Stephen tWitch Boss: Μία αυτοκτονία που μας έβαλε σε σκέψεις -και τις μοιραζόμαστε

15.12.2022
Stephen tWitch Boss: Μία αυτοκτονία που μας έβαλε σε σκέψεις -και τις μοιραζόμαστε
Ήταν 40 ετών, διάσημος, δημοφιλής, επιτυχημένος, ευτυχισμένος. Έτσι φαινόταν! Τα φαινόμενα, όμως, πολύ συχνά, απατούν. Με την είδηση για τον θάνατο του στενού συνεργάτη της Ellen DeGeneres (εμείς έτσι τον γνωρίσαμε) νωπή στο μυαλό μας, αναρωτιόμαστε τι μπορεί να συμβαίνει γύρω μας (ή και μεσα μας, μερικές φορές) και να μην παίρνουμε καν είδηση. Κλισέ, αλλά θέλουμε να το "ξύσουμε" λίγο.

"Καλλιτέχνης. Σύζυγος. Πατέρας. Γιος. Αδελφός. Μοιράζων χαμόγελα. Συνιδρυτής των CLI Studios" διαβάζουμε κάτω από το προφίλ του Stephen tWitch Boss στο Instagram. Έτσι αυτοπροσδιοριζόταν ο 40χρονος DJ στα social media, έτσι έβλεπε τον εαυτό του -όπου CLI Studios, για την ιστορία, μία πρωτοποριακή πλατφόρμα όπου κανείς μπορεί να επιλέξει μεταξύ 1.000 online μαθημάτων χορού και να παρακολουθήσει το δικό του.

Αν κάνει κανείς μια "βόλτα" στο feed του Boss θα δει εικόνες που ξεχειλίζουν χαρά, αισιοδοξία και αγάπη. Παντρεμένος από το 2013 με τη χορεύτρια Alison Holker την οποία γνώρισε μέσα από τη συμμετοχή του στο σόου So You Think You Can Dance. Έκαναν μαζί δύο παιδιά. Ο Maddox είναι σήμερα 6 ετών και η Zaia 3 ενώ, στην ουσία είχαν ακόμη ένα, τη 14χρονη κόρη της Holker από προηγούμενη σχέση της, Weslie, την οποία ο tWitch είχε υιοθετήσει. Τελευταία οικογενειακή ανάρτηση την ημέρα των Ευχαριστιών, δηλώνοντας ευγνώμων για την οικογένεια, την υγεία, την αγάπη, τη ζωή.

Ο Stephen tWitch Boss βρέθηκε νεκρός, με μία τρύπα από σφαίρα στον κρόταφο, στο μπάνιο ενός δωματίου σε μοτέλ που βρίσκεται περί τα 15 λεπτά (περπατώντας) από το σπίτι του, χθες, 14/12/2022.

Τρεις μέρες νωρίτερα, είχε γιορτάσει διαδικτυακά την 9η επέτειο του γάμου του με ένα ποστ όλο αγάπη.

Μία μέρα αργότερα μοιράστηκε ένα ποστ με τη γυναίκα του, όπως τόσες άλλες φορές. Κυριακή και οι δυο τους χορεύουν όλο χαρά και ρυθμό. Σα να μην τρέχει τίποτα. "Με την πιο βαριά καρδιά πρέπει να μοιραστώ μαζί μας ότι ο σύζυγός μου ο Stephen μας άφησε", θα έλεγε την Τρίτη, χήρα, πια, και με τον πιο βάναυσο τρόπο, η Alison.

"Η ραχοκοκαλιά της οικογένειάς μας", είπε η Alison. "Αγνή αγάπη και φως", τον χαρακτήρισε, απαρηγόρητη η Ellen DeGeneres που συνεργάστηκε στενά μαζί του επί σειρά ετών ενώ τον είχε κάνει και παραγωγό στο σόου της, στο τέλος.

"Τεράστιο φως και μια πανέμορφη ψυχή", τον αποκάλεσε σοκαρισμένη η Jennifer Lopez η οποία είχε συνεργαστεί μαζί του στο So You Think You Can Dance.

"Μια απερίγραπτη δύναμη -κάποιος που εξέπεμπε καλοσύνη και θετικότητα και έκανε τα πάντα για να νιώσουν όμορφα όσοι βρισκόταν κοντά του", έγραψε μεταξύ άλλων η Michelle Obama η οποία είχε επίσης συνεργαστεί μαζί του. Και ήταν εκείνη που γενίκευσε την περίπτωση κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου και για άλλους που μπορεί να μην είναι τόσο ευτυχισμένοι όσο δείχνουν.

Και εκεί ακριβώς θα σταθούμε κι εμείς. Στο ότι υπάρχουν φορές (και δυστυχώς πολλές) που τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται -ειδικά σε ό,τι αφορά τα social media.

