Πρίγκιπας Harry: Δύο νέες "εκρηκτικές" συνεντεύξεις, μια διαφορετική ανάγνωση, ολίγη από βαρεμάρα και ένα "Φτάνει πια"

03.01.2023
Πρίγκιπας Harry: Δύο νέες "εκρηκτικές" συνεντεύξεις, μια διαφορετική ανάγνωση, ολίγη από βαρεμάρα και ένα "Φτάνει πια"
Ακόμη δύο "αποκαλυπτικές" συνεντεύξεις του πρίγκιπα Harry πρόκειται να προβληθούν αυτό το Σαββατοκύριακο ενόψει της κυκλοφορίας των απομνημονευμάτων του που έχει προγραμματιστεί για τις 10 Ιανουαρίου κι εμείς -σόρι βρε Harry μου- βαριόμαστε ήδη!

Ακόμη δεν έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος που προκάλεσε το ντοκιμαντέρ (με μεγάλη δόση reality, όσο κι αν το αρνούνται οι ίδιοι) στο Netflix και ετοιμάζεται νέο "χτύπημα" από τον δούκα του Sussex, διπλό μάλιστα, ένα στην Αμερική και ένα στη Βρετανία.

Λίγο πριν από την παγκόσμια πρώτη για την αυτοβιογραφία του με τίτλο "Spare" o Harry κάθεται απέναντι από τον Tom Bradby, τον έγκριτο δημοσιογράφο του ITV News at 10, ο οποίος μόνο τυχαίος δεν είναι.

Οι δυο τους γνωρίζονται πάνω από 20 χρόνια καθώς η σχέση του Bradby με τη βασιλική οικογένεια πάει πολύ πίσω. Θυμίζουμε επίσης ότι ο δημοσιογράφος αυτός είχε επιλεγεί από το παλάτι για να πάρει την πρώτη κοινή συνέντευξη του πρίγκιπα William και της Kate Middleton μετά την ανακοίνωση του αρραβώνα τους, ήταν, επίσης, εκείνος στον οποίο η Meghan Markle είχε εξομολογηθεί πως "όχι, δεν νιώθει πολύ καλά" [φωτό κάτω] ενώ πολλές φορές είχε ακολουθήσει τον Harry στα ταξίδια του στην Αφρική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ITV ο 38χρονος γαλαζοαίματος "μοιράζεται την προσωπική του ιστορία με δικά του λόγια". "Μία εκ βαθών συνέντευξη που θα καλύψει ένα μεγάλο εύρο θεμάτων συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών του σχέσεων, μερικών λεπτομερειών για τον θάνατο της μητέρας του, Diana, που δεν έχουν ακουστεί ποτέ και μιας ματιάς στο μέλλον του όπως αυτό διαγράφεται μετά την αποχώρησή τους από τη βασιλική οικογένεια μαζί με τη σύζυγό του, Meghan"...

Αλήθεια τώρα; Πάλι; Έστω...

Στο teaser της συνέντευξης ακούμε τον Harry να λέει ότι "δεν ήταν ανάγκη να γίνει έτσι" και να μιλά (ξανά) για τις διαρροές και τις 'φυτευτές' ειδήσεις που προκάλεσαν προβλήματα. "Θέλω μια οικογένεια και όχι έναν θεσμό", ακούμε τον δούκα του Sussex να λέει συμπληρώνοντας ότι "εκείνοι (στο παλάτι, προφανώς) αισθάνονται ότι είναι καλύτερα να μας παρουσιάζουν ακόμη ως κακούς" τονίζοντας ότι "ουδείς έδειξε την παραμικρή διάθεση για συμφιλίωση". Αναρωτιόμαστε γιατί!

Στο τέλος του clip, μάλιστα τον ακούμε να μιλά για τον βασιλιά και τον William. "Θα ήθελα να έχω τον πατέρα μου πίσω. Θα ήθελα να έχω τον αδελφό μου πίσω", λέει ο Harry και το teaser κόβεται εκεί -πολύ έξυπνα, βέβαια- όμως είναι προφανές ότι ακολουθεί ένα "αλλά" ή ένα "αν" που θα ακούσουμε την Κυριακή. Ιδού μια πρώτη γεύση.

Εκτός από την εμφάνιση στη βρετανική τηλεόραση, όμως, ο Harry θα μιλήσει και σε αμερικανική εκομπή και μάλιστα στο CBS News και το πολύβραβευμένο "60 minutes" του Anderson Cooper. Στο teaser που κυκλοφορεί ακούμε τον δημοσιογράφο να ρωτά τον πρίγκιπα πως απαντά στην κριτική που δέχεται σχετικά με τη στάση του. Συγκεκριμένα ο κόσμος αναρωτιέται: είπες ΟΚ, εγκατέλειψες τον θεσμικό ρόλο σου, μετακόμισες στην Καλιφόρνια, αλλά γιατί να το κάνεις όλο αυτό τόσο δημόσια; Και εξηγεί ο Harry ότι προσπάθησε να το αντιμετωπίσει ιδιωτικά πολλές φορές, όμως κάθε φορά είχαμε διαρροές και "φυτεύματα" στον Τύπο εναντίον του ίδιου και της συζύγου του. "Το motto της οιοκογένειας είναι 'Μην παραπονιέσαι, μην εξηγείς, ποτέ'", λέει ο πρίγκιπας Harry καταλήγοντας, όμως, στο δικό του συναίσθημα/συμπέρασμα, "Φτάνεις σε ένα σημείο που η σιωπή είναι προδοσία".

