Η Λαίδη, η Βανδή και η Τουρκία

07.10.2002
Αγαπημένη μου Αγγελική, με την αχαριστία των φίλων Τούρκων τα έχει βάλει η Αντζελα Δημητρίου καθώς ως φαίνεται στη γείτονα χώρα δεν σεβάστηκαν τους "κουβάδες" ιδρώτα που έριξε στις πίστες και τα γήπεδα τους. Χωρίς ίχνος...ντροπής την έριξαν από την κορφή των τσάρτ, βάζοντας στο Νο1 τη Δέσποινα Βανδή.
Αγαπημένη μου Αγγελική,


Με την αχαριστία των φίλων Τούρκων τα έχει βάλει η Αντζελα Δημητρίου καθώς ως φαίνεται στη γείτονα χώρα δεν σεβάστηκαν τους "κουβάδες" ιδρώτα που έριξε στις πίστες και τα γήπεδα τους. Χωρίς ίχνος...ντροπής την έριξαν από την κορφή των τσάρτ, βάζοντας στο Νο1 μία άλλη συνάδελφό της. Και να ήταν μία Μαντόνα ή μία Σελίν Ντιόν, έστω μία Σακίρα, πάει στο καλό. Τι γίνεται όταν είναι η Δέσποινα Βανδή;

Μιλάμε πλέον για απόλυτη αχαριστία και με το δίκιο της η αοιδός να γίνει Τούρκα από το κακό της. Και σαν μην έφθανε αυτό, οι γείτονες φαίνεται πως έχουν πάθει μία γενική υστερία με το Δεσποινάκι. Όπου βρεθείς κι όπου σταθείς ακούς το "Γεια" το οποίο έχουν αναγάγει σε ύμνο. Στα κλαμπ, στα εστιατόρια, στις λαϊκές, στα ταξί παντού ακούγεται η Βανδή, η οποία πλέον παίρνει τη μορφή "επιδημίας" στην Τουρκία. Τα μεγαλεία αυτά δεν είναι άγνωστα στην "Λαίδη" καθώς λίγα χρόνια πριν, ο ίδιος τζερτζελές γινόταν για τις ιστορικές "Μαργαρίτες".

Τότε, που η Δημητρίου πεταγόταν συχνά πυκνά στην γείτονα για σπέσιαλ εμφανίσεις ή συναυλίες ελληνοτουρκικού χαρακτήρα. Τότε που είχε αναχθεί στο σύμβολο της ελληνοτουρκικής φιλίας, διότι πώς να το κάνουμε ακόμη και η εξωτερική πολιτική χρειάζεται την...Αντζελα της. Ποια είναι όμως η θέση της άλλης αοιδούς; Η Βανδή, μέχρι στιγμής, δείχνει να σνομπάρει κανονικά και με το νόμο τους Τούρκους, οι οποίοι κάθε λίγο και λιγάκι την καλούν στην πατρίδα τους για μία σειρά σπέσιαλ εμφανίσεων. Οι προτάσεις που δέχεται είναι ομολογουμένως δελεαστικές, όμως η Δέσποινα δεν πολυσυγκινείται κι ας πρόκειται για μία μεγάλη αγορά με εμπορικό ενδιαφέρον. Αλλωστε, οι αοιδοί του βεληνεκούς της όταν κάνουν συναυλίες στο εξωτερικό, προτιμούν υπερατλαντικές, τύπου Αυστραλία ή Αμερική. Πάντως, οι γείτονες μας δεν πτοούνται κι εξακολουθούν να λικνίζονται στους ρυθμούς του "Γεια".