Πες μου πώς σε συστήνει, να σου πω τι νιώθει!

20.02.2009
Περπατάτε χεράκι χεράκι στην αγορά, μέχρι που πέφτετε πάνω σε κάποιους άγνωστους για εσένα, γνωστούς για εκείνον. Το χεράκι κόβεται ξαφνικά και φτάνει η ώρα για τις συστάσεις. Πώς σε συστήνει στην παρέα του και με ποια λέξη. Δες πώς αποκαλούν τις αγαπημένες τους οι περισσότεροι άντρες και μάθε τι σημαίνει ο τρόπος που σε συστήνει.

Περπατάτε χεράκι χεράκι στην αγορά, μέχρι που πέφτετε πάνω σε κάποιους άγνωστους για εσένα, γνωστούς για εκείνον. Το χεράκι κόβεται ξαφνικά και φτάνει η ώρα για τις συστάσεις. Πώς σε συστήνει στην παρέα του και με ποιά λέξη. Δες πώς αποκαλούν τις αγαπημένες τους οι περισσότεροι άντρες και μάθε τι σημαίνει ο τρόπος που σε συστήνει.

Η πραγματικότητα: ο τρόπος που σε συστήνει έχει να κάνει και με την περίσταση και με τον χαρακτήρα και με την ιδιότητα του καλού σου. Δηλαδή, δεν είναι το ίδιο να βρεθεί ξαφνικά στην ανάγκη να σε συστήσει σε κάποιους απλούς γνωστούς του που έτυχε να συναντήσετε στο δρόμο. Όπως επίσης, έχει πολύ διαφορετική αξία μια προγραμματισμένη γνωριμία με τους κολλητούς του. Όσον αφορά την ιδιότητα, μπορείς να καταλάβεις πως όταν τα έχεις με ένα παντρεμένο, δεν μπορεί να αναφερθεί σε εσένα, σαν κάτι παραπάνω από τη ''γραμματέα'' ή τη συνεργάτιδά του. Φυσικά, οι απρόσμενες συστάσεις είναι και οι καλύτερες γιατί αν ξαφνιαστεί, θα πει το πρώτο πράγμα που θα του κατέβει στο κεφάλι, δηλαδή την αλήθεια (καλή ή κακή).

1. Να σας γνωρίσω... την σύντροφό μου:

Τι σημαίνει: η ρομαντική για πολλούς λέξη σύντροφος, ξεκίνησε να χρησιμοποιείται από το 17 αιώνα, που όπως καταλαβαίνει οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα διαχυτικοί με τις σχέσεις τους.

Είναι θα λέγαμε ένας ουδέτερος χαρακτηρισμός, που το θετικό του στοιχείο είναι πως δείχνει μια ισότητα και μια σχέση ομότιμη (50- 50).

Το αρνητικό είναι πως αν αναφέρεται σε εσένα ως σύντροφο, μάλλον δεν δείχνει και πολύ πάθος για εσένα. Η συντροφικότητα θυμίζει σχέσεις σε μεγαλύτερες ηλικίες και όχι ανάμεσα σε νέους ανθρώπους που βράζει το αίμα τους.

2. Να σας γνωρίσω... την επίσημη αγαπημένη μου:

Τι σημαίνει: θυμίζει λίγο εμπορική συμφωνία μεταξύ μετόχων ή απλά έναν άντρα άρρωστο με το ποδόσφαιρο και την πρώτη επίσημη αγαπημένη, την Εθνική Ομάδα. Αν το λέει με χιούμορ, μπορείς να το εκτιμήσεις. Αν το λέει σοβαρά, να φοβάσαι. Η έκφραση αυτή κρύβει μια δόση ειρωνείας για να μην πω πως ασφυκτιεί από την μάλλον πρόσφατη επισημοποίηση του δεσμού σας..με έναν αρραβώνα ίσως;

3. Να σας γνωρίσω... το άλλο μου μισό:


Τι σημαίνει: ναι, όπως φαντάστηκες είσαι πολύ σημαντική για εκείνον, αν όχι ό,τι πιο σημαντικό και ουσιώδες. Πιθανότατα, σου έχει μεγάλη αγάπη και αισθάνεται πως τον συμπληρώνεις. Μπορεί η έκφραση να είναι πομπώδης και να δείχνει μια τάση για επιδειξιομανεία στους τρίτους, αλλά και τι πειράζει;

