Κρέμες αποτρίχωσης: Όσα θα ήθελες να ξέρεις και τι να προσέχεις

Κρέμες αποτρίχωσης: Όσα θα ήθελες να ξέρεις και τι να προσέχεις
Αντίθετα με το παρελθόν, τώρα πια πάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι αποτρίχωσης, αλλά μία από αυτές είναια κάπως παρεξηγημένη. Ο λόγος για τις σχετικές κρέμες.

Κάποια στιγμή, οι κρέμες αποτρίχωσης απέκτησαν κακή φήμη για τις έντονες, χημικές μυρωδιές τους και επίσης για την ιδέα ότι λιώνουν ουσιαστικά τις τρίχες από το σώμα, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να μην τις συμπαθεί.

Τα 5 βήματα για ένα ανώδυνο ξύρισμα στα πόδια

Ευτυχώς όμως, αυτά τα προϊόντα έχουν εξελιχθεί πολύ και έχουν αποδειχθεί μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για άτομα που μπορεί να μην μπορούν να αντέξουν οικονομικά την αποτρίχωση με λέιζερ ή δεν αντέχουν τον πόνο της αποτρίχωσης ή επιθυμούν ένα ελαφρώς μεγαλύτερης διάρκειας αποτέλεσμα από το ξύρισμα.

«Οι κρέμες αποτρίχωσης είναι αποτριχωτικά που εφαρμόζονται στο δέρμα και διασπούν τους δεσμούς στις τρίχες και τις αφαιρούν αποτελεσματικά», λέει στο Popsugar η δερματολόγος Shari Sperling. Ωστόσο ενώ οι κρέμες αποτρίχωσης είναι ασφαλείς για χρήση στο σπίτι, είναι ακόμα πιθανό να αντιδράσεις στις χημικές ουσίες που περιέχονται εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα. Επομένως όπως θα έκανες με κάθε νέο προϊόν, θα πρέπει πάντα να δοκιμάζεις μια μικρή ποσότητα από την κρέμα σε μια μικρή περιοχή την πρώτη φορά που τη χρησιμοποιείς, για να δεις πώς αντιδρά το σώμα σου.

5 τρόποι να διατηρήσεις απαλά και λεία τα πόδια σου

«Να είσαι προσεκτική εάν τη χρησιμοποιείς σε περιοχές όπου το δέρμα είναι πιο λεπτό, όπως το πρόσωπο, οι μασχάλες ή η βουβωνική χώρα, καθώς το δέρμα μπορεί να είναι πιο ευαίσθητο, συνεπώς πιο επιρρεπές σε μια αντίδραση», πρόσθεσε η δερματολόγος. «Μπορεί να αξίζει τον κόπο να εφαρμόσεις μια μικρή ποσότητα σε μια συγκεκριμένη περιοχή για να δεις πρώτα αν το δέρμα αντιδρά και μετά αφού περιμένεις μια ή δύο μέρες, προχώρα στη θεραπεία ολόκληρης της περιοχής».

Επομένως οι κρέμες αποτρίχωσης αποτελούν μια λύση για την αποτρίχωση αρκεί να πάρεις τις κατάλληλες προφυλάξεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 15.09.2023 - 11:51