Meghan Markle: Τρία σημεία στην πολύκροτη συνέντευξη που, μάλλον, δεν "κολλάνε" - Σόρι κιόλας!

09.03.2021
Meghan Markle: Τρία σημεία στην πολύκροτη συνέντευξη που, μάλλον, δεν "κολλάνε" - Σόρι κιόλας!
Και ναι, η στιγμή που όλοι περιμέναμε ήρθε. Και πέρασε. Κι ακόμη τη συζητάμε. Και θα τη συζητάμε για καιρό. Για πολλούς λόγους, μάλιστα.

Σε γενικές γραμμές η Meghan, γιατί στην ουσία εκείνη ήταν που έδωσε τη συνέντευξη στην Oprah και κάποια στιγμή, απλά, μίλησε και ο Harry δίπλα της -ας μη γελιόμαστε- είπε αυτά που ήθελε να πει, όπως ήθελε, εκεί που ήθελε να τα πει. Για πρώτη φορά από τη στιγμή που ξεκίνησε η σχέση της με τον γαλαζοαίματο αγαπημένο της, η 39χρονη πρώην ηθοποιός που, όπως είπε, παράτησε τα πάντα για τον άντρα που αγάπησε, ένιωσε ελεύθερη να μιλήσει η ίδια για τον εαυτό της. Και ναι, έπρεπε να το κάνει! Δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία επ' αυτού. Τόνισε ιδιαίτερα τα του ρατσισμού που βίωσε εντός του παλατιού, χωρίς όμως να αποκαλύψει την ταυτότητα του ανθρώπου που αναρωτήθηκε -μιλώντας στον Harry και όχι στην ίδια- για το πόσο σκούρο θα ήταν το χρώμα του γιου της και προκάλεσε μια πολύ "μαζεμένη" αν και καθυστερημένη απάντηση από πλευράς Μπάκιγχαμ.

Είπε πολλά... Κάτι, όμως σε όλα αυτά μας "ξένισε". Το κουβεντιάζουμε πολύ εδώ στο womenonly, που τους παρακολουθούμε τους royals χρόνια τώρα, και το μοιραζόμαστε. Έτσι για την ιστορία.

Με αρκετά φουσκωμένη την κοιλίτσα της, η εγκυμονούσα Meghan κάθισε απέναντι από τη γειτόνισσά της, Oprah Winfrey, σε σπίτι "δανεικό" από άλλον γείτονα όπως μάθαμε από τα πρώτα λεπτά της συνάντησής τους και αφού κατέστη σαφές ότι κανένα θέμα δεν θα ήταν off limits, οι ερωτήσεις δεν ήταν γνωστές από πριν και δεν υπήρξε κανενός είδους αμοιβή για αυτή την εμφάνιση, οι κάμερες άρχισαν να γυρίζουν. Α ναι, ας μην ξεχάσουμε και τις αβρότητες που αντάλλαξαν μεταξύ τους οι διάσημες κυρίες, ηθοποιοί αμφότερες στο επάγγελμα, by the way, με την Oprah να "ευχαριστεί" τη Meghan που την είχε προσκαλέσει στον γάμο της -ναι το 2018, δεν κάνεις λάθος- και εκείνη να "παρακαλεί', αναλόγως.

Με τη γνωστή μεγάλη άνεσή της μπροστά στον φακό και χωρίς την παραμικρή προσπάθεια να στρέψει την προφορά της προς το βρετανικό, όπως είχε φανεί ότι κάνει στις πρώτες επίσημες εμφανίσεις της ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, η Meghan Makle μίλησε για όλα. "Είναι απελευθέρωση το να μπορείς να μιλάς για τον εαυτό σου και να παίρνεις μόνος τις αποφάσεις που σε αφορούν", είπε, κάποια στιγμή χαρακτηριστικά.

Από την πολύ αρχή της συνέντευξης, ακούσαμε κάτι που μας "κλώτησε" λίγο. "Τον 'έψαξες' τον πρίγκιπά σου πριν τον γνωρίσεις", θέλησε να μάθει η Oprah και η απάντησή της Meghan ήρθε κατηγορηματική. "Όχι, ποτέ", ξεκαθάρισε η Meghan, η οποία σε γενικές γραμμές φαινόταν πολύ θυμωμένη στον τρόπο με τον οποίο μιλούσε -όχι ότι δεν είχε τα δίκια της η γυναίκα!

Δεν τον είχε googlάρει, λοιπόν, τον Harry η Meghan πριν το blind date τους. Ούτε και τη βασιλική οικογένεια. Μάλιστα, η μητέρα της, όπως αποκάλυψε η ίδια στην αρχή της συνέντευξης, λίγες μέρες νωρίτερα την είχε ρωτήσει αν η Diana είχε δώσει κάποια στιγμή κάποια συνέντευξη. Τόσο πολύ, δηλαδή, στην οικογένειά της δεν ενδιαφερόταν για τη βρετανική βασιλική οικογένεια.

Εντάξει, το ακούσαμε, αλλά όχι ότι το πιστέψαμε κιόλας. Και όχι μόνο επειδή ουκ ολίγες παιδικές φίλες της δούκισσας προκύπτουν με αντίθετες πληροφορίες από την παιδική τους ηλικία, αλλά επειδή, πολύ απλά, είναι αδύνατο να το πιστέψει κανείς. Και εδώ έχουμε το πρώτο σημείο στη συνέντευξη που "κλωτσάει" λιγουλάκι!