4. Να σας συστήσω... την αγαπούλα μου:

Τι σημαίνει: σίγουρα εννοεί πως είσαι η κοπέλα με την οποία είναι ερωτευμένος. Φυσικά στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται όλες οι αγαπησιάρικες προσφωνήσεις: αγαπουλίτσα, αγαπουλάκι, αγαπουλινάκι, γλυκουλινάκι. Σε περίπτωση που σε συστήσει έτσι, θα λιώσεις. Αν βέβαια, δεν είσαι τύπος γυναίκας ναζιάρας και γατούλας, μπορεί να ξενερώσεις κιόλας.


5. Να σας συστήσω... την γυναίκα μου


Τι σημαίνει: αν είστε παντρεμένοι ,όλα καλά! Δεν θα μπορούσες να απαιτήσεις και κάτι παραπάνω. Τόσα λεφτά έδωσε ο χριστιανός για το γάμο στην Σαντορίνη. Από την άλλη, αν είστε ελεύθερα πουλιά που απλά μοιράζονται μια σχέση κάποιων μηνών, μάλλον το αγόρι σου είναι ένας πολύ κτητικός και ζηλιάρης άντρας. Προσοχή, γιατί σε δύο μήνες, μπορεί να βρεθείς να του κάνεις ασφαλιστικά μέτρα για παρενόχληση. Βέβαια, όρκο δεν παίρνουμε και όπως ξαναείπαμε παίζει ρόλο και ο τόνος που έχει. Βέβαια, αν το γυναίκα γίνει ''η γυναικούλα μου'', τουλάχιστον δείχνει μια γλυκύτητα.

6. Να σας γνωρίσω... την ερωμένη μου

Τι σημαίνει: εσύ τι λες; Θα γίνουμε επιτέλους εραστές. Δεν θα πρέπει να σε ενθουσιάσει ο χαρακτηρισμός. Σίγουρα είναι ακριβής αφού κάθε ερωτική σχέση είναι (το λογικό) και σεξουαλική. Μάλιστα, όποτε ακούω έναν άντρα να αναφέρεται έτσι στην αγαπημένη του, τους φαντάζομαι σαν δύο παράνομους εραστές που το μόνο που έχουν κοινό είναι η αγάπη τους για το σεξ στα τέσσερα.


7. Να σας γνωρίσω... την αδερφή ψυχή μου

Τι σημαίνει: θυμίζει παλιότερες εποχές που οι σχέσεις και τα ειδύλλια αναπτύσσονταν μέσα από ερωτικά γράμματα και ραβασάκια. Είναι μια γλυκιά έκφραση που αν μην τι άλλο δείχνει ένα βάθος στον δεσμό. Σίγουρα δεν είναι και ότι πιο αγαπησιάρικο να σε λέει ο καλός σου ''αδερφή ψυχή'' αλλά τι να κάνουμε!


8. Να σας γνωρίσω... το κορίτσι μου, την κοπέλα μου

Τι σημαίνει: ό,τι πιο απλό, ό,τι πιο γλυκό, ό,τι πιο ακριβές. Δεν είναι τόσο κτητικό όσο άλλα και δείχνει καθαρά πως εκείνος είναι μαζί σου, είναι δεσμευμένος, δεν είναι διαθέσιμος για άλλες γυναίκες. Απλά είσαι μια τυχερή γυναίκα.

Δεν σε συστήνει καν: αν το έχεις πάθει, θυμάσαι εκείνη την τραγική στιγμή που απόμεινες ως στήλη άλατος να περιμένεις τις συστάσεις που δεν έγιναν ποτέ. Μπορεί να μην του είχε ξανατύχει. Μπορεί οι άνθρωποι που συναντήσατε να μην σήμαιναν κάτι για εκείνον. Μπορεί να μην είχε ξακαθαρίσει μέσα του το πώς σε βλέπει ή το τι του είσαι ακριβώς. Παρ'όλα αυτά, θα μπορούσε να πει πώς είσαι μια φίλη του. Το ότι δεν σε σύστησε καν, σημαίνει πως δεν γνωρίζει από καλούς τρόπους και δεν είναι τζέντλεμαν.

Από την Κατερίνα Πατούλια