Ο γάμος του Κάρολου και της Καμίλα!

11.04.2005
Αγαπημένε μου Σωτήρη,«Σήμερα γα, σήμερα γάμος γίνεται σε ωραίο περιβόλι». Χαρές και πανηγύρια (που λέει ο λόγος) είχαν το Σάββατο στην Αγγλία, όπου επιτέλους πραγματοποιήθηκε ο γάμος του Καρόλου με την Καμίλα.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


«Σήμερα γα, σήμερα γάμος γίνεται σε ωραίο περιβόλι». Χαρές και πανηγύρια (που λέει ο λόγος) είχαν το Σάββατο στην Αγγλία, όπου επιτέλους πραγματοποιήθηκε ο γάμος του Καρόλου με την Καμίλα. Η περιέργεια μας για το πως θα είναι η Καμίλα νύφη, τελικά αποδείχθηκε μάταιη αφού η «αιώνια» αγαπημένη του πρίγκιπα ήτο...μία από τα ίδια! Με τη διαφορά ότι λόγω γάμου είχε βάλει στο κεφάλι της φτερά παγωνιού (ή κάτι τέτοιου) που ξεπουπουλιάστηκε για το σκοπό αυτό. Και ο Κάρολος, όμως, ως γαμπρός ήτο μία από τα ίδια, αφού το φράκο που φορούσε, δεν τον κολάκευε και τόσο. Που η στολή του πολεμικού ναυτικού που φορούσε στον γάμο του με την Νταϊάνα; Που τον έβλεπες και ψάρωνες. Ναι, ναι, ψάρωνες, ενώ τώρα έβλεπες το ζευγάρι και έλεγες «μωρέ τούτοι είναι νύφη και γαμπρός σε βασιλικό γάμο»; Πάλι καλά που έλεγε ο ένας στον άλλο κολακείες του τύπου: «Αγάπη μου, είσαι υπέροχη σήμερα» κι ένιωθαν όμορφοι στον γάμο τους.

Γιατί καλή κουβέντα και κομπλιμέντο δεν άκουσαν από κανέναν. Ούτε και από την Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία αν και πάντρευε τον γιο της ήτο....τραβάτε με και ας κλαίω! Στον Καθολικό ναό, όταν ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι ευλόγησε το ζευγάρι, η Ελισάβετ σε μία ασυνήθιστη για Βασίλισσες στάση, αντί να ψέλνει όπως οι υπόλοιποι είχε τα χέρια της πίσω στην μέση (σαν τη γιαγιά μου τη συχωρεμένη) και απλά ανοιγόκλεινε το στόμα. Άσε το πόσο ψυχρή ήταν με την Καμίλα. Ούτε έναν χαιρετισμό δεν αντάλλαξαν, ενώ μετά το τέλος του γάμου και παρόλο που το Πρωτόκολλο προβλέπει πεθερά και νύφη να ασπάζονται στα σκαλιά της εκκλησίας, αυτές το παρέβλεψαν κρατώντας μία απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους. Τι κι αν η Καμίλα, με τα χέρια της να συγκρατούν τα πούπουλα στο κεφάλι της για να μην τα πάρει ο αέρας, ψιθύρισε «κρυώνω»; Η Ελισάβετ έμεινε εκεί αγέρωχη, χωρίς να πει κουβέντα.

Άσε φρίκη ήτο ο γάμος και σε σύγκριση με τον πρώτο του Κάρολου, σαφώς πιο φτωχός και καθόλου βασιλικός. Να στο δώσω με νούμερα για να καταλάβεις. Στους δρόμους ξεχύθηκαν μόλις 13 χιλιάδες Άγγλοι (δε λες που βρέθηκαν και αυτοί) για να επευφημήσουν το ζευγάρι, σε αντίθεση με το 1981, όπου ένα εκατομμύριο Άγγλοι είχαν συγκεντρωθεί στους δρόμους. Αυτή την τελετή παρακολούθησαν 13 εκατομμύρια τηλεθεατές στον κόσμο, ενώ την πρώτη ένα δισεκατομμύριο. Στον δεύτερο γάμο προσκλήθηκαν 700 καλεσμένοι, ενώ στον πρώτο παραβρέθηκαν 1.300 υψηλοί καλεσμένοι και εστεμμένοι απ’ όλο τον κόσμο. Το δε, μπουφέ λέγεται πως τώρα ήτο κομμάτι...cheap (φθηνό) περιλαμβάνοντας θαλασσινά, καναπεδάκια και κέικ φρούτων. Οι νύφες, πάλι, είναι σαν τη νύχτα με τη μέρα. Η Νταϊάνα ήταν 20 χρονών, φορούσε ένα πανάκριβο νυφικό με τεράστιο πέπλο και θύμιζε μία...σύγχρονη Σταχτοπούτα, ενώ η Καμίλα είναι 57 χρονών, φορούσε ένα γκρι - σιελ φόρεμα με ίδιο παλτό (και στις δύο τελετές ήταν κατά κοινή ομολογία κομψά ντυμένη) και θύμιζε τη...μητριά της Σταχτοπούτας που παντρεύτηκε τον πατέρα του Βασιλόπουλου. Και τώρα που αναφέρθηκα σε...βασιλόπουλα. Οι γιοι του Καρόλου, Γουίλιαμ και Χάρι, παρέστησαν κανονικά στην τελετή, έδειχναν χαρούμενοι για το γάμο του πατέρα τους, ήσαν συνεχεία δίπλα του, ενώ ο Γουίλιαμ ήταν κουμπάρος στον πολιτικό γάμο.


Αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρω, πες το μου με ένα e-mail:
[email protected]