Τι συμβαινει;

12.02.2015
Το πρωτο 6μηνο μου ελεγε οτι δεν θα την χωρισει. Απο τον Οκτωβριο μου ανακοινωσε οτι με λατρευει και οτι θα την διωξει απλα ψαχνει τον τροπο να της το πει...

Καλημερα θεια Λουκια, θελω επειγοντως την συμβουλη σου... Ημουν παντρεμενη με 2 παιδια και χωρισα εδω και 3 μηνες. Ειχε μπει καποιος αλλος αντρας στην ζωη μου εδω και 13 μηνες, ο οποιος ειναι σε σχεση 6,5 χρονια. Βεβαια ερωτικα δεν την εχει αγγιξει 1χρονο και εχει να την δει απο τις 3 Αυγουστου που εκεινη πηγε στο χωριο τις. Μιλανε που και που τηλεφωνικα.
Το πρωτο 6μηνο μου ελεγε οτι δεν θα την χωρισει. Απο τον Οκτωβριο μου ανακοινωσε οτι με λατρευει και οτι θα την διωξει απλα ψαχνει τον τροπο να της το πει γιατι δεν θελει να του ζητησει να βρεθουνε.
Εχουμε μαλωσει πολλες φορες γι αυτο και μου λεει σε λατρευω δικος σου ειμαι μην κανεις ετσι. Καποτε δεν πηγαιναμε πουθενα παρα μονο σε ξενοδοχειο. Απο τον Οκτωβριο κυκλοφορουμε παντου μαζι. Λεει θελει να βρει τροπο και δεν υπαρχει πλεον αυτη στην ζωη μας και να μην το σκεφτομαι... Εμενα με φοβιζει οτι μηπως γυρισει παλι σε αυτην και τον αγαπαω παρα πολυ και με ποναει. Εκεινος μου λεει να το βγαλω απο το μυαλο μου. Τις προαλες καναμε ενα γερο καυγα και τσαντιστηκα παρα πολυ και τον χτυπησα. Χωρισαμε αλλα ψιλομιλαγαμε για 3 μερες. Τωρα ειμαστε παλι μαζι και μες τις γλυκες. Αραγε τι νιωθει για μενα; Τι θα γινει; Βοηθησε με, θ α τρελαθω... Σε ευχαριστω και περιμενω την βοηθεια σου.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοπέλα μου, έχεις τυφλωθεί από τον έρωτα ή από την εξάρτηση σου από αυτό τον άντρα και δεν βλέπεις καθαρά. Το γεγονός ότι εκείνος κρατάει αυτή τη σχέση –έστω και υποτυπωδώς- ή απλά σου λέει ότι την κρατάει, σημαίνει ότι αυτή η σχέση σε κάτι τον εξυπηρετεί.

Πιο συγκεκριμένα υποψιάζομαι πως είτε υπάρχει μεταξύ τους κάποια πιο περίπλοκη κατάσταση (π.χ. οικονομικά ή επαγγελματικά συμφέροντα), είτε τη χρησιμοποιεί ως άλλοθι για να μη δεσμευτεί περισσότερο μαζί σου, είτε ένας συνδυασμός και των δύο.

Το να μην την χωρίζει πάντως ή να μην τον έχει χωρίσει εκείνη μετά από τόσο καιρό "σε διάσταση" δεν εξηγείται από τη δήθεν απροθυμία του να την ξανασυναντήσει. Άρα είτε εκείνη τον έχει χωρίσει κι απλά δεν στο λέει, είτε εκείνος κάτι της υπόσχεται για να την κρατάει σε αναμονή.

Τώρα, ως προς τα συναισθήματα του για σένα μπορεί όντως να σε θέλει και να έχει μάτια μόνο για σένα, όμως δεν φαίνεται να θέλει κάτι περισσότερο από αυτό που έχετε τώρα, δηλαδή να συμβιώσετε ή να παντρευτείτε και σίγουρα το γεγονός ότι έχεις δύο παιδιά δεν βοηθάει σ' αυτή την κατεύθυνση.

Άλλωστε, μην παραβλέπεις το γεγονός πως όταν τα φτιάξατε ήσουν παντρεμένη (δηλαδή όχι απολύτως διαθέσιμη και σίγουρα όχι σε θέση να διεκδικήσεις μια πιο ολοκληρωμένη σχέση μαζί του) ενώ εκείνος βρισκόταν σε μακρόχρονη σχέση χωρίς σοβαρή προοπτική δέσμευσης. Αυτό σημαίνει ότι αυτός ο άντρας δεν είναι έτοιμος για κάτι σοβαρότερο, αφού αν ήθελε να δεσμευτεί θα παντρευόταν την κοπέλα του, ή αν η κοπέλα του δεν του έκανε για γάμο θα διάλεγε μια ελεύθερη χωρίς άλλες υποχρεώσεις.

Άρα αυτό που θέλει είναι να έχει μια σταθερή σχέση αλλά μέχρι το σημείο που περνάει καλά, χωρίς να ζορίζεται. Συνεπώς αυτή η εκκρεμής κατάσταση τον βολεύει μια χαρά, δεν έχει καμιά διάθεση να την αλλάξει κι ό,τι άλλο σου τάζει είναι απλά αερολογίες για να κερδίζει χρόνο.

Αν βέβαια κι εσένα σε βολεύει αυτή η κατάσταση το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να φροντίζεις να περνάτε καλά. Αλλά δεν έχεις κανένα λόγο ν' ανησυχείς ότι θα γυρίσει στην άλλη, αφού άμα γυρίσει εκείνη θα θέλει γάμο κι όπως είπαμε ο γάμος δεν είναι καθόλου στο στυλ του.

Αν πάλι δεν σε βολεύει αυτή η κατάσταση και θέλεις κάτι περισσότερο, θα πρέπει να παγώσεις κάπως τα πράγματα, να του εξηγήσεις ψύχραιμα ότι έχεις κουραστεί με όλο αυτό το "θα δούμε" και να του ζητήσεις λίγο χρόνο για να σκεφτείς αν θέλεις να συνεχίσετε ή όχι. Εννοείται ότι σ' αυτό το διάστημα δεν πρέπει να έχεις καμιά επαφή μαζί του τόσο για να ηρεμήσεις και να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα μέσα σου, όσο και για να του δώσεις να καταλάβει ότι δεν μπορεί να παίζει άλλο με τα συναισθήματα σου χωρίς συνέπειες.

Βέβαια, ακολουθώντας αυτή την προσέγγιση μπορεί και να τον χάσεις –μην εκπλαγείς καθόλου μάλιστα αν βιαστεί να σε αντικαταστήσει. Όμως αν είναι να τον χάσεις αντί να τον κερδίσεις διεκδικώντας αυτό που έχεις ανάγκη, τότε ουσιαστικά δεν χάνεις τίποτα αφού εκείνος δεν ενδιαφέρεται βαθύτερα για σένα, παρά μόνο για όσο τον εξυπηρετείς στον τρόπο ζωή που έχει επιλέξει ν' ακολουθεί.

Καταλαβαίνω ότι αυτή θα ήταν μια πικρή διαπίστωση για σένα, αλλά το να κοροϊδεύεις εσύ η ίδια τον εαυτό σου και διατηρείς ψεύτικες ελπίδες είναι πολύ χειρότερο.