Εφυγε η Σπύλλα

29.10.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, ο "πιο αδύναμος κρίκος" αποδείχθηκε η Σπύλλα, στη μονομαχία με την Ρούλα, παίρνοντας πανηγυρικά το δρόμο προς...τον πολιτισμό.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Ο "πιο αδύναμος κρίκος" αποδείχθηκε η Σπύλλα, στη μονομαχία με την Ρούλα, παίρνοντας πανηγυρικά το δρόμο προς...τον πολιτισμό. Η εν λόγω νέα, της οποίας οι γνώσεις επί αγροτοθεμάτων, περιορίζονται στο πως τρώμε τα παντζάρια και τι χρώμα έχουν τα καρότα, ηττήθηκε στη διαδικασία της γνώσης. Ωστόσο, το κλου στη μονομαχία της Δευτέρας δεν ήταν η αποχώρηση της Σπύλλας, ούτε οι καθιερωμένες δακρύβρεχτες σκηνές του αποχωρισμού. Στην αρένα, από τα αχυρένια καθίσματα, οι φερέλπιδες αγρότες διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τα εσωτερικά της Φάρμας.

Αν ήταν σε μία γωνία ο Λάσκος κι έβλεπε τα τεκταινόμενα, θα γέλαγε με την ψυχή του για την πρώτη σύγκρουση των επίλεκτων μελών της "κλίκας" και δη των...πρωτομαστόρων Ειρήνης και Γιώργου. Γιατί μπορεί ο αγαπητός του Ιζη αρχικά να τον απογοήτευσε με την επιλογή της πρώτη μονομάχου, στη συνέχεια χάρη στην αναποφασιστικότητα του και την κλίση του να ανακατεύει τον κόσμο, έκανε τη Φάρμα (λίαν επιεικώς) άνω κάτω! Ο εν λόγω νέος στα πλαίσια του "δεν ξέρω τι μου γίνεται. Άλλα λέω τώρα και άλλα μετά" απέδωσε την επιλογή της Σπύλλας στον ψυχολογικό πόλεμο που άσκησε πάνω του ο μοντέλος Γιώργος.

Τα καθέκαστα έφτασαν στα αυτιά της άμεσα θιγμένης καθώς και της Ειρήνης με αποτέλεσμα να γίνουν Τούρκες από το κακό τους. Κουβέντα στην κουβέντα, λίγο έλειψε οι πάλαι ποτέ αυτοκόλλητοι (Ειρήνη - Γιώργος) να κατέβουν στην αρένα και να δώσουν μάχη με τα...κούτσουρα. Για τέτοιο φανατισμό μιλάμε. Ο, δε, Ιζη ακολούθησε την τακτική...κάνω την πάπια ακόμη και όταν ο Γρηγόρης του υπενθύμιζε τα "σατανικά" του σχέδια περί καθείρξεως της Φάρμας. Τα πνεύματα ηρέμησαν προσωρινά, όταν στον αχυρώνα μπήκαν οι μονομάχοι, για να οξυνθούν εκ νέου με τον αποχαιρετισμό της Σπύλλας. Η αποχωρήσασα χαιρέτισε εγκάρδια και με δακρυσμένα μάτια όλο τον κόσμο, πλην των Γιώργο και Ιζη. Ο δεύτερος και πάλι ακολουθώντας την τακτική "τι έγινε βρε παιδιά", έμεινε με την απορία γιατί η Σπύλλα του έδωσε απλά το χέρι, ενώ ο πρώτος κομμάτι "τα πήρε στο κρανίο". Εξάλλου, τώρα τελευταία εκνευρίζεται αρκετά. Πάντως, για την περίπτωση του ενδείκνυται το ξύδι, ενώ το μεγάλο άγχος είναι ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός και αν αυτός θα προβεί με τη σειρά του σε...ξεκαθάρισμα.