5 καθημερινές συνήθειες που μπορεί να καταστρέφουν τα νύχια σου

09.04.2021
5 καθημερινές συνήθειες που μπορεί να καταστρέφουν τα νύχια σου
Η Κate Middleton αναγκάστηκε να σταματήσει να βάφει τα νύχια της με έντονα χρώματα όταν έγινε σύζυγος του πρίγκιπα William, καθώς οι βασιλικές σύζυγοι επιτρέπεται μόνο να έχουν κοντά νύχια και καθαρά μανικιούρ. Αντίθετα, οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να φορούν οποιοδήποτε μοντέρνο μοτίβο επιθυμούν στα νύχια τους, αλλά είναι σημαντικό για όλες να έχουν αρκετά υγιή νύχια για να τα βάψουν. Στην πραγματικότητα, τα νύχια σου μπορούν να αποκαλύψουν την κατάσταση της συνολικής σου υγείας και αν δεν φροντίζεις τον εαυτό σου, τα νύχια σου θα το δείξουν. Παρακάτω θα μάθεις ποιες καθημερινές συνήθειες θα μπορούσαν να καταστρέψουν χωρίς το καταλάβεις τα νύχια σου.

Χρησιμοποιείς συχνά λακ

Εάν χρησιμοποιείς συχνά λακ, μπορεί να βλάψεις τα νύχια σου χωρίς καν να το συνειδητοποιήσεις. Οι λακ περιέχουν έως και 50% αλκοόλ, το οποίο στεγνώνει αρκετά και μπορεί να κάνει τα νύχια σου αδύναμα και εύθραυστα. Ενώ το σπρέι μαλλιών μπορεί να προσθέσει την τελευταία πινελιά στα μαλλιά σου, μπορεί επίσης να βλάψει το μανικιούρ σου. Οι ενώσεις που περιέχονται στα σπρέι μαλλιών διαλύουν το βερνίκι νυχιών, τόσο πολύ που μπορείς ακόμη και να το χρησιμοποιήσεις για να αφαιρέσεις τους λεκέδες από τα ρούχα σου.

Χρησιμοποιείς τα νύχια σου ως εργαλεία

Όλες χρησιμοποιούμε τα νύχια μας για να ανοίξουμε κάποιο αναψυκτικό ή να ξεκολλήσουμε ένα αυτοκόλλητο από μια επιφάνεια, αλλά αν το κάνεις συχνά, υποβάλλεις τα νύχια σου σε μεγαλύτερη πίεση από αυτή που μπορούν να αντέξουν. Εάν χρησιμοποιείς τα νύχια σου για να κάνεις πράγματα που δεν έπρεπε να κάνεις, μπορεί να τα τραυματίσεις ακόμη και να τα σπάσεις.

9 περιπτώσεις που τα νύχια αποκαλύπτουν προβλήματα στην υγεία σου

Κρατάς τα νύχια σου μακριά

Παρόλο που είναι αλήθεια ότι τα μακριά νύχια σου επιτρέπουν να πειραματιστείς με διαφορετικά σχέδια, το να κρατάς τα νύχια σου πιο κοντά είναι σίγουρα πιο υγιές. Τα μακριά νύχια μπορούν εύκολα να κρατήσουν βρωμιά και βακτήρια και δυνητικά να εξαπλώσουν λοιμώξεις. Τα extensions νυχιών μπορούν επίσης να βλάψουν τα νύχια σoυ. Για να κολλήσουν τα ακρυλικά νύχια, οι nail artists πρέπει να λιμάρουν τα φυσικά νύχια, γεγονός που τα καθιστά λεπτά και αδύνατα.

Αφήνεις το βερνίκι νυχιών σου για περισσότερο

Αν και μερικές φορές μάλλον δεν έχεις χρόνο να αφαιρέσεις σωστά το βερνίκι νυχιών, κινδυνεύεις να καταστρέψεις τα νύχια σου εάν το αφήσεις για εβδομάδες. Όπως και το δέρμα σου, τα νύχια σου μπορούν να απορροφήσουν ουσίες που εφαρμόζονται στην επιφάνειά τους. Για να δώσεις στα νύχια σου ένα απαραίτητο διάλειμμα από το βερνίκι νυχιών, αφαίρεσέ το όταν αρχίσει να θρυμματίζεται και άφησέ τα χωρίς βερνίκι νυχιών για μερικές εβδομάδες.

Νύχια που σπάνε εύκολα; Αυτό το φυσικό συστατικό θα κάνει το «σπιτικό» manicure σου επαγγελματικό

Φοράς σφιχτά παπούτσια

Το να φοράς παπούτσια με λάθος μέγεθος δεν είναι μόνο άβολο, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα στα νύχια σου. Εάν τα παπούτσια σου σε πιέζουν και είναι πολύ σκληρά στα νύχια σου, μπορεί να οδηγήσουν σε τραύμα των νυχιών και μπορεί ακόμη και να προκαλέσουν το διαχωρισμό των νυχιών από την κοίτη του νυχιού. Για να αποφύγεις αυτές τις καταστάσεις, βεβαιώσου ότι τα παπούτσια σου εφαρμόζουν σωστά και άφησε τα πόδια σου να αναπνέουν.