6 μικρές παγίδες ικανές να διαλύσουν μια σχέση-No2

23.12.2013
Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως ο χωρισμός σε μια σχέση έρχεται μετά από μεγάλα προβλήματα και στραπάτσα.

Την άποψη αυτή έρχεται να ανατρέψει ο ειδικός σχέσεων Andrew G Marshall με το βιβλίο του ''I Love You But You Always Put Me Last: How to Childproof Your Marriage''. Ο Μάρσαλ υποστηρίζει πως είναι οι μικρές παγίδες αυτές που βάζουν μπουρλότο στα θεμέλια του φαινομενικά γερού δεσμού σου.

Ιδού, οι πιο επικίνδυνες και φαινομενικά ακίνδυνες καταστάσεις που βλάπτουν το δεσμό σου:

4. Με διακόπτεις- με προσβάλλεις:

Μπροστά σε τρίτους ή ακόμα κι όταν είστε οι δυο σας, δεν σταματάτε να προσβάλλετε ο ένας τον άλλο, ακόμα και για μικρά πράγματα, το ψιχουλάκι που σου έπεσε στο πάτωμα για παράδειγμα.

Ο κίνδυνος: αν καταφέρνετε να μειώνετε ο ένας τον άλλο, ακόμα και για τα πιο ασήμαντα πράγματα, τι θα συμβεί όταν θα πρέπει να αντιμετωπίσετε ένα πραγματικό εμπόδιο; Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος;

Η λύση: ακόμα κι όταν είσαι έτοιμη να τον κατηγορήσεις για κάτι, δάγκωσε τη γλώσσα σου, σκέψου πάλι και μην ανοίξεις το στόμα σου άδικα. Ζήτα του να κάνει το ίδιο και δώστε τόπο στην οργή, για τα μικρά μικρά πράγματα που μπορεί να σας τσαντίζουν.

5. Τα θέλει όλα δικά του:

Προσπαθείς να τον έχεις Θεό, άρχοντα, να τα προλαβαίνεις όλα στα σπίτι και πάλι στο πρώτο στραβοπάτημά σου, εκείνος στην λέει. Από την πλευρά του κι εκείνος προσπαθεί να είναι αρχιμάστορας στο σπίτι και σωστός επαγγελματίας αλλά και πάλι έχεις παράπονα. Τι γίνεται όταν ο ένας έχει ανεβάσει τόσο ψηλά τον πήχη για τον άλλο, που κινδυνεύετε να κλατάρετε από την επιδίωξη της τελειότητας.

Ο κίνδυνος: η καθημερινότητα και η τελειότητα που δε μπορούμε να πλησιάσουμε καν, κάνει κακό στη σχέση, γιατί αν μη τι άλλο, η σχέση μας, πρέπει να μας χαλαρώνει κι όχι να μας τσιτώνει.

Η λύση: βάλτε προτεραιότητες. Πείτε τι έχει σημασία στη σχέση; τα πλυμένα πιάτα ή αγάπη σας;

6. Δεν προσέχει- δεν προσέχεις!

Από τότε που η ρουτίνα μπήκε στο δεσμό σας, σταματήσατε να είστε μοσχομυριστοί, να προσπαθείτε να είστε θελτικοί ο ένας για τον άλλο και ύστερα, εκείνος άρχισε να ρεύεται μπροστά σου κι εσύ να ξύνεις τη μύτη σου στα μάτια του.

Ο κίνδυνος: η απομυθοποίηση δεν αργεί να έρθει κι εσείς οι δύο να βρείτε αλλού το μύθο...

Η λύση: βάλτε και πάλι το ρομάντζο στη σχέση. Κανονίστε ραντεβουδάκι, βραδιές σεξ και κάμα σούτρα και φροντίστε την εμφάνισή σας.

Κατερίνα Πατούλια