5 τρόποι να φροντίσεις το σώμα και το μυαλό σου για ένα υγιές φθινόπωρο

19.10.2022
5 τρόποι να φροντίσεις το σώμα και το μυαλό σου για ένα υγιές φθινόπωρο
Η αλλαγή της εποχής μπορεί να κρύβει μερικές παγίδες για τη ψυχολογία και την ευεξία μας – Τι μπορείς να κάνεις για αυτό;

Όταν τελειώνει μια σεζόν και ξεκινά μια νέα, είναι πολύ πιθανό να αισθάνεσαι εξαντλημένη, λίγο υπερφορτωμένος και να χρειάζεσαι φροντίδα τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό. Με το φθινόπωρο να είναι επίσημα εδώ και έχοντας αφήσει πίσω τη ζεστασιά του καλοκαιριού, πώς μπορούμε να αναζωογονηθούμε και να φροντίσουμε το σώμα και το μυαλό μας;

Πώς να αντιμετωπίσεις το φθινοπωρινό άγχος

Παρακάτω, θα βρεις μερικές από τις κορυφαίες συμβουλές των ειδικών

Βγες έξω
Το να βρίσκεσαι σε εξωτερικούς χώρους σου ανεβάζει αμέσως τη διάθεση. Ο συνδυασμός καθαρού αέρα, κίνησης και ηλιακού φωτός είναι πραγματικά ιατρικός – και έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι μας κάνει πιο ευτυχισμένους. Προσπάθησε να περάσεις τουλάχιστον 30 λεπτά σε εξωτερικούς χώρους την ημέρα – και αν είσαι στο γραφείο όλη την ημέρα, βάλε στόχο να φας μεσημεριανό γεύμα ή να κάνεις μια βόλτα έξω όπου είναι δυνατόν.

Δοκίμασε θεραπεία με κρύο νερό
Είτε σε ενδιαφέρει η χειμερινή ​​κολύμβηση είτε πειραματίζεσαι με ζεστό και κρύο ντους, η ενσωμάτωση της θεραπείας με ζεστό και κρύο στη ρουτίνα σου μπορεί να έχει τεράστια οφέλη. Εάν κάνεις ντους, κάνε έξι γύρους εναλλακτικού ζεστού και κρύου νερού, για 30 δευτερόλεπτα κάθε φορά. Τελείωσε πάντα με κρύο για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σύστημα και να υποστηρίξεις το λεμφικό σύστημα – είναι φανταστικό για το δέρμα, την κυκλοφορία, το μεταβολισμό, την ενέργεια και (το πιο σημαντικό, αυτή τη στιγμή), τη διάθεση.

Απόλαυσε τη μετακίνηση
Έμφαση στη λέξη «απόλαυση» εδώ, γιατί η άσκηση δεν πρέπει να προκαλεί άγχος ή τιμωρία για το σώμα σου – θα πρέπει να σου δίνει ενέργεια και να είναι κάτι που σου αρέσει να κάνεις. Αν μισείς το τρέξιμο και τη δραστηριότητα υψηλής έντασης, δοκίμασε να περπατήσεις, να κολυμπήσεις, να χορέψεις ή να κάνεις γιόγκα – κάτι που θα σου φέρει χαρά και συμφωνεί με το σώμα σου.

Όσα είναι καλό να κάνεις εάν θέλεις να ακυρώσεις μια έξοδο αλλά νιώθεις τύψεις

Δοκίμασε τα προσαρμογόνα
Τα προσαρμογόνα είναι ενώσεις συγκεκριμένων βοτάνων, τροφών και μανιταριών που υποστηρίζουν τη φυσική ικανότητα του σώματος να αντιμετωπίζει το συναισθηματικό και σωματικό στρες. Το φθινόπωρο και το χειμώνα, τα μανιτάρια reishi και chaga είναι εξαιρετικά στην οικοδόμηση της ανοσίας όταν αλλάζει ο καιρός και βοηθούν στην αντιμετώπιση του βήχα και του κρυολογήματος.

Δοκίμασε μια εποχιακή συνταγή
Σου αρέσει να πηγαίνεις στις τοπικές λαϊκές αγορές ή τα παντοπωλεία για να αναζητήσεις φρέσκα φρούτα και λαχανικά που μόλις μπήκαν στην εποχή τους; Θα ήταν μια υπέροχη ιδέα να προγραμματίσεις μερικά γεύματα για την εβδομάδα χρησιμοποιώντας τα, επειδή όχι μόνο είναι φιλικό προς τον προϋπολογισμό σου, αλλά είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να τρως πραγματικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα. Το εποχικό, τοπικό φαγητό έχει καλύτερη διατροφική αξία από κάτι που έχει πετάξει χιλιάδες μίλια σε όλο τον κόσμο.