Πώς να του δείξεις ότι είσαι «τσιμπημένη» μαζί του

22.05.2017
…Χωρίς να εκτεθείς. Αν θέλεις να έχεις ελπίδες ότι μια απλή γνωριμία με έναν άντρα μπορεί να εξελιχθεί σε ερωτική σχέση, θα πρέπει να του περάσεις το μήνυμα ότι είσαι διαθέσιμη κι ότι σου αρέσει. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να του δώσεις θάρρος, αλλά με τρόπο ώστε να μην τον τρομάξεις και ταυτόχρονα να μπορείς να κάνεις πίσω, σε περίπτωση που εκείνος δεν ανταποκριθεί με το ανάλογο ενδιαφέρον. Σου φαίνεται δύσκολο; Κι όμως γίνεται παιχνιδάκι αν υιοθετήσεις αυτά τις 10 απλές τεχνικές:

1. Μίλα του

Ο απλούστερος τρόπος για να δείξεις σε κάποιον πως σου αρέσει είναι να επικοινωνήσεις μαζί του γραπτά ή προφορικά. Κάνε λοιπόν την πρώτη κίνηση και περίμενε να δεις την αντίδραση του. Μην φοβάσαι ότι θα σε περάσει για «εύκολη» έτσι, αφού πάντα μπορείς να το παίξεις εξαφανισμένη για 2-3 μέρες, ίσα-ίσα για να τον κάνεις να σε επιθυμήσει. Προσοχή όμως: αν η πρώτη κίνηση έρχεται πάντα από τη δική σου πλευρά κι εκείνος απλά απαντά στα μηνύματα σου χωρίς ποτέ να σε παίρνει ή να σου στέλνει πρώτος, σημαίνει ότι δεν τρελαίνεται για σένα. Σ’ αυτή την περίπτωση, απλά δέξου την κατάσταση και προχώρα στον επόμενο που δεν θ’ αργήσει να φανεί στον δρόμο σου.

2. Κολάκεψε τον

Όση αυτοπεποίθηση κι αν δείχνει ότι έχει, όσο γοητευτικός κι αν είναι κάθε άντρας ψοφάει για κομπλιμέντα κι αυτό σου δίνει την ευχέρεια να τον κάνεις να νιώσει καλά για τον εαυτό του. Για να πιάσει τόπο, φρόντισε ο θαυμασμός σου να είναι ειλικρινής και να εκφράζεται συγκεκριμένα: π.χ. ‘τι γλυκό χαμόγελο που έχεις’, ή ‘αυτό το πουκάμισο σου πάει τέλεια’, ή ‘το χιούμορ σου είναι μοναδικό’. Ωστόσο, μην το παρακάνεις και πάρουν τα μυαλά του αέρα μαζί σου. Ένα κομπλιμέντο μια φορά στο τόσο φτάνει για να του περάσει το μήνυμα ότι σε έχει γοητεύσει.

3. Μίλα με το κορμί σου

Ο πιο εύγλωττος τρόπος για να του δείξεις ότι τον βλέπεις ερωτικά είναι… σιωπηλός. Απλά χρησιμοποίησε τη γλώσσα του σώματος σε τρία στάδια: πρώτα άγγιξε τον στο μπράτσο όταν πει κάτι αστείο ή τρυφερό ώστε να του δείξεις ότι νιώθεις συντονισμένη μαζί του. Έπειτα, καθώς μιλάτε για κάτι πιο σοβαρό, άγγιξε το γόνατο ενώ τον κοιτάς στα μάτια. Αυτό θα του δείξει ότι τον παρακολουθείς και ότι ταυτίζεσαι μαζί του, ενώ ταυτόχρονα αφήνει ένα σεξουαλικό υπονοούμενο, καθώς το χέρι σου βρίσκεται όσο πιο κοντά γίνεται στα γεννητικά του όργανα στο πλαίσιο της ευπρέπειας. Στο τρίτο στάδιο, απλά παίξε με τα χείλια σου: άγγιξε τα, γλύψε τα, ή απλά σούφρωσε τα για να τραβήξεις την προσοχή του εκεί. Είναι σαν να του λες, «φίλησε με, επιτέλους» ενώ δεν λες κουβέντα.