Έχουμε ακούσει πάμπολλες φορές για την επίπλαστη ευτυχία που δημιουργείται μέσω της κοινωνικής δικτύωσης, έχουμε "ψιλιαστεί" την εικονική πραγματικότητα που προκύπτει από το κυνήγι του τέλειου ποστ, έχουμε τρομάξει ακόμη και από τους εαυτούς μας όταν αντιλαμβανόμαστε πως μετά το κλάσμα του δευτερολέπτου που κρατά το κλικ για την τέλεια λήψη, το χαμόγελο σβήνει στιγμιαία από τα χείλη μας. Κι όμως. Εκεί... Στο κατόπι των Like και των followers με μανία!

Και τι είναι αυτό που βλέπουμε τελικά; Ουδείς γνωρίζει πραγματικά.

Στην περίπτωση του Boss, για παράδειγμα. Μπορεί να μην ήταν καν ο ίδιος που έκανε τις αναρτήσεις στον λογαριασμό του. Μπορεί να μην ήταν καν της ίδιας μέρας τα βίντεο που μοιραζόταν. Μπορεί, μπορεί... Χίλια μπορεί.

Η ουσία όμως, όπως προκύπτει τελικά (και εκ των υστέρων, δυστυχώς) είναι πως ευτυχισμένος δεν ήταν. Δεν ξυπνάς ένα πρωί να πας οργανωμένος να τινάξεις τα μυαλά σου στον αέρα αν είσαι ευτυχισμένος. Έκανε χρήση ουσιών που θώλωσαν το μυαλό του; Δεν έχει αναφερθεί κάτι τέτοιο. Έγινε κάτι που του τάραξε το "είναι" του ξαφνικά; Ούτε κάτι τέτοιο ακούστηκε. Ακούσαμε μάλιστα ότι λίγες ώρες πριν βάλει τέλος στη ζωή του έστειλε ένα γραπτό μήνυμα τον παππού του, λέγοντάς του "Σ' αγαπώ μπαμπά μπαμπά".

Αλίμονο! Η Alison, όπως είπε, κατάλαβε ότι κάτι δεν ήταν καλά εκείνο το πρωί γιατί έφυγε από το σπίτι πεζός, αντίθετα από ό,τι κάνει συνήθως. Δεν το ζύγισε καλά εκείνη τη στιγμή, όμως. Το θυμήθηκε αργότερα. Όταν εκείνος είχε "φύγει".

Δεν μπορεί, θα είχε καταλάβει κάτι. Ο άνθρωπός της ήταν. Μπορεί και όχι, όμως. Δεν είναι απαραίτητο ότι οι άνθρωποι με βάρος στην ψυχή το αντιλαμβάνονται ή το "ξεφορτώνονται" έγκαιρα. Το αντίθετο μάλιστα. Το καταχωνιάζουν όσο πιο βαθιά μέσα τους γίνεται ώστε να μη γίνει ποτέ αντιληπτό, μέχρι που τους "τρώει"!

Ο Stephen tWitch Boss δεν κατάφερε να νικήσει τους όποιους δαίμονές του. Έφυγε από τη ζωή όπως επέλεξε ο ίδιος αφήνοντας τους δικούς τους ανθρώπους -προφανώς- γεμάτους κενά και ερωτηματικά.

Η υπόθεση έχει κλείσει από την αστυνομία. Αν δεν προκύψει κάποιο άλλο στοιχείο που ίσως αλλάξει την απόφαση αυτή, μένουμε με τη γνώση ότι ένας άνθρωπος 40 ετών που, φαινομενικά, δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα, αυτοκτόνησε προκαλώντας σοκ σε όλο τον κόσμο.

Αν μπορούσαμε να αντλήσουμε ένα μήνυμα/δίδαγμα από αυτό το τραγικό γεγονός θα ήταν το εξής: Ας μιλάμε παιδιά. Ότι κι αν είναι αυτό που μας βασανίζει. Μεγάλο ή μικρό. Ας μη κρατάμε πράγματα μέσα μας γιατί αυτά θα γίνουν θεόρατα και θα μας πνίξουν. Την ίδια στιγμή, όμως, ας έχουμε και τα αυτιά σας ορθάνοιχτα, για ν' ακούσουμε κι αυτά που δεν λένε κάποιοι άλλοι. Ένα μικρό στοιχείο που μπορεί να κάνει τη διαφορά και, γιατί όχι, μέχρι και να σώσει μια ζωή.

Με την αφορμή, πάντως, καλό είναι να ξέρουμε ότι και στην Ελλάδα λειτουργεί Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία. Είναι το νούμερο 1018 και εκεί περιμένουν άνθρωποι ειδικευμένοι, πρόθυμοι να βοηθήσουν όποιον τυχόν βρεθεί σε μια δύσκολη θέση. Και αχρείαστη να είναι!

Τελευταία τροποποίηση στις 19.07.2023 - 12:57