Έχει "βαλτώσει" η σχέση σου; 10 τρόποι για να βάλεις ξανά τον ρομαντισμό στη ζωή σου

07.10.2018
Έχει "βαλτώσει" η σχέση σου; 10 τρόποι για να βάλεις ξανά τον ρομαντισμό στη ζωή σου
Μην ανησυχείς. Δεν είσαι μόνη. Σε όλες τις σχέσεις έρχεται μια στιγμή που νοιώθεις ότι κάτι "κόλλησε". Μην τρομάζεις. Μπορείς να το "γυρίσεις". Χρειάζεται απλά λίγη βοήθεια, την οποία μπορείς να βρεις τη συνέχεια. Ιδού μερικές ιδέες για να.. "ξεβαλτώσεις".

1. Δώσε του ραντεβού

Μη γελάς καθόλου. Αν είστε χρόνια μαζί, αυτό σημαίνει ή ότι δεν βγαίνετε συχνά και όταν βγαίνετε είναι πάντα με παρέα ή, αν υπάρχουν παιδιά, ούτε καν αυτό. Η τέλεια λύση, λοιπόν, είναι το ραντεβού. Οι δυο σας. Και όχι στο στέκι της παρέας, γιατί τότε δεν θα έχετε κάνει τη διαφορά.

Διάλεξε ένα μέρος που αγαπάτε -ή που αγαπάει εκείνος, ακόμη καλύτερα και κλείσε τραπέζι για δύο. Στόχος είναι να αφιερώσετε χρόνο ο ένας για τον άλλο και μόνο αυτό. Στοιχηματίζουμε ότι θα περάσετε τόσο όμορφα που θα το κανονίζετε ανελλιπώς μία φορά την εβδομάδα!

Διάβασε ακόμη: 6 πράγματα που αποφεύγουν όλα τα επιτυχημένα ζευγάρια

2. Φλέρταρε διαδικτυακά

Μπορεί να σου φαίνεται παράξενο και όχι της δική σου γενιάς, αλλά για σκέψου πόσο θα το απολαύσεις κι εσύ! Μια γλυκιά κουβέντα εκεί που δεν το περιμένει κανείς, μια καρδούλα, μία φωτογραφία, ή, γιατί όχι, και μία πιο... πονηρή σκέψη θα βάλει "φωτιά" στο μυαλό, άρα και στην καρδιά!

3. Ξεκινήστε ένα μάθημα μαζί

Δε φαντάζεσαι πόσο αναζωογονητικό είναι αυτό για μια σχέση. Είτε πρόκειται για μάθημα χορού, ξένης γλώσσας ή μαγειρικής, η ιδέα και μόνο θα σας ξανανιώσει ως ζεύγος. Εγγυημένη επιτυχία, λέμε!

4. Κλείσε την οθόνη

Θα το έχεις δει κι εσύ. Ο χρόνος που περνάμε όλοι μπροστά στην οθόνη πια είναι σχεδόν τρομακτικός! Κινητό, ταμπλετ, λαπτοπ, τηλεόραση... Δεν μένει χρόνος για φυσική επαφή και παρέα!

Κάνε λοιπόν την υπέρβαση και ξεπέρασε τον εαυτό σου, για να τον ξαναβρείς πιο "γεμάτο". Κάντε μια συμφωνία οι δυο σας και περάστε έστω και δύο ώρες χωρίς κινητό. Μη γελάς. Δεν είναι εύκολο. Αν όμως τα καταφέρεις και απολαύσεις την "ομορφιά" μόνο κερδισμένη θα είσαι!

Δες κι αυτό: 5 στοιχεία που φανερώνουν ότι έχεις την "τέλεια σχέση"

5. Κέρδισε το... στομάχι του!

Αναφερόμαστε φυσικά σε αυτό ου νομίζεις. Φόρεσε ποδιά και μαγείρεψέ του το αγαπημένο του φαγητό εκεί που δεν το περιμένει. Δεν είναι τόσο "πεζό" όσο ακούγεται και να είσαι σίγουρη ότι θα πάρεις κι εσύ χαρά από τη χαρά του.

6. Βρες χρόνο και για τον εαυτό σου

Είναι πολύ σημαντικό αυτό το κομμάτι. Αν δεν είμαστε εντάξει με τον εαυτό μας, λένε οι ειδικοί, δεν μπορούμε να είμαστε εντάξει με κανέναν άλλο. Γι΄ αυτό, βασικό στοιχείο να βρεις χρόνο για εσένα, πριν ασχοληθείς με "εσάς".

7. Θυμήσου

Ο καιρός περνά πολύ γρήγορα και ξεχνάμε πιο γρήγορα από όσο θα θέλαμε. Αφιέρωσε λοιπόν μια βραδιά στο χθες σας. Ανοίξτε ένα μπουκάλι κρασί και ξαναδείτε βίντεο από τα ταξίδια που έχετε κάνει και φωτογραφίες από την κοινή σας ζωή που ίσως έχει γίνει πια, ρουτίνα! Θα ξαφνιαστείς από την ώθηση που θα σας δώσει!

8. Πάρε πρωτοβουλίες

Ναι, σε πολύυυ προσωπικό επίπεδο εννούμε. Μην περιμένεις από εκείνον. Και μη βαριέσαι. Εντάξει, όλοι κουρασμένοι είμαστε. Ναι, τα οικονομικά όλων είναι χάλια. Αλλά αν καταφέρεις να κάνεις το πρώτο βήμα, τότε όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους. Και θα είναι τόσο απολαυστικά που θα ξαφνιαστείς.

Αυτό το διάβασες; Η απίστευτη ιστορία πίσω από αυτή τη συγκλονιστική φωτογραφία

9. Ξαναπές το Σ' αγαπώ!

Ο καιρός μας προσπερνά και ξεχνάμε βασικά πράγματα. Πότε ήταν τη τελευταία φορά που εξέφρασες τα συναισθήματά σου, θυμάσαι; Σίγουρα όχι. Πες το λοιπόν. Μην το αμελείς. Ή γράψτο σε ένα post it και κόλλησέ το στον καθρέφτη του μπάνιου για να το βρει όταν ξυπνήσει!

10. Μην αφήνεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα

Αυτή η τελευταία συμβουλή ταιριάζει "γάντι" σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Και σε αυτή. Μπορεί να τα διάβασες όλα αυτά. Μπορεί να έχεις σκεφτεί άλλα τόσα. Και να λες "εντάξει μωρέ, την άλλη εβδομάδα"... Επειδή όμως είμαστε άνθρωποι και δεν ξέρουμε ποτέ τι μας ξημερώνει, και επειδή έχουμε πολύ πρόσφατα τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι που κόστισαν τη ζωή σε σχεδόν 100 συμπολίτες μας που σίγουρα πίστευαν ότι είχαν χρόνο να κάνουν τα πάντα, σκέψου ξανά... Κάνε τώρα αυτό που μπορείς!!! Μην αμελείς γαιτί μορεί να είναι αργά!