22 χρόνια μετά την πρώτη υποψηφιότητα ο Λίο τα κατάφερε -Με το σπαθί του [photos & vds]

29.02.2016
Αγαπημένε μου Σωτήρη έχουν γιορτή σήμερα στου ντι Κάπριο. Επιτέλους! Χθες το βράδυ κέρδισε το πολυπόθητο αγαλματίδιο για την ερμηνεία του στην ταινία "H επιστροφή" του Αλεχάντρο Ινιαρίτου, ο οποίος απέσπασε επίσης το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας. Και, κατά τη δική μου γνώμη τουλάχιστον, το άξιζε 100%.

Αν σκεφτεί κανείς ότι περίμενε πάνω από δυο δεκαετίες για την... τιμή, αυτό που είδαμε χθες το βράδυ ήταν υπερβολικά... ατσαλάκωτο. Τόσο που μας ξάφνιασε! Κι όμως, υπάρχει εξήγηση.

Στη φωτογραφία κάτω, Λίο και Ινιαρίτου ποζάρουν με τα Όσκαρ τους λίγο μετά τη βράβευση. Εδώ, πίσω από τη σκηνή, ο 40χρονος σταρ φαίνεται λίγο πιο χαλαρός [δες και την επόμενη φωτογραφία με τους υπόλοιπους νικητές] όμως λίγο νωρίτερα, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μας ξάφνιασε η ψυχραιμία του.

Το 1994 ήταν η πρώτη υποψηφιότητα του Λίο. Β' ανδρικός ρόλος για την ταινία "What’s Eating Gilbert Grape", όπου εμφανίστηκε στο πλευρό του Τζόνι Ντεπ -ναι αυτός είναι.

Η δεύτερη υποψηφιότητα ήρθε το 2005. Α΄ Ανδρικός ρόλο για την ταινία "Aviator"

To 2007, υποψήφιος για το Όσκαρ Α Ανδρικού ρόλου και πάλι για το 'Ματωμένο Διαμάντι"

Το 2014 η υποψηφιότητα ήταν διπλή για τον "Λύκο της ΓουλΣτριτ". Και για τον Α Ανδρικό ρόλο αλλά και για ως παραγωγός για καλύτερη ταινία.

Και φέτος, το 2016, ήρθε η στιγμή του με την "Επιστροφή".

Και η στιγμή ήταν μαγική.

Η Τζουλιάν Μουρ διάβασε το όνομά του και η σάλα ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Όσο ο Λίο ανέβαινε στη σκηνή -αφού έδωσε το φιλάκι στη μαμά που τον συνόδευε ως συνήθως- όλοι σηκώθηκαν όρθιοι και τον απωθέωσαν στην κυριολεξία. Εκείνος, τέρας ψυχραιμίας, σίγουρα απολάμβανε τη στιγμή, όμως δεν επίτρεψε ούτε λεπτό στον εαυτό του να ξεφύγει από τη συγκροτημένη εικόνα στην οποία μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Τουλάχιστον στις επίσημες εμφανίσεις του -για τις ιδιωτικές δεν μας πέφτει και λόγος!!!

Όπως μπορείς να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, αφού συγχάρηκε όλους τους συνυποψηφίους του, ο Λίο ευχαρίστησε όλη την ομάδα της "Επιστροφής" με πρώτο και καλύτερο τον "αδερφό" του, Τομ Χάρντι και τον Ινιαρίτου. Δράττοντας την ευκαιρία, γύρισε πολύ πίσω και ευχαρίστησε τους πρώτους πρώτους συνεργάτες του -την πρώτη γυναίκα που τον προσέλαβε στη δουλειά, αλλά και τον Μάρτιν Σκορτσέζε για όσα του έμαθε.Ευχαρίστησε την οικογένειά του και τους φίλους τους -"ξέρετε ποιοι είστε".

Και μετά.. ο Λίο άφησε στην άκρη τα καλλιτεχνικά και σήμανε το καμπανάκι του κινδύνου ως προς την κλιματική αλλαγή που απειλεί ολοένα και πιο επιθετικά όλο τον πλανήτη. Τονίζοντας την άμεση δράση που πρέπει να λάβουμε ως ανθρωπότητα για να προστατέψουμε το μέλλον των παιδιών μας και του πλανήτη μας, ο ΝτιΚάπριο ολοκλήρωσε τον μεστό λόγο του με μια απίστευτη δήλωση/υπόσχεση που έκρυβε πολλά!

"Ας μη θεωρήσουμε τον πλανήτη μας δεδομένο. Εγώ σίγουρα δεν θεωρώ τη σημερινή βραδιά δεδομένη", είπε ο Λίο, ο κόσμος ξεσηκώθηκε ακόμη μια φορά και εμείς το λάβαμε το μήνυμα. Μπορεί το βραβείο να το κέρδισε -το ήθελε πολύ- όμως ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο δεν επαναπαύεται.

Είτε σου αρέσει ο Ντι Κάπριο ως ηθοποιός είτε όχι, δεν μπορεί να μην παραδεχτείς ότι έχει εξελιχθεί πάρα πολύ μέσα στα χρόνια. Εγώ "ειδκή" δεν είμαι σίγουρα, όμως παρακολουθώ ταινίες και έχω άποψη. Αυτή εκφράζω έχοντας παρακολουθήσει από τα πολύ μικράτα του έναν ηθοποιό να εργάζεται σκληρά και να ωριμάζει. (Ως προς τα επαγγελματικά του τουλάχιστον. Στα προσωπικά... ακόμη είναι στο ψάξιμο, όμως αυτό είναι δικό του θέμα...) Και έχει συνέχεια. Το τέλος του λόγου του αυτό ξεκαθαρίζει. Υπόσχεση/δέσμευση ήταν αυτό...

Συγχαρητήρια Λίο!!!! Περιμένουμε τη συνέχεια.

Ζωή Κίττα