Αποσμητικό: 5 σημεία του σώματός σου όπου μπορείς να το χρησιμοποιείς εκτός από τις μασχάλες

19.03.2021
Αποσμητικό: 5 σημεία του σώματός σου όπου μπορείς να το χρησιμοποιείς εκτός από τις μασχάλες
Η παγκόσμια αγορά αποσμητικών προσεγγίζει περίπου τα 74 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Και οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το δικό τους προϊόν συνήθως ως τρόπο μείωσης του ιδρώτα και της δυσοσμίας στις μασχάλες τους. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη δουλειά που μπορούν να κάνουν τα αποσμητικά. Αν θέλεις να μάθεις ποιες ακόμα περιοχές στο σώμα σου μπορούν να επωφεληθούν από τη χρήση του αποσμητικού, συνέχισε να διαβάζεις.

Τα πόδια σου

Οι άνθρωποι που περνούν όλη την ημέρα φορώντας τα παπούτσια τους γνωρίζουν το πρόβλημα των ιδρωμένων ποδιών. Αυτός ο ιδρώτας μπορεί να μεταφραστεί σε μια πολύ άσχημη μυρωδιά με συνέπειες όπως τα μικρόβια. Εκτός από το να εφαρμόζεις καλή υγιεινή στα πόδια σου, μπορείς επίσης να ψεκάσεις αποσμητικό πάνω τους. Θα τα κρατήσει πιο φρέσκα και στεγνά, διατηρώντας τον ιδρώτα μακριά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Κάτω από το στήθος σου

Οι γυναίκες με μεγάλα στήθη αντιμετωπίζουν συχνά το πρόβλημα της εφίδρωσης κάτω από την περιοχή του στήθους τους. Ο Dr. Alexes Hazen λέει ότι η χρήση αποσμητικού κάτω από το στήθος θα κρατήσει στεγνή την περιοχή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εάν ανησυχείς ότι οι χημικές ουσίες στο αποσμητικό θα προκαλέσουν δερματίτιδα, μπορείς να επιλέξεις ένα αντιιδρωτικό χωρίς αλουμίνιο. Ο ενεργός άνθρακας φαίνεται να κάνει εξαιρετική δουλειά στην κατακράτηση της υγρασίας που παράγει το σώμα σου.

Οπουδήποτε στο σώμα σου μετά το ξύρισμα με ξυράφι

Είναι πολύ συνηθισμένο να βιώνεις ερυθρότητα ή ερεθισμό μετά το ξύρισμα των ποδιών σου, της περιοχής του μπικίνι και της μασχάλης. Εάν δεν έχεις κάποια κρέμα με αλόη, μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις το αποσμητικό σου stick. Θα πρέπει να επιλέξεις ένα stick χωρίς άρωμα που θα καταπραΰνει τη φαγούρα και θα αντιμετωπίσει την ερυθρότητα εντός 2 ημερών. Προσπάθησε να αποφύγεις προϊόντα που περιέχουν οινόπνευμα και ίσως να βρεις ένα αποσμητικό που έχει ενυδατικές ιδιότητες.

Σε τσιμπήματα κουνουπιών

Το πρώτο πράγμα που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι να ξύσουν τα ενοχλητικά τσιμπήματα από τα κουνούπια. Ωστόσο, ο Dr. Steven Garner λέει ότι είναι πιο αποτελεσματικό εάν χτυπήσεις το σημείο όπου υπάρχει το τσίμπημα ή ακόμα καλύτερα εάν εφαρμόσεις ένα παγάκι πάνω σε αυτό. Επίσης, μπορείς να πάρεις το αποσμητικό σου και να το εφαρμόσεις στην περιοχή του τσιμπήματος. Τα αποσμητικά περιέχουν χλωριούχο αλουμίνιο, το οποίο μειώνει τον κνησμό και την ερυθρότητα.

Στα νύχια σου για να αφαιρέσεις το βερνίκι

Τα περισσότερα αφαιρετικά βερνικιών νυχιών περιλαμβάνουν ακετόνη, μια χημική ουσία που μπορεί να στεγνώσει τα νύχια και τα πετσάκια σου εάν χρησιμοποιείται πολύ συχνά. Γι 'αυτό ίσως θέλεις να δοκιμάσεις το αποσμητικό σου την επόμενη φορά που θα αφαιρέσεις το μανικιούρ σου. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να το ψεκάσεις στα νύχια σου από πολύ κοντινή απόσταση και στη συνέχεια να τρίψεις το χρώμα με βαμβάκι. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος ή ίσως χρειαστεί να το επαναλάβεις για δεύτερη φορά, αλλά τουλάχιστον μένεις μακριά από επιβλαβείς χημικές ουσίες όπως η ακετόνη.