Πώς να αντιμετωπίσεις τους κάλους με προϊόντα που έχεις στο σπίτι σου

Πώς να αντιμετωπίσεις τους κάλους με προϊόντα που έχεις στο σπίτι σου
Κάλοι στα πόδια; Μην ανησυχείς, δεν είσαι η μόνη. Πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται συχνά από αυτούς. Στην ουσία οι κάλοι εμφανίζονται με τη μορφή σκληρού δέρματος (εξόγκωμα) που προκαλείται από τριβή και μπορεί να προκαλέσουν πόνο αν δεν θεραπευτούν.

Οι κάλοι εμφανίζονται συχνότερα στα πόδια από τα χέρια και ενώ είναι συνήθως αβλαβείς, μπορούν να μολυνθούν εάν δεν αντιμετωπιστούν. Ενώ οι γιατροί μπορούν να σε βοηθήσουν να εξαφανίσεις τους κάλους με ειδικές ξυριστικές μηχανές, οξέα ή ελαφρόπετρα, υπάρχουν επίσης οικιακές θεραπείες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία τους, μόνο με απλά προϊόντα που βρίσκονται στο σπίτι.

Θρυμμάτισε ασπιρίνη

Η απλή ασπιρίνη που θα βρεις στο φαρμακείο της γειτονιάς σου μπορεί να σε βοηθήσει να καθαρίσεις τους κάλους σου. Θρυμμάτισε περίπου 5 ή 6 ταμπλέτες ασπιρίνης και ανακάτεψε τη σκόνη με χυμό λεμονιού και νερό. Φτιάξε μια πάστα που μπορεί να τοποθετηθεί στον κάλο. Τύλιξε την περιοχή με μια ζεστή πετσέτα και κάλυψε με μια πλαστική σακούλα. Μετά από περίπου 10 λεπτά, ξύσε τον κάλο με ελαφρόπετρα. Εάν είσαι διαβητική ή έχεις αλλεργία στην ασπιρίνη, μην χρησιμοποιήσεις αυτό τον τρόπο.

5 τρόποι να φροντίσεις το σώμα και το μυαλό σου για ένα υγιές φθινόπωρο

Μούλιασε τον κάλο σε λίγο τσάι

Το ωραίο, ζεστό τσάι είναι πάντα ανακουφιστικό, αλλά μπορεί επίσης να κάνει καλό στο δέρμα. Ανάμειξε τσάι χαμομηλιού ή έλαιο τεϊόδεντρου στο νερό και βούτα τα πόδια σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να στεγνώσει το δέρμα σου. Εάν το τσάι λερώσει το δέρμα σου, πλύνε το με σαπούνι και νερό.

Τρίψε τον κάλο με κορν φλαουρ

Τρίψε τα πόδια σου με κορν φλαουρ για να τα διατηρήσεις στεγνά, γεγονός που αποτρέπει τον ερεθισμό των κάλων και άλλες πιθανές μολύνσεις. Αυτή η μέθοδος μπορεί να καταπραΰνει τους επώδυνους κάλους.

Τρίψε τον κάλο με φλούδες ανανά

Οι φλούδες του ανανά έχουν ένζυμα που μπορούν να βοηθήσουν να μαλακώσουν και να αφαιρέσουν τους κάλους. Τοποθέτησε ένα μικρό κομμάτι φρέσκιας φλούδας ανανά πάνω από τον κάλο και τύλιξέ το με ένα κομμάτι ύφασμα για να το κρατήσεις στη θέση του. Αυτό πρέπει να γίνεται κάθε νύχτα για μια εβδομάδα. Η εφαρμογή χυμού ανανά στην περιοχή μπορεί επίσης να βοηθήσει πριν και μετά το τύλιγμα.

3 απλοί τρόποι για να ενυδατώσεις βαθιά το δέρμα σου – σύμφωνα με τους ειδικούς

Χρησιμοποίησε αλόη όλη τη νύχτα

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε ένα φύλλο αλόης είτε ένα καθαρό τζελ αλόης για αυτό το κόλπο. Εφάρμοσε το σαρκώδες μέρος του φυτού ή το τζελ στον κάλο και κάλυψε με έναν επίδεσμο. Ο κάλος πρέπει να είναι αρκετά μαλακός ώστε να μπορεί να λιμαριστεί.

Φόρα κάλτσες με ειδικές κρέμες ή βαζελίνη

Οι κρέμες ή οι λοσιόν απολέπισης μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία των κάλων, ειδικά εάν περιέχουν σαλικυλικό οξύ, ουρία ή γαλακτικό αμμώνιο. Επιπλέον, οι μαλακτικές κρέμες ή η βαζελίνη μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην απαλότητα του κάλου. Το να φοράς κάλτσες μετά την εφαρμογή της κρέμας μπορεί να σε βοηθήσει να περικλείσεις την υγρασία για τους κάλους στα πόδια σου.

Τελευταία τροποποίηση στις 12.05.2023 - 23:06