5 σημεία του σώματος που πιθανόν να μην καθαρίζεις με τον σωστό τρόπο

02.12.2020
5 σημεία του σώματος που πιθανόν να μην καθαρίζεις με τον σωστό τρόπο
Υπάρχουν περίπου 2.368 βακτηριακά είδη που ζουν στoν αφαλό μας, πιθανότατα και περισσότερα, ωστόσο η υγιεινή του συχνά παραμελείται. Η χρήση της μπατονέτας για τον καθαρισμό του κεριού του αυτιού σου είναι πραγματικά επικίνδυνη και περιττή. Όπως αποδεικνύεται, καθαρίζουμε τα μέρη του σώματός μας με λάθος τρόπο και κάνουμε περισσότερες ζημιές παρά καλό. Παρακάτω θα μάθεις πώς να κάνεις με τον σωστό τρόπο τον απαραίτητο καθαρισμό κάποιων ευαίσθητων τμημάτων του σώματός σου.

Αφαλός

Οι περισσότερες από εμάς είτε γενικά αγνοούν την καθαριότητα του αφαλού της κοιλιάς είτε τον καθαρίζουν με λάθος τρόπο. Ο αφαλός πρέπει να καθαρίζεται μία φορά την εβδομάδα και με συγκεκριμένο τρόπο. Βύθισε ένα βαμβάκι σε λίγο οινόπνευμα και τρίψε τον για να καθαρίσεις το εσωτερικό. Επανέλαβε έως ότου η μπατονέτα βγει καθαρή.. Απόφυγε να χρησιμοποιήσεις κρέμα σώματος.

Διάβασε και αυτό: Τα λάθη που (πιθανότατα) κάνεις στο ντους

Αυτιά

Αυτό είναι αυτονόητο, αλλά το να χρησιμοποιείς τα νύχια σου ή οτιδήποτε άλλο για τον καθαρισμό του κεριού του αυτιού σου είναι εντελώς λάθος. Αντ 'αυτού, άπλωσε μερικές σταγόνες βρεφικό λάδι ή γλυκερίνη για να μαλακώσεις το κερί. Μετά από 1-2 ημέρες, ρίξε μέσα απαλά ζεστό νερό χρησιμοποιώντας μια σύριγγα. Γύρνα το κεφάλι σου προς την άλλη πλευρά για να αφήσεις το νερό να βγει έξω. Σκούπισε το με μια πετσέτα και επανάλαβε τη διαδικασία όπως απαιτείται. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις μια μπατονέτα για να καθαρίσεις την εξωτερική περιοχή του αυτιού σου.

Αγκώνες

Για να αποφύγεις τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος που σκουραίνουν τον αγκώνα σου συνιστάται να κάνεις απολέπιση μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα DIY scrub ή να αγοράσεις ένα από το κατάστημα, αλλά το κλειδί εδώ είναι να τρίψεις απαλά την περιοχή με κυκλικές κινήσεις. Η υπερβολική πίεση θα το επιδεινώσει.

Αυτό το έχεις διαβάσει; Τα λάθη στο μακιγιάζ που σε κάνουν να φαίνεσαι κουρασμένη

Πρόσωπο

Τα αφρώδη σαπούνια και τα πλυσίματα στεγνώνουν το δέρμα σου, οπότε απόφυγε τα. Χρησιμοποίησε ένα ήπιο καθαριστικό μαζί με χλιαρό νερό για να πλύνεις το πρόσωπό σου. Αφήστε το να καθίσει στο πρόσωπο σου για 60-90 δευτερόλεπτα πριν το ξεπλύνεις.

Πλάτη

Το πλύσιμο της πλάτης σου πρέπει να είναι το πιο δύσκολο πράγμα όσον αφορά τον καθαρισμό του σώματος. Για να βεβαιωθείς ότι το κάνεις σωστά, ξεκίνα με στεγνό βούρτσισμα. Στη συνέχεια, προχώρα στο κανονικό σου τρίψιμο χρησιμοποιώντας μια μακριά λούφα ή μια απολεπιστική ταινία.