"Με σημαία τους μια φούστα"!

05.12.2005
Αγαπημένε μου Σωτήρη,
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Κι αν ξυπόλητη χορεύω με σημαία μου μια φούστα. Ξυπόλητοι, εδώ που τα λέμε δεν χορεύουν, όμως σημαία τη φούστα την έχουν κάνει φέτος τόσο η Δέσποινα Βανδή, όσο και ο Γιώργος Μαζωνάκης. Οι δυο καλλιτέχνες κάνουν φέτος στο REX, ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό πρόγραμμα, όπου ίπτανται πάνω από τα κεφάλια των θαμώνων, πηδάνε, ανεβοκατεβαίνουν σκάλες και χορεύουν, όμως, αυτές που κλέβουν την παράσταση από τα...ζογκλερικά κι extreme sports των αοιδών είναι οι φούστες που φοράνε. Ο Μαζωνάκης, όπως ακουγόταν, φόρεσε τελικά φούστα, αλλά φευ σε καμία περίπτωση μην πάει το μυαλό σου σε αυτή του Βαλεντίνο που φόρεσε πριν χρόνια ο Sakis. Ουδεμία σχέση έχουν μεταξύ τους οι δύο φούστες.

Του «Μαζω» είναι εντυπωσιακή και πλούσια σε ύφασμα, που άμα το αμολήσει ο αοιδός καλύπτει την πλατεία του REX. Εξήντα μέτρα ύφασμα χρησιμοποιήθηκε και το ρούχο έραβαν ολημερίς και οληνυχτίς ράφτρες από το εξωτερικό. Θα αναρωτιέσαι, με τόσο μπόγο, μπορεί ο καλλιτέχνης να κινείται στην πίστα, να κάνει τα τσαλιμάκια του και να ρίχνει τις στροφές του; Όχι, αφού σκοπός του Μαζωνάκη δεν ήταν να βάλει το ρούχο και να αρχίσει να άδει το άσμα της Γαρμπή «Κι αν ξυπόλητη χορεύω με σημαία μου μια φούστα» κουνώντας με χάρη το ρούχο. Ο «Μαζω» κάνει τέχνη με το νούμερο αυτό, τη σκηνοθεσία του οποίου έχει αναλάβει ο Νίκος Σούλης. Για να καταλάβεις, ο αοιδός ημίγυμνος είναι πάνω σε έναν βατήρα και άδει. Όσο ο βατήρας ανεβαίνει, τόσο μακραίνει το ρούχο, που στο τέλος, μόνο φούστα δε θυμίζει.

Το μπούγιο του Μαζωνάκη στη φούστα φαίνεται πως ζήλεψε η Βανδή, η οποία κάνει εμφάνιση με μία τουαλέτα by Σήλια Κριθαριώτη, όπου το ρούχο φωνάζει από μόνο του: «Βάλε κι άλλο ύφασμα να φάμε τον Μαζώ». Εδώ, η τουαλέτα έχει τέσσερα μέτρα ουρά, είναι κατακόκκινη, ενώ πάνω, επειδή η Δέσποινα για ευνόητους λόγους δεν μπορούσε να κάνει ημίγυμνη εμφάνιση όπως ο συνάδελφος της, φοράει ένα κεντημένο και αποκαλυπτικό κορμάκι, που αφήνει τη φαντασία σου πλανεύτρα να....ταξιδέψει. Κι εδώ, η καλλιτέχνης συνοδεύει το ρούχο με εντυπωσιακό νούμερο, όπου ίπταται πάνω από τα κεφάλια των θαμώνων πάνω σε μία φανταστική σανίδα του σερφ. Άλλα κόλπα μιλάμε. Α, η Δέσποινα κάνει κι εμφάνιση αλά Μαντόνα, φορώντας καυτό σορτσάκι, σουτιέν και διχτυωτό καλσόν.