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων και την απορία να έρχεται εύλογα -στο δικό μας το μυαλό, τουλάχιστον- σχετικά με το "τι άλλο θα ακούσουμε πια;" στο Twitter ο κόσμος αντιδρά απέναντι σε έναν "κακομαθημένο πρίγκιπα που όλο γκρινιάζει όταν δεν γίνεται το δικό του".

Ανάμεσα στις αντιδράσεις που καταγράφηκαν, εντοπίσαμε και μια μερίδα κοινού που ανακάλεσε κομμάτι συνέντευξης που είχε δώσει η πριγκίπισσα Diana όταν ο Harry ήταν μικρούλης και ακούγεται να του λέει να σωπάσει -συμβουλή που υποθέτουν θα του έδινε και τώρα!

Τέλος πάντων, γεγονός είναι ότι οι σχέσεις μεταξύ των Sussexes και των μελών της άμεσης royal οικογένειάς τους δεν φαίνεται να γεφυρώνονται. Το αντίθετο μάλλον. Αν, μάλιστα, ισχύουν τα όσα αναμένεται να έχει συμπεριλάβει ο Harry στην αυτοβιογραφία του σχετικά με τον αδελφό του William (γιατί λέγεται ότι τον πατέρα του τον "χαϊδεύει" σχετικά) τότε οι πιθανότητες να δούμε κάποια στιγμή ξανά μαζί κι αγαπημένους τους γιους της Diana μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Ο Harry και η Meghan δεν είναι φαντασιόπληκτοι. Δεν έχουν βγάλει από τον νου τους μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που έχουν ζήσει. Δείχνουν όμως, μας φαίνεται, μια εμμονική διάθεση να μιλούν συνέχεια για τους εαυτούς τους και αν ισχύει αυτό που υποστηρίζει ο Harry σχετικά με την επιμονή του παλατιού να του εμφανίζουν ως τους κακούς της υπόθεσης, εκείνοι κάνουν ακριβώς το ίδιο παρουσιάζοντας εαυτών ως τα μόνιμα θύματα.

Είχαν την ευκαιρία να πουν την ιστορία τους με δικά τους λόγια. Και από τον Μάρτιο του 2021 και ΕΚΕΙΝΗ τη συνέντευξη στην Oprah δεν έχουν σταματήσει να τη λένε και να την ξαναλένε. Η μία αποκλειστική συνέντευξη μετά την άλλη εδώ και χρόνια με αποκορύφωμα το ντοκιμαντέρ του Netflix όπου και πάλι είπαν τα πάντα, ενώ (χωρίς να το αξιολογήσουν σωστά, μάλλον) αποκάλυψαν χωρίς την παραμικρή αιδώ ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό η σχέση τους, ζούσαν όλες τις μέρες τους έχοντας μία κάμερα στραμένη επάνω τους "για την περίπτωση που κάποια στιγμή (άκουσον άκουσον) χρειαστούν υλικό για να αποδείξουν τη θέση τους".

Meghan Markle: Τρία σημεία στην πολύκροτη συνέντευξη που, μάλλον, δεν "κολλάνε" - Σόρι κιόλας!

Και, ναι, αυτή η στιγμή ήρθε, και το υλικό βρήκε τη χρήση του (που, ποια η διαφορά από αυτό που κάνουν τόσα χρόνια οι Kardashians, δηλαδή) και το "Harry & Meghan" κυκλοφόρησε στο Netflix και οι φανς τους το χειροκρότησαν ενώ οι haters "πάλι βρήκαν και είπαν".

Λοιπόν, εμείς, εδώ haters δεν είμαστε, όμως, για σταθείτε βρε παιδιά... Κάπου πρέπει να μπει και αυτή η τελεία γιατί αφενός ξέρουμε τι λέει ο λαός για το "πολύ το Κυρ Ελέησον" αφέτερου η διαρκής επανάληψη ενέχει τον κίνδυνο να καταλήξουν να χάσουν το όποιο δίκιο μπορεί να έχουν. Αυτοί μπορεί να χάσουν το δίκιο τους κι εμείς το ενδιαφέρον μας! Σόρι Harry, σόρι Meghan, όχι ότι ρωτήσατε, ή ότι θα σας στοιχίσει δηλαδή, αλλά προσωπικά, ήδη βαριέμαι ν' ακούσω το ο,τιδήποτε παραπάνω. Έγκωσα από την αδικία και την κακομεταχείρηση. Λυπάμαι πολύ που συνέβη ό,τι συνέβη, ας πούμε ότι τα πιστεύω όλα όσα λέτε -που δεν έχει και σημασία, δηλαδή- αλλά, έλεος κάπου! Πάμε παρακάτω πια. Κλείστε την την πόρτα και προχωρήστε στην ευχή του Θεού και της Παναγίας. Μόνοι, όπως θέλετε, με τα παιδάκια σας και τα σκυλάκια σας στην ευλογημένη Καλιφόρνια! Live and let Live πια... Καιρός είναι. Όχι;

Τελευταία τροποποίηση στις 19.07.2023 - 12:56