Πώς να αντιμετωπίσεις ένα μολυσμένο piercing στο αυτί, σύμφωνα με τους ειδικούς

25.02.2023
Πώς να αντιμετωπίσεις ένα μολυσμένο piercing στο αυτί, σύμφωνα με τους ειδικούς
Μάθε επίσης πώς μπορείς να αποτρέψεις το να μολυνθείς ξανά στο μέλλον

Τα piercings φαίνονται όμορφα σε όποιο σημείο του αυτιού κι αν τα κάνεις, αλλά κάτι που σίγουρα θέλεις να αποφύγεις είναι μια πιθανή μόλυνση. Είναι αυτονόητο πως πριν κάνεις το piercing σου, θα πρέπει να επιλέξεις έναν έμπιστο επαγγελματία. Αλλά ακόμα κι αν πας σε έναν εξειδικευμένο piercer και είσαι επιμελής με τον καθαρισμό του piercing σου, υπάρχει πάντα μια πιθανότητα μόλυνσης, αφού πρόκειται για μια ανοιχτή πληγή. Εάν αντιμετωπίζεις παρατεταμένη ευαισθησία, πρήξιμο, εκκρίσεις, και το αισθάνεσαι ζεστό, όλα αυτά είναι σημάδια ότι μπορεί να έχεις μολυνθεί, όπως λέει και η δερματολόγος Rebecca Marcus.

Οι 5 πιο ενδιφέρουσες τάσεις στο piercing για το 2023

Διαβάστε παρακάτω για το πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις ένα μολυσμένο piercing και πώς μπορείς να το αποτρέψεις στο μέλλον

Ποια είναι τα σημάδια ότι ένα piercing αυτιού έχει μολυνθεί;

Όταν είναι πάρα πολύ φρέσκο, το piercing είναι φυσιολογικό να πονάει μέχρι ΄ένα σημείο και να είναι πρησμένο. Ο καθένας θεραπεύεται διαφορετικά, αλλά γενικά, μπορείς να περιμένεις ότι αυτά τα συμπτώματα θα υποχωρήσουν από μόνα τους μέσα σε μία έως τρεις ημέρες. Εάν όμως παρατηρείς πως έχει πάρει πράσινο χρώμα ή τα συμπτώματα δεν υποχωρούν γρήγορα, υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Τι προκαλεί τη μόλυνση;

Το piercing αυτιού μπορεί να μολυνθεί όταν τυλίγονται τρίχες γύρω από το σκουλαρίκι, όταν δεν καθαρίζεται αποτελεσματικά και διεξοδικά ή όταν το αυτί έρχεται σε επαφή με βακτήρια και βρωμιά. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να καθαρίζεις τα νέα piercings δύο φορές την ημέρα με καθαρά χέρια και αντισηπτικό.

5 σχέδια τατουάζ που θα γίνουν trend μέσα στο 2023

Πώς να αντιμετωπίσεις ένα μολυσμένο piercing αυτιού

Θα πρέπει να το καθαρίζεις δύο φορές την ημέρα με αντισηπτικό διάλυμα και εφαρμόζοντας αντιβιοτική αλοιφή. Οι ειδικοί δε συνιστούν τις αντιβιοτικές αλοιφές που δεν συνταγογραφούνται λόγω πιθανών αλλεργιογόνων, αλλά αν έχεις χρησιμοποιήσει μια συγκεκριμένη αλοιφή στο παρελθόν χωρίς να προκληθεί πρόβλημα, σημαίνει πως μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις ξανά. Γενικά, δεν συνιστάται να βγάλεις το σκουλαρίκι εκτός εάν προκαλεί αλλεργική αντίδραση. Αν η ενόχληση δεν υποχωρεί, επισκέψου ένα γιατρό, ο οποίος μπορεί να σου ζητήσει να αφαιρέσεις το σκουλαρίκι εάν χρειάζεται και θα σου συνταγογραφήσει την καλύτερη θεραπεία.

Πώς μπορείς να αποτρέψεις μια μελλοντική μόλυνση;

Θα πρέπει να αποφεύγεις να αγγίζεις τα piercing σου, εκτός εάν πρόκειται να αλλάξεις κόσμημα ή αν καθαρίζεις την περιοχή. Και αν πρόκειται να τα αγγίξεις, φρόντισε να πλύνεις τα χέρια σου πολύ καλά με αντιβακτηριακό σαπούνι εκ των προτέρων.

Τελευταία τροποποίηση στις 16.03.2023 - 09:43