Τα σχήματα του φετινού χειμώνα

08.10.2002
Αγαπημένη μου Αγγελική, το νέο καλλιτεχνικό έτος σε λίγο ξεκινά, οι πίστες αναμένεται να πάρουν...φωτιά και το φιλόμουσο κοινό των Αθηνών να βρεθεί σε πλήρη σύγχυση. Βλέπεις, οι επιλογές είναι πολλές, τα σχήματα δυνατά με ηχηρά ονόματα και δυστυχώς οι τσέπες αδειανές για να βαστάξουν ένα σεργιάνι σε όλα τα πολιτιστικά κέντρα της πόλης.
Αγαπημένη μου Αγγελική,


Το νέο καλλιτεχνικό έτος σε λίγο ξεκινά, οι πίστες αναμένεται να πάρουν...φωτιά και το φιλόμουσο κοινό των Αθηνών να βρεθεί σε πλήρη σύγχυση. Βλέπεις, οι επιλογές είναι πολλές, τα σχήματα δυνατά με ηχηρά ονόματα και δυστυχώς οι τσέπες αδειανές για να βαστάξουν ένα σεργιάνι σε όλα τα πολιτιστικά κέντρα της πόλης. Γιατί μη μου πεις πως δεν θα περάσεις μία περίοδο...λιτότητας,
προκειμένου να πας στο "Fever" όπου θα άδουν η Αννα Βίσση, ο Γιάννης Πάριος και οι ΟΝΕ και στο "REX", όπου θα είναι η Δέσποινα Βανδή με τον Τόλη Βοσκόπουλο;

Ασε που δε δύναται να θες να αποκαλείσαι "bouzouk-victim" και να μην κάνεις ένα πέρασμα από τα περισσότερα κέντρα. Ο γεωγραφικός, λοιπόν, χάρτης του φετινού χειμώνα έχει ως εξής:

"Απόλλων Παλλάς": Καίτη Γαρμπή - Γιώργος Τσαλίκης. Λέγεται πως το εν λόγω σχήμα αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς η αοιδός Γαρμπή βρίσκεται σε ενδιαφέρουσα και σκέφτεται την περίπτωση να μείνει σπίτι της, όπως αρκετές έγκυες γυναίκες του κόσμου.

"Ιερά Οδός": Οι δύο κουμπάροι Δημήτρης Μητροπάνος και Πασχάλης Τερζής ξανασυναντώνται στο ίδιο μέρος, όπου δύο χειμώνες πριν είχαν σημειώσει μεγάλη επιτυχία.

"Γκάζι": Κόσμος πήγε και ήρθε, με το Νότη Σφακιανάκη να παραμένει στη θέση του και τους παρτενέρ τους να αλλάζουν ωσάν τα πουκάμισα. Τελικά βρέθηκε ο άνθρωπος που θα συνάδει με τον Notis και είναι ο Γιώργος Μαζωνάκης.

Στην Πειραιώς - στο πρώην Venue - δύο αοιδοί, ο Αντώνης Ρέμος και η Αλκηστις Πρωτοψάλτη, τόλμησαν αυτό που τόσο καιρό ήταν "τζιζ κακό": θα παντρέψουν το λαϊκό με το έντεχνο.

Στο "Φως" η Νατάσσα Θεοδωρίδου, η οποία δε στέριωσε με τον Σφακιανάκη στο Γκάζι, ωσάν άλλη σολίστ, με τη συνοδεία του Γιώργου Θεοφάνους κι ενός πιάνου με ουρά, θα άδει το "Υποκρισία" και το "Απόψε θα κάνεις λάθος" στην ποιοτική τους μορφή.

Ο Γιάννης Πλούταρχος θα συνεχίσει ακάθεκτος στο "Ποσειδώνιο" μέχρι του Αι Γιαννιού ανήμερα, οπότε και θα αποχαιρετίσει για τη φετινή χρονιά το κοινό του.

Βεβαίως, υπάρχουν και τα κέντρα εκείνα που καλύπτουν τις ανάγκες των πιο ψαγμένων λαϊκά τύπων.
Στην "Πύλη", λοιπόν θα είναι ο Βασίλης Καρράς με τον Στέλιο Διονυσίου, οι οποίοι θα έχουν μαζί τους τη Λένα Παπαδοπούλου για μια νότα...ελαφρότητας. Γιατί, πώς να το κάνουμε το πολύ λαϊκό πέφτει κομμάτι βαρύ.

Στην "Γέφυρα" το πρόγραμμα ενδείκνυται για "καθαρόαιμα" λαϊκά καθώς εκεί θα είναι ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος με την Αντζελα Δημητρίου, χωρίς την προσθήκη...λάιτ αοιδών.

Για τέτοιες καταστάσεις ενδείκνυται το "Ρομέο" που τα τελευταία χρόνια είναι τρόπο τινά το must στην after διασκέδαση. Εκεί, θα εμφανίζονται η Ελλη Κοκκίνου και ο Ανδρέας Στάμος.