4. Ενθάρρυνε τον

Όσο βαρύς κι αν το παίζει, λίγη επιβεβαίωση θα λειτουργήσει σίγουρα υπέρ σου. Απλά πες του πόσο ωραία πέρασες μαζί του κι ότι θα ήθελες να το επαναλάβετε –αυτό το ό,τι κάνατε μαζί. Το μέτρο κι εδώ είναι απαραίτητο: μια ατάκα αρκεί για να του δείξει αυτό που χρειάζεται. Η δεύτερη θα του δείξει ότι μάλλον ήσουν κλεισμένη σε καμιά σπηλιά τόσο καιρό κι ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί την κρίση σου.

5. Γέλα με τ’ αστεία του

Αν εκείνος προσπαθεί να σε εντυπωσιάσει με το χιούμορ του φρόντισε να γελάσεις ή έστω να χαμογελάσεις ελαφρά. Ακόμη κι αν έχει πει κρυάδα, χρειάζεται λίγη ενθάρρυνση για την προσπάθεια του. Δεν χρειάζεται να υποκριθείς ότι ξεκαρδίζεσαι αν δεν το νιώθεις, αρκεί να δείξεις κάποια ανταπόκριση, έστω και μ’ ένα LOL.

6. Ζήλεψε τον

Δεν λέμε να του κάνεις σκηνή επειδή χαιρέτησε μια γνωστή του, ή κοίταξε μ’ ενδιαφέρον μια κορμάρα που πέρασε από μπροστά σας. Όμως μπορείς να δείξεις άνετα ελαφρώς ενοχλημένη, απλά για να ξέρει ότι τον διεκδικείς. Αν δεν το κάνεις και το παίζεις πάντα απολύτως άνετη, τότε θα πιστέψει ότι δεν ενδιαφέρεσαι για εκείνον.

7. Στέλνε του μηνυματάκια

Δεν χρειάζεται να του γράφεις γλυκόλογα και να του στέλνεις καρδούλες για να του δείξεις πως σε έχει γοητεύσει. Μπορείς απλά να του γράψεις, «σε σκέφτομαι συνέχεια και θέλω να το ξέρεις» ή να του στείλεις ένα αστείο σχετικά με κάτι που είχατε πει από κοντά ή κάποια φωτογραφία που ξέρεις ότι θα του κάνει κλικ και θα ξυπνήσει την επιθυμία του να σε ξαναδεί.

8. Ζήτα του ραντεβού

Αν νομίζεις ότι εκείνος διστάζει, μάζεψε το θάρρος σου και πρότεινε του εσύ να συναντηθείτε μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Αν εκείνος δεχτεί αμέσως και μάλιστα έχει και κάποια ιδέα για το πού να πάτε, τότε θα ξέρεις ότι έχεις ελπίδες για κάτι περισσότερο. Αν πάλι εκείνος κάνει ότι δεν κατάλαβε, ή σου το αναβάλει από εβδομάδα σε εβδομάδα θα ξέρεις ότι είναι ώρα να σταματήσεις να τον διεκδικείς.

9. Θυμήσου τα λόγια του

Επανάλαβε μια λεπτομέρεια που σου έχει πει για τον εαυτό του, για κάποιον φίλο του ή για τη δουλειά του και θα τον στείλεις στα ουράνια. Είναι ένας έμμεσος τρόπος να του δείξεις πως σου αρέσει, σε ενδιαφέρει κι ότι προσέχεις αυτά που σου λέει, δεν τον ακούς απλά.

10. Πες του το

Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου, αλλά δεν χάνεις τίποτα αν του πεις στα ίσια ότι σ’ αρέσει πολύ και τον θέλεις. Αντίθετα, αυτό θα σε βγάλει από τη δυσάρεστη θέση να πρέπει να μαντεύεις τι συμβαίνει από τη δική του πλευρά, αφού θα τον αναγκάσει να αντιδράσει με κάποιον τρόπο, θετικά ή αρνητικά. Χρειάζεται θάρρος, οπωσδήποτε και σίγουρα θα πρέπει να περιμένεις λίγες εβδομάδες κοινών εξόδων πριν ξεστομίσεις κάτι τέτοιο, αλλά τουλάχιστον θα μάθεις την αλήθεια για το κατά πόσο τα συναισθήματα σου έχουν ανταπόκριση και θα είσαι σε θέση να πορευτείς αναλόγως από εκεί και πέρα.

Από την Ελεονώρα Γαλάτη