Οι 5 λόγοι για τους οποίους όλο και περισσότερες γυναίκες προτιμούν να παραμένουν singles

26.11.2020
Οι 5 λόγοι για τους οποίους όλο και περισσότερες γυναίκες προτιμούν να παραμένουν singles
To στερεότυπο που θέλει κάθε single γυναίκα, βαθιά λυπημένη, μπορεί να είναι και λανθασμένο. Σήμερα, οι σύγχρονες γυναίκες άρχισαν να αμφισβητούν τους κανόνες γενικότερα και έχουν μάθει να απολαμβάνουν πραγματικά τη τους ζωή ως singles - αλλά γιατί; Υπάρχουν διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες σήμερα θα ήθελαν να μείνουν χωρίς σχέση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή ίσως ακόμη και για πάντα. Αυτό συμβαίνει επειδή απλά δεν θεωρείται πλέον «λάθος». Παρακάτω μπορείς να δεις μερικούς λόγους για τους οποίους οι γυναίκες αποφασίζουν να ζήσουν μόνες τους και αν είσαι single μπορεί να αναγνωρίσεις κάποιους από αυτούς.

Ο χρόνος που περνάνε με άλλους ανθρώπους είναι πιο ευχάριστος.

Οι άνθρωποι άρχισαν να επικεντρώνονται περισσότερο στον προσωπικό χρόνο, στην κοινωνική τους ζωή και στη σταδιοδρομία. Δεν θέλουν να ελέγχεται η ζωή τους από την κατάσταση της σχέσης τους ή να παραμελούν την αυτοεκτίμησή τους. Αυτό τους δίνει την ευκαιρία να παραμείνουν πιο ανοιχτοί σε νέες περιπέτειες και στην πραγματικότητα βλέπουν τον εαυτό τους πιο διασκεδαστικό επειδή είναι singles.

Απολαμβάνουν κάθε λεπτό στη ζωή τους, κάτι περισσότερο από ότι οι άνθρωποι των προηγούμενων γενεών. Αναγνωρίζουν την αξία της ζωής.

Στις γυναίκες αρέσει η αίσθηση της ανεξαρτησίας

Οι γυναίκες λατρεύουν την αίσθηση ότι είναι δυνατές και ελεύθερες. Επικεντρώνονται στην καριέρα τους και σέβονται την προσωπική τους ζωή χωρίς να χρειάζεται να κάνουν θυσίες λόγω έρωτα. Η σχέση τους τους κάνει να φοβούνται να χάσουν όλα αυτά, ειδικά την ανεξαρτησία τους.

Εξαιτίας αυτού, καταλήγουν να παντρευτούν αργότερα στη ζωή τους, μόλις ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και έχουν επιτύχει σταθερή σταδιοδρομία.

Καθώς μεγαλώνουμε, η ζωή ως single αρχίζει να φαίνεται καλύτερη επιλογή

Υπήρξε μια μελέτη που έγινε σε άτομα ηλικίας από 40 έως 85 ετών που έδειξαν ότι η single ζωή τους ήταν πολύ καλύτερη. Στην πραγματικότητα, καθώς γερνούσαν, ήταν περισσότερο ικανοποιημένοι. Όταν συγκρίθηκαν με αυτούς που είχαν συντρόφους, δεν ήταν τα πράγματα τόσο απλά.

Παρόλο που πολλοί άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι μια γυναίκα που είναι ανύπαντρη στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, λέει: «Είμαι καλά», στην πραγματικότητα είναι καλά. Η αλήθεια είναι ότι η ψυχική και σωματική της υγεία είναι εξίσου καλή με μια παντρεμένη γυναίκα.

Όλο και περισσότερες γυναίκες δεν θέλουν να δεσμευτούν

Γυναίκες που αναζητούν μια δυνατή σχέση και θέλουν να δεσμευτούν, καταλήγουν singles επειδή δεν μπορούν να βρουν κάποιον που επίσης νοιάζεται και εκτιμά τη δέσμευση. Σήμερα, αυτό είναι σπάνιο και χτίζει έναν φόβο που κρατά τους ανθρώπους μακριά τον έναν από τον άλλο.

Όταν συνεχίζεις να υπενθυμίζεις στον σύντροφο σου την αξία της δέσμευσης αλλά δεν αλλάζει την άποψή του, φαίνεται ότι σπαταλάς χρόνο για το τίποτα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένες γυναίκες πιστεύουν ότι η εύρεση συντρόφου στο ίδιο επίπεδο δεν αξίζει τον κόπο και, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι αδύνατη.

Δυσκολεύονται να εμπιστευτούν τους άλλους

Παρόλο που υπάρχουν υπέροχες ιστορίες αγάπης, αυτές που έχουν άσχημο τέλος συνήθως επικρατούν ή γίνονται πιο γνωστές. Αυτό το γεγονός μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά μας να εμπιστευόμαστε και μπορεί να είναι δύσκολο να πιστέψουμε τι λέει ο άλλος. Ο χρόνος που πρέπει να γνωρίσουμε την προσωπικότητα κάποιου και να δούμε αν μπορούμε να τον εμπιστευτούμε, φαίνεται μερικές φορές υπερβολικός.