Πότε τρώγεται το ραπανάκι;

04.10.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Η μεγάλη ώρα για το μπάνιο των αγροτών έφθασε και οι ρωμαλέοι της Φάρμας φρόντισαν να μετακομίσουν το "πιθάρι του Αρχιμήδη" από τη μέση του αγροκτήματος, στο σπίτι προκειμένου να του προσδώσουν μία μορφή μπάνιου. Στο μεταξύ, - στην εκπαιδευτική ώρα - μάθαμε πότε τρώγονται τα ραπανάκια.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Η μεγάλη ώρα για το μπάνιο των αγροτών έφθασε και οι ρωμαλέοι της Φάρμας φρόντισαν να μετακομίσουν το "πιθάρι του Αρχιμήδη" από τη μέση του αγροκτήματος, στο σπίτι προκειμένου να του προσδώσουν μία μορφή μπάνιου. Ο "φαρμάρχης" Κώστας μαζί με τον Αλέξη και τον Ιζη πήραν την αποκαλούμενη και "αυτοσχέδια μπανιέρα" και την τοποθέτησαν δίπλα στην κουζίνα, θέση που συναντάς ένα μπάνιο σε όλα τα σύγχρονα σπίτια του κόσμου. Η χαρά των υπολοίπων, που επιτέλους θα βάλουν λίγο σαπούνι στο κορμάκι τους, ήταν απερίγραπτη με την Πέτρα να δηλώνει πρώτη συμμετοχή για την...ιεροτελεστία αυτή. Εδώ, να σου πω πως οι παίκτες θα εφαρμόσουν το " το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο" καθώς ο δεύτερος χρειάζεται για το ρίξιμο του νερού με το μπρίκι.

Κατά τα άλλα, στη Φάρμα ξαναπήγε ο Αρναούτογλου, αυτή τη φορά για να ενημερώσει τον κυρ Κώστα ποιες είναι οι υποχρεώσεις του ως αρχηγός της φυλής των "Reality tam - tam". Ο 52χρονος άνδρας κατανόησε πλήρως τον ρόλο του, ενώ ως σωστός "φαρμάρχης" που είναι, έχει αναλάβει να μυήσει τη νεολαία της μικρής κοινωνίας τους στα μυστικά της βουκολικής ζωής.

Οι περισσότεροι εξ' αυτών δείχνουν ένα κάποιο ενδιαφέρον, με τον 24χρονο Ίζη να έχει μία δίψα για κατάρτιση ως "νέος αγρότης". Έτσι, είχε την χαρά - μαζί κι εμείς που τους παρακολουθούσαμε - να μάθει μετά από 24 χρόνια ζωής πως το ραπανάκι όταν είναι μικρό, είναι γλυκό και νόστιμο, ενώ όταν μεγαλώνει γίνεται πικάντικο και καυτερό. Μετά από την εκπαιδευτική αυτή σκηνή, οποιαδήποτε άλλη που είδαμε, όπως το φτιάξιμο παραβάν από καλαμιές για το μπάνιο, μας άφησε απλά αδιάφορους.