Κυρ Κώστας, ο "Φαρμάρχης"

03.10.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, τον πρώτο τους "Φαρμάρχη" εξέλεξαν τα επίλεκτα μέλη της Φάρμας, τα οποία στο πρόσωπο του κυρ Κώστα του ψαρά βρήκαν τον πραγματικό ταγό τους. Μάλιστα, η προτίμηση από τους συμπαίκτες του ήταν καθολική, αφού συγκέντρωσε 11 ψήφους.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Τον πρώτο τους "Φαρμάρχη" εξέλεξαν τα επίλεκτα μέλη της Φάρμας, τα οποία στο πρόσωπο του κυρ Κώστα του ψαρά βρήκαν τον πραγματικό ταγό τους. Μάλιστα, η προτίμηση από τους συμπαίκτες του ήταν καθολική, αφού συγκέντρωσε 11 ψήφους και πλέον είμαστε σε θέση να μιλάμε για...υπέρ - Φαρμάρχη. Το γεγονός αυτό συγκίνησε τα μάλα τον 52χρονο άνδρα, ο οποίος ωστόσο από την πρώτη στιγμή ένιωσε το άγχος που απορρέει από το αξίωμα αυτό.

Με έναν λόγο λιτό και σύντομο ευχαρίστησε τους πάντες ζητώντας συγχρόνως την κατανόηση τους που ο αρχηγός τους δεν είναι ακαδημαϊκού επιπέδου με τις Σορβόνες και τα Χάρβαρντ του. Εκείνοι τον καθησύχασαν, αφού εκεί που τον θέλουν μπροστά, δηλαδή στο φτιάξιμο καμιάς πόρτας, στο σκάλισμα, στο πότισμα και το τάισμα των ζωντανών, είναι μέγας...προφέσορας. Κατά τα άλλα, η ζωή στην φάρμα κυλάει ήρεμα με τους παίκτες να πιάνουν δουλεία με το τρίτο λάλημα του κόκορα και να την αφήνουν με τη δύση του ηλίου.

Μέχρι στιγμής, το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισαν ήταν η έλλειψη χαρτακιών για τον καπνό τους, με αποτέλεσμα οι θεριακλήδες του σπιτιού να εφεύρουν άλλα μέσα, όπως κάτι συνταγές γιατρού, προκειμένου να ικανοποιήσουν το πάθος τους. Από τις γυναίκες, έχει ξεχωρίσει για το...οικοκυρικό της ταμπεραμέντο η Πέτρα, με μεγάλο της ατού το ζύμωμα ψωμιού. Δεν ξέρω, αν η εν λόγω νέα βγει με τα "ευρούδια" στο χέρι, όμως οι προτάσεις με σκοπό τον γάμο από ανύπαντρους "γαιοκτήμονες" θα πέσουν βροχή καθότι τέτοια όμορφη κοπέλα και νοικοκυρά δεν τη συναντάς εύκολα.