Το είδος χωρισμού που πονάει περισσότερο

05.01.2021
Το είδος χωρισμού που πονάει περισσότερο
Σύμφωνα με έρευνα!

Αναμφίβολα, κάθε χωρισμός είναι δύσκολος και πονάει, είτε πρόκειται για μια μακροχρόνια σχέση είτε για μια πιο σύντομη.

Δες και αυτό: Οι 5 λόγοι για τους οποίους όλο και περισσότερες γυναίκες προτιμούν να παραμένουν singles

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ένας χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος, ενώ κοινή είναι η άποψη ότι θα πρέπει κανείς να περάσει από συγκεκριμένα στάδια για να τον ξεπεράσει. Πολλές φορές μάλιστα, την άποψη τους πάνω στο θέμα του χωρισμού μοιράζονται και οι ειδικοί και οι ερευνητές.

Αυτή τη φορά, η επιστήμη μας έδωσε την απάντηση στο ερώτημα του ποιό είδος χωρισμού πονάει περισσότερο: Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Personality and Social Psychology Bulletin», βρήκε ότι ο πιο δύσκολος χωρισμός είναι αυτός που προκαλείται εξαιτίας ενός τρίτου ατόμου. Με άλλα λόγια, ο πιο επώδυνος χωρισμός συμβαίνει όταν ένα άτομο θέλει να χωρίσει επειδή έχει βρει ήδη κάποιον άλλον.

Αυτό το είδες; 5 κρίσιμες ερωτήσεις με τις οποίες μπορείς να καταλάβεις αν ο σύντροφος σου είναι στην ίδια φάση με σένα

Σύμφωνα με την επιστήμη, η θλίψη που βιώνει ένα άτομο λόγω ενός τρίτου προσώπου είναι η μεγαλύτερη και πιο επώδυνη από όλες, καθώς το αίσθημα ότι το ταίρι βρήκε κάποιον άλλο, θεωρητικά καλύτερο, δημιουργεί το μεγαλύτερο πόνο. Αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες είναι εκείνες που σε ένα χωρισμό πονούν περισσότερο ψυχικά και σωματικά, ενώ οι άνδρες υποφέρουν πιο μακροπρόθεσμα, καθώς καταπιέζουν τα συναισθήματά τους.