότερα από την ταχύτητα του φωτός μέσα σε ένα γραφείο και δεν πρέπει να αυταπατάσαι πώς είναι συνάδελφοι δεν θα πάρουν χαμπάρι το δεσμό με τον επίσης συνάδελφο. Αν είσαι αρκετά άνετη και χαλαρή για να ξεπεράσεις το γεγονός πως θα είσαι θέμα 24ωρου κουτσομπολιού των γύρω, προχώρα. Έχε υπόψη πώς τα σχόλια θα είναι κακεντρεχή (στην πλειοψηφία), παραφουσκωμένα και άδικα αλλά έτσι είναι και η ζωή.


2. Θα έχει αντίκτυπο στη δουλειά σου

Φυσικά κα δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να απαγορεύει τις σχέσεις μεταξύ υπαλλήλων αλλά να θυμάσαι πως τέτοιοι δεσμοί δεν αντιμετωπίζονται ποτέ με θετικό μάτι. Αν φτάσουν τα σχόλια στα αυτιά των ανωτέρων σας, σίγουρα θα ανησυχήσουν για την αποδοτικότητα και τα προβλήματα έλλειψης προσοχής προς το αντικείμενο εργασίας, που μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια σχέση. Αν ένας από τους δύο είναι ανώτερος, τα πράγματα θα περιπλακούν ακόμα περισσότερο και ποιός να πιστέψει μετά ότι πήρες αύξηση με το σπαθί σου1

3. Θα είναι δύσκολο να κρατήσεις ισορροπία

Πολλές σχέσεις με συναδέλφους καταστράφηκαν γρήγορα, όταν ένα από τους δύο κατάλαβε πως το μόνο που τους δένει είναι η δουλειά. Πριν ξεκινήσεις μια τέτοια σχέση, βγες και γνώρισε τον άλλο εκτός του γραφείου. Έπειτα, οι καυγάδες και οι έριδες στη δουλειά, είναι δυνατόν να επηρεάσουν ανεπανόρθωτα την διαπροσωπική σχέση που σας ενώνει.

4. Κι αν χωρίσεις... ;

Το πιο δύσκολο κομμάτι μιας σχέσης στο γραφείο, είναι ο χωρισμός που μπορεί να προκύψει. Ένας χωρισμός δεν είναι ποτέ εύκολος όπως ξέρεις. Φαντάσου να πρέπει να αντιμετωπίζεις τον πρώην που εξακολουθεί να δουλεύει στο απέναντι γραφείο καθημερινά, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αν μάλιστα ο χωρισμός δεν είναι εύκολος, τα πράγματα θα αγριέψουν περισσότερο. Αν ο χαρακτήρας σου δεν είναι και ο δυνατότερος ή θα πρέπει να αλλάξεις δουλειά (εν μέσω οικονομικής κρίσης, δεν είναι και ότι καλύτερο), η θα πρέπει να αλλάξεις όροφο (κι όμως, κι όμως) ή θα πρέπει να του αλλάξεις το πρόσωπο. Για να μην μιλήσουμε για την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσεις στους γύρω που ούτε φταίνε (λέμε τώρα0, ούτε ήθελαν να γίνουν μάρτυρες στο διαζύγιό σας.


Προς Θεού: απόφυγε οπωσδήποτε:

  • Τη σχέση με το αφεντικό: για να είναι αφεντικό, σημαίνει πως είναι μεγαλύτερο και τις περισσότερες φορές και παντρεμένο.

  • Τη σχέση με τον παντρεμένο συνάδελφο: θα σε κυνηγάει η γυναίκα και όλο του το σόι μετά επειδή τον ξεμυάλισες.

  • Τη σχέση της μιας βραδιάς με συνάδελφο: γιατί θα σου μείνει η στάμπα της τσούλας για πάντα.

  • Τη σχέση με συνάδελφο καπαρωμένο από άλλη συνάδελφο: μετά δεν σε ξεπλένει ούτε ο Δούναβης.

  • Καλό είναι να κρατήσετε τη σχέση μυστική, τουλάχιστον μέχρι να δείτε πού θα πάει. Απόφυγε την οπτική επαφή, τα τυχαία χάδια, τα γελάκια και το Μsn( έχει κλείσει σπίτια αυτό!!!).

      Αν τον θες και τον ποθείς, προχώρα. Αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις. Αλλά όταν μάθεις, σίγουρα δεν θα ξανακάνεις σχέση στο γραφείο.

      Από την Κατερίνα Πατούλια