Τι μας άρεσε και τι μας χάλασε στον τελικό της Γιουροβίζιον

12.03.2014
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Έγινε και ο ελληνικός τελικός της Γιουροβίζιον και για δύο ολόκληρες ώρες χόρτασε το μάτι μας στήθος Βόσσου, μύτη Λιάγκα, Σάσα Σταμάτη, δαντέλα, φρου φρου και... χορηγούς.

Αλλά ας δούμε τι μας άρεσε και μας χάλασε. Δηλαδή, σε εμέ τι άρεσε και τι με χάλασε σε μία βραδιά με μπόλικο τραγούδι από το παρελθόν.

Τι μου άρεσε:

- Το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει. Δεν ξέρω πώς θα τα πάνε οι Freaky Fortune με το Rise up στη Δανία, αλλά στις τέσσερις υποψηφιότητες ξεχώρισαν σαν τη μύγα μες στο γάλα. Ξεσήκωσαν το κοινό, είχαν κέφι, φρεσκάδα, χορευτικό κομμάτι και ήταν άκρως... γιουροβιζιονικοί.

- Μπέσυ Αργυράκη, Μαριάνα Τόλη, Ρόμπερτ Γουίλιαμς, Πασχάλης και Μέλισσες στο "Μάθημα Σολφέζ". Από τις ωραίες και συγκινητικές στιγμές που έχουμε δει σε ελληνικό τελικό ever.

- Το κορακί μαλλί του Πασχάλη. Θέλω το νούμερο της βαφής. Πολύ μου άρεσε η γυαλάδα στην τρίχα.

- Η Καίτη Γαρμπή. Από τις πιο καλοντυμένες της βραδιάς μέσα στη μάξι τουαλέτα της.

- Το ντουέτο της Σοφίας Βόσσου με την Demy. Αν δεν ήταν κι αυτό το ντεκολτέ της Βόσσου...

- Ο Κώστας Μαρτάκης. Πολύ ωραίος ο άτιμος. Αν είχε κι άλλο τραγούδι...

-Τα κυπριακά του Καπουτζίδη και της Βανδή. Ταχύρρυθμα από... Βίσση;

- Η στιγμή που η Βανδή τραγούδησε Άννα Βίσση. Αν είχε, όμως, μεγαλύτερη έμπνευση ο Καπουτζίδης θα έπρεπε να την έβαζε να πει το Everything. Να πέσει στα πατώματα, να χτυπιέται σαν την"απόλυτη", να έχουμε να το συζητάμε για χρόνια.

Τι δεν μου άρεσε (και είναι πολλά η αλήθεια)

- Οι παρουσιαστές. Γιώργος Καπουτζίδης και Δέσποινα Βανδή ήταν καλοί, αλλά μέχρι εκεί. Η αοιδός φέτος είχε λιγότερο άγχος, αλλά και πάλι στην αρχή, φυσούσε και ξεφυσούσε, που με άγχωσε.

- Ο Καπουτζίδης έχει δυνατή πένα, αλλά στον τελικό δε φάνηκε. Το αστείο με την ηλικία τους να με συγχωράει, αλλά δε με έκανε να γελάσω. Κι αυτό που κάθε λίγο και λιγάκι σχολίαζε την άνεση της Βανδή; Εντάξει, να τη στηρίξουμε τη φιλενάδα αλλά νισάφι.

- Το ντεκολτέ της Βόσσου. Ήθελα να ήξερα τι "προσωπικά" είχε με το στυλίστα και την... εκδικήθηκε με αυτό τον τρόπο. Δε λέω, τούμπανο το στήθος της καλλιτέχνιδας (ναι ναι) αλλά μάς έβγαλε τα μάτια. Και της Βόσσου τη... ψυχή.

- Η Τάμτα που ντύθηκε σεμεδάκι στο σερβάν της γιαγιάς μου.

- Η Καλομοίρα. Γλυκύτατη, αλλά μέχρι εκεί. Δεν περιγράφω άλλο την περίπτωση της, λόγω συμπάθειας.

- Ο Αγάθωνας και οι Κόζα Μόστρα. Θα περίμενα από τους περσινούς εκπροσώπους κάτι καλύτερο. Ειδικά, ο ρεμπέτης έκανε αγγαρεία.

- Πού ήταν οι επώνυμοι οεο; Φέτος, τον τελικό οι "επώνυμοι" της showbiz το σνόμπαραν. Για να καταλάβεις, Γιώργος Λιάγκας και Φώτης Σεργουλόπουλος ήταν οι πρώτες φίρμες.

- Τα πλάνα στο Λιάγκα. Και μια που ο παρουσιαστής ήταν η φίρμα της βραδιάς, "μουρλάθηκε" ο σκηνοθέτης να του κάνει πλάνα. Κοιμήθηκα και μου ερχόταν πλάνο η μύτη του Λιάγκα. Scary.

- Τα τραγούδια της Κρυσταλλίας και του Κώστα Μαρτάκη. "Θάλασσα Παντάνασσα" η μία, "Χριστός και Παναγία" ο άλλος, φευ, δεν έγινε το... θαύμα γι αυτούς.

- Η Τζοζεφίν. Χάρμα οφθαλμού, αλλά ηχορύπανση βρε παιδί μου.

- Ελπίζω ο Μαρτάκης κάπου εδώ να σταματήσει την περιπλάνηση του στα ριάλιτι, τα talent shows και τη Γιουροβίζιον.