Τα οφέλη του dry brushing σώματος

04.02.2022
Τα οφέλη του dry brushing σώματος
Το στεγνό βούρτσισμα σώματος απομακρύνει το ξηρό δέρμα και απομακρύνει την κυτταρίτιδα - εδώ είναι πώς να το κάνετε αποτελεσματικά

Ενώ συχνά λέμε ότι η Gwyneth Paltrow φέρνει στο προσκήνιο νέες και εξειδικευμένες τάσεις ευεξίας, αυτή τη νέα χρονιά είναι εδώ για να μας υπενθυμίσει τα οφέλη του παλιού καλού dry brushing σώματος. Σε ένα βίντεο στο Instagram, η Paltrow δείχνει την τεχνική βουρτσίσματος του σώματός της, μια απλή – και αποτελεσματική – πρακτική περιποίησης δέρματος που υπάρχει εδώ και αιώνες.

5 φυσικοί τρόποι για να περιορίσεις την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο σου

«Χρονολογείται από τον πολιτισμό της Αγιουρβέδα και της Αρχαίας Αιγύπτου, καθώς και από την Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική», λέει στο Bazaar η ειδικός περιποίησης της επιδερμίδας Abigail James. Με λίγα λόγια, «το dry brushing σώματος περιλαμβάνει το ελαφρύ τρίψιμο του ξηρού δέρματος με μια ειδική βούρτσα, η οποία το αφήνει πιο απαλό και λείο», εξηγεί. «Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων επιτρέπει επίσης σε όλα τα προϊόντα σώματος που εφαρμόζεις στη συνέχεια να διεισδύσουν βαθύτερα και να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά».

Αν και απολεπίζει το δέρμα, δεν σημαίνει ότι δε θα χρειάζεται πλέον να κάνεις εβδομαδιαίως ένα scrub, προσθέτει η Noella Gabriel, παγκόσμια πρόεδρος και συνιδρυτής της Elemis. «Ενισχύει τα αποτελέσματα όλων των προϊόντων σώματος που χρησιμοποιείς, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που μπορούν να μπλοκάρουν τους πόρους». Η βελτιωμένη κυτταρική ανανέωση σημαίνει επίσης λιγότερα φραγμένα τριχοθυλάκια και, επομένως, λιγότερες πιθανότητες να αναπτυχθούν τρίχες προς τα μέσα.

Πέρα από τα οφέλη σε επίπεδο επιφάνειας, η James σημειώνει ότι το dry brushing σώματος βοηθά στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του σώματός μας από μέσα προς τα έξω. «Βοηθώντας στην τόνωση της κυκλοφορίας και στην αύξηση της ροής του αίματος, διεγείρει την αποτοξίνωση». Η Gabriel συμφωνεί, εξηγώντας ότι η απομάκρυνση των ακαθαρσιών από κάτω από την επιφάνεια του δέρματος σημαίνει ότι το dry brushing είναι «εξαιρετικά χρήσιμο για τη διάσπαση της κυτταρίτιδας και την αποσυμφόρηση όλων των συστημάτων του σώματος».

Πώς να κάνεις dry brushing
1. Επίλεξε μια βούρτσα με απαλές αλλά σταθερές τρίχες και μακριά λαβή για να φτάσεις στην πλάτη σου.

2. Σε ξηρό δέρμα, ξεκίνησε από τα πόδια σου και κάνε μακριές, κυκλικές κινήσεις σκουπίσματος με μέτρια πίεση. Δούλεψε προς τα πάνω, κινούμενη προς την κατεύθυνση της καρδιάς σου. Κινήσου από τα πόδια στο γόνατο, μετά από το γόνατο στη βουβωνική χώρα.

3. Όταν φτάσεις στο στήθος σου, κάνε κινήσεις προς τα κάτω από τη γνάθο προς την καρδιά σου και κάνε πιο ήπιες κινήσεις στο ντεκολτέ σου.

4. Δούλεψε ττους αγκώνες και τις μασχάλες.

5. Κάνε ντους και εφάρμοσε μια ενυδατική ενυδατική κρέμα σώματος.