4 λάθη που καλό είναι να αποφεύγεις όταν τσακώνεσαι με τον σύντροφο σου

4 λάθη που καλό είναι να αποφεύγεις όταν τσακώνεσαι με τον σύντροφο σου
Ποιος είπε ότι τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν μαλώνουν; Στην πραγματικότητα, τα ζευγάρια που το κάνουν είναι πιο πιθανό να μείνουν μαζί σε σχέση από τα ζευγάρια που αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους. Μερικά πράγματα όμως, καλό είναι να τα αποφεύγεις επάνω στην ένταση. Δες μερικές τέτοιες περιπτώσεις και πώς μπορείς να... ξεγλιστρήσεις.

Τσακώνεστε για περισσότερα από ένα θέματα τη φορά

Συνηθισμένο λάθος: Παρόλο που η διαμάχη ξεκίνησε για ένα θέμα, εσύ και ο σύντροφός σου αρχίζετε να μαλώνετε για άλλα άσχετα πράγματα. Είναι φυσικό να θέλεις να αναφέρεις παλιούς καυγάδες ή λάθη του παρελθόντος ως «αποδεικτικά στοιχεία» για τον τρέχοντα καυγά σας, αλλά δεν θα καταφέρεις κάτι παραπάνω από να προκαλέσεις μεγαλύτερη αναστάτωση καθώς είναι απίθανο να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε αρκετά ζητήματα τη φορά.

Τι μπορείς να κάνεις: Εστίασε μόνο στο βασικό θέμα και αντιστάσου στον πειρασμό να διαφωνήσεις για άλλα πράγματα. Εάν ο σύντροφός σου στρέφεται προς ένα άλλο θέμα, επανάφερε το κύριο θέμα στη συζήτηση χωρίς να απορρίψεις κατάφωρα τις απόψεις του.

Έτσι τερματίζουν έναν καυγά τα ευτυχισμένα ζευγάρια

Χρησιμοποιείτε σκληρές λέξεις

Συνηθισμένο λάθος: Ένας έντονος καυγάς μπορεί να βγάλει τον χειρότερο εαυτό σου, μέχρι και να θέλεις να βρίζεις και να ξεσπάς σε φωνές. Αυτές είναι επιθέσεις που μπορούν να δημιουργήσουν απόσταση ανάμεσα σε εσένα και το αγαπημένο σου πρόσωπο και να σε κάνουν να αισθάνεσαι άσχημα με τον εαυτό σου μετά.

Τι μπορείς να κάνεις: Να έχεις πάντα κατά νου τι είναι σημαντικό και μην ξεχνάς ότι κάτι που μπορεί να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα για μια στιγμή, δεν αποκλείεται να μην αξίζει τον κόπο σε βάθος χρόνου.

Καυγαδίζετε όταν είστε κουρασμένοι ή πεινασμένοι

Συνηθισμένο λάθος: Υπάρχουν μερικοί εξωτερικοί παράγοντες που μπορούν να κλιμακώσουν τον τσακωμό χωρίς λόγο. Οι τσακωμοί όταν είστε κουρασμένοι ή πεινασμένοι (!) μπορεί, στην πραγματικότητα, να μην έχουν άλλο βαθύτερο αίτιο παρά το προφανές και όλα να είναι καλύτερα αν, απλά, φάτε ή ξεκουραστείτε! Δεν είναι κρίμα να τα χαλάσεις όλα για κάτι τόσο απλό;

Τι μπορείς να κάνεις: Μέτρα μέχρι το 10 και σκέψου καλά αν ετοιμάζεσαι να τσακωθείς λόγω ενός συγκεκριμένου ζητήματος ή επειδή βρίσκεσαι σε κατάσταση όπου όλα σου φταίνε. Εάν είσαι εξαντλημένη, απομακρύνσου από μια τεταμένη κατάσταση και ξεκουράσου πριν συζητήσεις ένα θέμα με τον σύντροφό σου. Αν πεινάς, κάνε ένα διάλειμμα και τσίμπησε κάτι πρώτα. Ίσως το "σώσεις".

Καταδικασμένος γάμος: 6 σημάδια που το μαρτυρούν από την πρώτη μέρα

Υπερβάλετε χρησιμοποιώντας λέξεις όπως «πάντα» και «ποτέ»

Συνηθισμένο λάθος: Χρησιμοποιώντας αυτές τις λέξεις, ουσιαστικά λες στον σύντροφό σου ότι δεν μπορεί ποτέ να κάνει τίποτα σωστά και ότι δεν πιστεύεις ότι μπορεί να αλλάξει. Έτσι θα νιώσει ότι δεν θα έπρεπε καν να μπει στον κόπο να προσπαθήσει. Αυτά τα ακραία λόγια σπάνια είναι αληθινά.

Τι μπορείς να κάνεις: Απόφυγε να χρησιμοποιείς αυτές τις λέξεις όταν μαλώνετε και κοίτα να εκφράζεσαι πολύ συγκεκριμένα για την όποια κατάσταση σε έφερε εκτός εαυτού. Πες, για παράδειγμα «Με στενοχώρησε που δεν ήρθες στη γιορτή του παιδιού μας σήμερα όπως υποσχέθηκες» και όχι «Πάντα το ίδιο κάνεις», ή «Δεν θα αλλάξεις ποτέ».

Τελευταία τροποποίηση στις 07.02.2023 - 08:58