Ο Ιζη, ο νέος αρχηγός

23.10.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, ο gladiator Λάσκος αποτελεί παρελθόν από τη Φάρμα, όμως το "πνεύμα" του είναι εκεί με σκοπό να φέρει εις πέρας την "ιερή" αποστολή που είχε αναλάβει, την εξάρθρωση δηλαδή της "κλίκας"
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Ο gladiator Λάσκος αποτελεί παρελθόν από τη Φάρμα, όμως το "πνεύμα" του είναι εκεί με σκοπό να φέρει εις πέρας την "ιερή" αποστολή που είχε αναλάβει, την εξάρθρωση δηλαδή της "κλίκας". Η κίνηση ματ του Βασίλη ήταν η ανάθεση της αρχηγίας στον Ιζη, στο πρόσωπο του οποίου είδε όχι έναν άξιο αγρότη που μπορεί να διευθύνει τη λειτουργία της Φάρμας, αλλά τον άνθρωπο που θα συντελέσει στην εξάρθρωση της "κλίκας".

Ως γνωστών, ο εν λόγω νέος όταν δεν παραπονείται ότι δεν του δίνουν δουλειές να κάνει κι όταν δεν κάθεται στην κουζίνα να βαράει τις μύγες του Λάσκου που έμειναν ζωντανές, "θάβει" την περιβόητη "κλίκα". Μάλιστα, προτού ανακοινωθεί από τον Γρηγόρη η επιθυμία του Βασίλη, ο Ιζη κατά το "Τι θα κάνατε αν ήσασταν μία μέρα πρωθυπουργός;", σκεφτόταν τι θα έκανε "αν ήταν μια μέρα αρχηγός". Θα επέλεγε τον πρώτο μονομάχο, ενώ αν ήταν στο χέρι του ως άλλος...μονάρχης θα κατέλυε το Σύνταγμα της Φάρμας και θα όριζε και τον δεύτερο μονομάχο.

Αυτό σημαίνει πως ήδη έχει στο μυαλό του τις υποψήφιες και από ότι μπορώ να προβλέψω θα είναι η Ειρήνη ή η Σπύλλα. Οι δύο νέες κάθονται στο στομάχι του Ιζη, η μεν Ειρήνη επειδή κατά αυτόν την έχει δει πρώτη μούρη, η δε Σπύλλα επειδή του τη λέει συνέχεια. Όταν έγινε η ανακοίνωση του νέου αρχηγού, τα επίλεκτα μέλη της περιβόητης "κλίκας" ένιωσαν μια σαστιμάρα, ενώ οι υπόλοιποι μία αγωνία για το μέλλον της Φάρμας αυτήν την εβδομάδα. Γιατί, μέσα σε όλα αυτά κανείς δεν ασχολήθηκε με τις ανικανότητες του νέου αρχηγού. Μόλις προχθές ο Ιζη έμαθε ότι άλλο κουνέλι κι άλλο λαγός, άλλο Λωζάνη κι άλλο Κοζάνη. Αντε μετά με τέτοιον ατσίδα αγρότη να συνεννοηθεί ο μπάρμπα- Στάθης.