6 τρόποι για να βοηθήσεις τα νύχια σου να μεγαλώσουν γρήγορα

30.09.2020
6 τρόποι για να βοηθήσεις τα νύχια σου να μεγαλώσουν γρήγορα
Η μόνη διαδικασία που είναι πιο ενοχλητική από το να προσπαθείς να μακρύνεις τα μαλλιά σου, είναι η προσπάθεια να μακρύνεις τα νύχια σου. Αλλά, σε αντίθεση με τις τρίχες στο κεφάλι σου, οι οποίες μεγαλώνουν περίπου από ένα έως 3 εκατοστά κάθε μήνα, τα νύχια σου θα μακρύνουν μόλις 2-3 χιλιοστά μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα, όπως λέει στο Cosmopolitan η δερματολόγος Oma N. Agbai. Τι λοιπόν μπορείς να κάνεις για να μακρύνεις γρήγορα τα νύχια σου; Λυπούμαστε, αλλά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα μέσα σε λίγες μέρες για να επιταχύνεις τη διαδικασία. Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις τις καλύτερες 6 συμβουλές για την ομαλή ανάπτυξη των νυχιών σου.

Ενίσχυσε τον οργανισμό σου με θρεπτικά συστατικά που μακραίνουν τα νύχια

«Η κακή διατροφή έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει την ανάπτυξη των νυχιών», λέει η Dr. Agbai. Το πιο σημαντικό μέρος οποιασδήποτε ρουτίνας είναι η ενσωμάτωση υγιεινών τροφών στη διατροφή σoυ, ώστε το σώμα σου να μπορεί να πάρει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει στο καλύτερό του. «Μια ισορροπημένη διατροφή που περιέχει πολλές πρωτεΐνες και μια ποικιλία φρούτων και λαχανικών είναι το κλειδί για τη διατήρηση υγιών νυχιών μέσω της διατροφής», εξηγεί.

Συζήτα με τον γιατρό σου σχετικά με το κολλαγόνο

Σύμφωνα με την δερματολόγο υπήρξε μια ενδιαφέρουσα έρευνα που εξέταζε θεραπείες που μπορούν να επιταχύνουν την ανάπτυξη των νυχιών και να βελτιώσουν την εμφάνιση τους και έχει να κάνει με τα συμπληρώματα κολλαγόνου. Όπως εξηγεί η Dr. Agbai, μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η λήψη βιοδραστικών πεπτιδίων κολλαγόνου από το στόμα, μία φορά την ημέρα για 24 εβδομάδες, μπορεί να αυξήσει τον ρυθμό ανάπτυξης των νυχιών και να μειώσει τη συχνότητα των σπασμένων νυχιών σε μόλις τέσσερις εβδομάδες από την αρχή της θεραπείας.

Διάβασε και αυτό: 9 περιπτώσεις που τα νύχια αποκαλύπτουν προβλήματα στην υγεία σου

Έλεγξε το σίδηρο σου

Ένα άλλο θρεπτικό συστατικό που θα μπορούσε να επηρεάσει την υγεία και την ανάπτυξη των νυχιών σου είναι ο σίδηρος. Για να κάνεις τα νύχια σου τόσο δυνατά όσο το σίδερο, θα χρειαστείς, σίδηρο.

Εφάρμοσε μια θεραπεία τριχόπτωσης στα νύχια σου

Η Dr. Agbai επισημαίνει μια άλλη ερευνητική μελέτη που έδειξε ότι η εφαρμογή μινοξιδίλης (η οποία είναι μια θεραπεία που χρησιμοποιείται συνήθως για την τριχόπτωση) τοπικά στα νύχια δύο φορές την ημέρα, μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη των νυχιών μόλις την πρώτη εβδομάδα από την εφαρμογή. «Αυτό μπορεί να οφείλεται στην αυξημένη ροή αίματος στο νύχι, που προκαλείται από την τοπική εφαρμογή μινοξιδίλης», εξηγεί η δερματολόγος.

Κράτα τα νύχια σου καθαρά και στεγνά

Η υπερβολική υγρασία για παρατεταμένες περιόδους (όπως το να έχεις για ώρες τα χέρια σου μέσα σε ένα ζευγάρι γάντια) μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μόλυνσης, κάτι που μπορεί να επηρεάσει πλήρως την ανάπτυξη των νυχιών σoυ, τονίζει η δερματολόγος.

Σταμάτα να τρως τα πετσάκια από τα νύχια σου

Σταμάτα να δαγκώνεις και να τραβάς τα πετσάκια γύρω από τα νύχια σου. Αφήσέ τα στην ησυχία τους καθώς κινδυνεύεις να προκαλέσεις ζημιά στο νύχι και στη γύρω επιδερμίδα.