Τα 5 βήματα για ένα ανώδυνο ξύρισμα στα πόδια

23.06.2023
Τα 5 βήματα για ένα ανώδυνο ξύρισμα στα πόδια
Ας μιλήσουμε με νούμερα. Έχουμε περίπου δύο εκατομμύρια τρίχες στο σώμα μας, με 150.000 μόνο στα πόδια και στις μασχάλες. Κάθε περιοχή έχει διαφορετικές ανάγκες σε ότι αφορά στο ξύρισμα: στα πόδια, που έχουν λίγους αδένες που παράγουν λιπαρότητα, οι τρίχες και το δέρμα μπορεί να είναι ξηρά, αυξάνοντας την πιθανότητα ευαισθησίας μετά το ξύρισμα.

Φυσικά, το ξύρισμα είναι μόνο μία μορφή αποτρίχωσης, αλλά είναι αυτή που εξακολουθεί να παραμένει δημοφιλής σε όσες δεν έχουν χρόνο ή budget για άλλες, συχνά πιο επίπονες και ακριβότερες μεθόδους.

Παρακάτω ένας ειδικός εξηγεί πώς να ξυρίζεις σωστά τα πόδια σου, για να αποφύγεις τα κοψίματα, να μετριάζεις τη φλεγμονή και να αποτρέπεις τις τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα.

5 τρόποι να διατηρήσεις απαλά και λεία τα πόδια σου εν μέσω καλοκαιριού

Χρησιμοποίησε πάντα ένα καθαρό, κοφτερό ξυράφι

Συχνά ευθύνεται η τεμπελιά όταν ένα άτομο χρησιμοποιεί ένα παλιό ξυράφι για πάρα πολύ καιρό, αλλά να λέμε την αλήθεια είναι και η συσκευασία του προϊόντος που δεν διευκρινίζει πόσο ακριβώς πρέπει να το κρατήσει κάποιος. Ο δερματολόγος Sam Bunting λέει ότι κάθε ξυραφάκι πρέπει να είναι κατάλληλο για περίπου δέκα χρήσεις.

Μούλιασε πρώτα καλά τις τρίχες

«Εάν θέλετε να αποφύγετε την εξάντληση του δερματικού φραγμού και να ελαχιστοποιήσετε την τριβή στο δέρμα (που οδηγεί σε φλεγμονή), το κλειδί είναι να αφιερώσετε χρόνο», λέει ο δερματολόγος. «Για όσες έχουν ευαίσθητο δέρμα, προτείνω να μουλιάσουν καλά τις τρίχες σε ζεστό νερό πρώτα, ιδανικά στο μπάνιο».

Εφάρμοσε ένα ειδικό προϊόν ξυρίσματος

Αν και ένα ακριβό προϊόν ξυρίσματος μπορεί να φαίνεται περιττό, ο δερματολόγος εξηγεί ότι «αξίζει να επενδύσετε σε ένα καλό» γιατί θα γλίτώσετε από τυχόν ατυχήματα ή ερεθισμούς που μπορεί να αποφευχθούν αλλιώς.

Μην ξυρίζεσαι κόντρα

Ενώ πολλές από εμάς έχουμε μεγαλώσει ξυρίζοντας κόντρα τα πόδια μας - και, αναμφισβήτητα, αυτό προσφέρει το πιο «καθαρό» ξύρισμα - εάν νιώθεις ευαισθησία στο δέρμα από το ξύρισμα, τότε ξυρίσου αντίθετα. «Με αυτό αποφεύγετε να κόψετε πολύ κοντές τις τρίχες, κάτι που μπορεί να τις κάνει να μεγαλώσουν προς τα μέσα», προσθέτει ο δερματολόγος λέγοντας ότι «Και επιπλέον, μειώνει την τριβή που εμπλέκεται στη διαδικασία».

Πώς να φροντίσεις το δέρμα σου πριν και μετά την αποτρίχωση με κερί

Ενυδατώσου μετά το ξύρισμα με ένα προϊόν χωρίς άρωμα

«Μετά το ντους δεν σημαίνει ότι έχετε τελειώσει!» λέει ο Sam Bunting. « Ολοκληρώνετε με μια ενυδατική κρέμα σε όλο το δέρμα».

Ωστόσο, αν έχεις βάλει μια κρέμα σώματος μετά το ξύρισμα των ποδιών σου και νιώθεις κάψιμο, μπορεί να είναι το άρωμα του προϊόντος που προκαλεί τον ερεθισμό. Μια ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα ή σχεδιασμένη για ευαίσθητο δέρμα, θα πρέπει να είναι το κλειδί για ένα ήρεμο και θρεπτικό δέρμα.

Επιπλέον, η ενυδάτωση μεταξύ των ξυρισμάτων θα βοηθήσει στην πρόληψη της ευαισθησίας του δέρματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 23.06.2023 - 08:14