Είμαι σε κίνδυνο;

13.02.2015
Ηρθαμε σε σεξουλακη επαφη και τελειωσε μεσα μου. Αμέσως πλυθηκα με παγωμενο νερο. Φοβαμαι όμως...

Θεία Λουκία καλησπέρα! Θα ηθελα επειγόντως την βοηθεια σου ! Εχω μια σχεση 2 χρονια, ειμαι 17 και το αγορι μου ειναι κατα 9 χρονια μεγαλυτερος. Την περασμενη Τριτη μου ηρθε περίοδος (οχι για πρωτη φορά) και μου τελειωσε το Σαββατο-Κυριακη. Την Δευτερα ηρθαμε σε σεξουλακη επαφη και τελειωσε μεσα μου. Αμέσως πλυθηκα με παγωμενο νερο. Φοβαμαι όμως (αν και το εχει ξανακανει) μην εγινε τιποτα. Δεν θελω να μου τυχει κατι! Σε παρακαλώ απάντησε μου, όσο το δυνατόν πιο γρηγορα!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοριτσάκι μου, αν δεν θέλεις να σου τύχει κάτι τότε θα πρέπει να μην επιτρέπεις στο αγόρι σου να τελειώνει μέσα σου χωρίς προφυλάξεις.

Τώρα, το κατά πόσο κινδυνεύεις να έχεις μείνει έγκυος από τη συγκεκριμένη φορά εξαρτάται από τη διάρκεια του κύκλου σου. Αν ο κύκλος σου διαρκεί περισσότερο από 24 ημέρες ο κίνδυνος είναι πολύ μικρός, αφού είναι σχετικά απίθανο να είχες ωορρηξία κοντά στην 7η ημέρα που έκανες ελεύθερα έρωτα, κάτι που σημαίνει ότι είναι σχετικά απίθανο να έχεις μείνει έγκυος από αυτή τη συγκεκριμένη φορά.

Όμως δεν πρέπει να παίζεις με τις μέρες, καθώς κάποιες φορές μπορεί η ωορρηξία να γίνει νωρίτερα απ' ότι συνήθως και να συμβεί το κακό γιατί αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις προκαταβολικά. Πες λοιπόν στο αγόρι σου ότι δεν πρέπει να ξανασυμβεί το ίδιο πράγμα, γιατί και έγκυος να μην μείνεις δεν λέει να πεθαίνεις από την αγωνία μέχρι την επόμενη περίοδο σου και να σου βγαίνει ξινό το σεξ.

Όσο για το πλύσιμο με παγωμένο νερό, πρέπει να σου πω πρώτον ότι δεν είναι σωστό να πλένεσαι με παγωμένο νερό εσωτερικά γιατί μπορεί να πάθεις καμιά ψύξη και να υποφέρεις μετά στην περίοδο σου και δεύτερον ότι δεν αποτελεί μέτρο αντισύλληψης. Βέβαια, οι γυναίκες που επιθυμούν την εγκυμοσύνη καλό είναι να αποφεύγουν τις κολπικές πλύσεις μετά το σεξ για να αυξάνουν τις πιθανότητες σύλληψης. Όμως αυτό δεν σημαίνει με τίποτα ότι μπορείς να εμποδίσεις έτσι τα σπερματοζωάρια να εισχωρήσουν στη μήτρα σου. Με άλλα λόγια οι κολπικές πλύσεις δεν σου προσφέρουν τίποτα από αυτή την άποψη.

Για να καταλάβεις πώς ακριβώς λειτουργεί το αναπαραγωγικό σου σύστημα και να μην έχεις ξανά τέτοιες απορίες σου συστήνω να διαβάσεις το άρθρο του WomenOnly, "Μάθε πότε μπορεί να μείνεις έγκυος".
Καλή ανάγνωση και καλή τύχη!