Και πάμε στο δεύτερο.

Τονίζοντας ιδιαίτερα το σημείο που αφορούσε στην αγωνία της για την ψυχική της υγεία, η οποία κλονιζόταν ολοένα και πιο επικίνδυνα, η Meghan υπογράμμισε επανειλημμένα το γεγονός ότι ενώ ζήτησε βοήθεια ξανά και ξανά, ουδείς στο Παλάτι έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον για το θέμα της, φτάνοντάς την, τελικά, στην απόγνωση! Κατά την περίοδο της πρώτης της εγκυμοσύνης, μάλιστα.

"Ήξερα ότι αν δεν το έλεγα, θα το έκανα. Και... δεν ήθελα να ζω πια. Και αυτή ήταν μια ξεκάθαρη και αληθινή και τρομακτική, διαρκής σκέψη", παραδέχτηκε με καθαρή φωνή η Meghan Markle συμπληρώνοντας πως "σκεφτόταν ότι αυτό θα ήταν το καλύτερο για όλους". Και εδώ ακριβώς βρίσκουμε το δεύτερο σημείο που δεν "κολλάει".

Χωρίς να θέλουμε σε καμία περίπτωση να υποβιβάσουμε τις δυσκολίες που βίωνε στη νέα πραγματικότητά της, ούτε, φυσικά και τη σημασία της ψυχικής ισορροπίας στη ζωή του οποιουδήποτε, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε πώς σκέφτηκε έστω και για μια στιγμή το ότι για τον Harry, τον άντρα της, τον ήδη βεβαρημένο απερίγραπτα από την τραγική απώλεια της μητέρας του, θα ήταν "το καλύτερο" να χάσει μεμιάς σύζυγο και αγέννητο παιδί!

Μήπως, λοιπόν, ήταν μια σκόπιμη υπερβολή, αυτή η αποκάλυψη; Τουλάχιστον ως προς το μέγεθος στο οποίο προβλήθηκε; Αναρωτηθήκαμε, το καταθέτουμε και πάμε στο τρίτο σημείο που μας φάνηκε κάπως "πιο στημένο από τα κανονικά".

Ένα από τα φλέγοντα ζητήματα που συζητήθηκαν σε αυτή τη συζήτηση ήταν το ζήτημα της ασφάλειας, την οποία στέρησε, όπως μάθαμε, το Παλάτι από τον πρίγκιπα Harry και από όλη του την οικογένεια, από τη στιγμή που έφυγαν από τη Βρετανία, παρότι, όπως τόνισε ο ίδιος ο Harry, το επίπεδο κινδύνου δεν είχε μειωθεί στο παραμικρό.

Σε κάποιο σημείο αυτού του "κεφαλαίου" λοιπόν, ακούσαμε τη Meghan να διακόπτει τον σύζυγό της, ο οποίος υπογράμμιζε ότι πρωταρχικό του μέλημα ήταν να βρει τους πόρους ώστε να προσφέρει στην οικογένειά του πάνω από όλα την ασφάλεια που είχε ανάγκη, και να αποκαλύπτει ότι έστειλε επιστολές στο Παλάτι όπου παρακαλούσε τους υπεύθυνους να μην ακυρώσουν την προστασία του συζύγου της. "Για εμένα και τον Archie δεν πείραζε, αλλά όχι για τον Harry!".

Εντάξει, η αγάπη τους μεγάλη, και το ζήτημα της προστασίας της οικογένειας, δεδομένου του τρόπου με τον οποίο "χάθηκε" η Diana, τεράστιο, αλλά τόσος αλτρουισμός πια; Ένα "Χμ" το είπαμε... Και έπεσε χάμω!

Είπε πολλά η Meghan. Και τα είπε έχοντας στο πλευρό της τον πρίγκιπά της. Και παραδέχτηκε ότι το δικό τους το παραμύθι είναι πιο σπουδαίο από όλα. Ένιωσε, είπε, σαν την Ariel, τη μικρή γοργόνα που για να έχει τον πρίγκιπά της έπρεπε να χάσει τη φωνή της. Όμως στο τέλος την ξαναβρήκε, όπως συνέβη και με την ίδια και αυτή η συνέντευξη ήταν η μεγαλύτερη απόδειξη.

Μένοντας για λίγο ακόμη στο πνεύμα του Disney θυμόμαστε που, πριν από έναν χρόνο περίπου, είχαμε αναρωτηθεί μήπως η "Σταχτοπούτα" Meghan είχε μεταμορφωθεί σε "Κακιά Μάγισσα". Σήμερα, χωρίς, φυσικά, να έχουμε καταλήξει σε ασφαλές συμπέρασμα ακόμη, συνεχίζουμε να καταγράφουμε τι συμβαίνει όταν μία "κοινή θνητή" δεν αρκείται στο να ζει το παραμύθι της, αλλά θέλει να το γράψει μόνη της από την αρχή.

Και αυτή τη ρόδα που γυρίζει... εδώ θα είμαστε και θα την παρακολουθούμε. Μαζί.

Τελευταία τροποποίηση στις 19.07.2023 - 12:57