Τα 5 οφέλη για το σώμα σου από ένα σύντομο κρύο ντους

03.09.2020
Τα 5 οφέλη για το σώμα σου από ένα σύντομο κρύο ντους
Έχουμε συνηθίσει να πιστεύουμε ότι τα κρύα ντους μπορούν να μας δώσουν μια ώθηση ενέργειας και να μας βοηθήσουν να ξυπνήσουμε το πρωί. Όμως, το ντους με κρύο νερό έχει επίσης πολλά οφέλη ομορφιάς. Το να κάνεις σύντομα σε διάρκεια ντους με κρύο ή ελαφρώς κρύο νερό είναι ένα εύκολο κόλπο ομορφιάς που μπορεί να έχει απίστευτη επίδραση στο δέρμα σου. Εδώ μπορείς να μάθεις πώς το δέρμα σου μπορεί να επωφεληθεί από τα καθημερινά κρύα ντους. Και αποδεικνύεται ότι τα παγωμένα ξεβγάλματα μπορούν να μεταμορφώσουν το δέρμα σου με πολλούς εκπληκτικούς τρόπους.

Δίνει στο δέρμα σου μια υγιή λάμψη

Το κρύο ντους βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος. Για το πρόσωπό σου, αυτό μπορεί να σημαίνει μια φρέσκια λαμπερή εμφάνιση. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνεις πολύ κρύο ντους για να κάνεις το δέρμα σου πιο φωτεινό. Το ντους με ελαφρώς κρύο ή ακόμα και χλιαρό νερό είναι αρκετό για να το αναζωογονήσει.

Αποτρέπει τη γήρανση του δέρματος

Συνηθίζοντας να κάνεις καθημερινά κρύο ντους θα βοηθήσεις το δέρμα σου να παραμείνει νεότερο για περισσότερο χρόνο. Το κρύο νερό ενεργοποιεί το νευρικό σου σύστημα και το σώμα σου απελευθερώνει ορμόνες και χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που καταπολεμούν το άγχος. Μελέτες δείχνουν ότι το ψυχολογικό στρες έχει άμεσο αντίκτυπο στη γήρανση του δέρματος και επηρεάζει αρνητικά πολλά συστήματα στο σώμα.

Αποτρέπει τις δερματικές παθήσεις που σχετίζονται με το στρες

Ένα κρύο ντους στέλνει μια τεράστια ποσότητα ηλεκτρικών παλμών στον εγκέφαλο και διεγείρει την απελευθέρωση «ευτυχισμένων ορμονών» ή ενδορφινών. Όταν αυτές οι χημικές ουσίες απελευθερώνονται από τον οργανισμό, τα επίπεδα του στρες μειώνονται και θα είσαι λιγότερο επιρρεπής σε δερματικά προβλήματα όπως ακμή, ψωρίαση και δερματίτιδα.

Στενεύει τους πόρους

Ενώ το ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει μερικά από τα προστατευτικά έλαια που παράγει το δέρμα σου, το ψυχρό νερό θα στενέψει προσωρινά τους πόρους σου. Προσφέρει επίσης ζωτικότητα στο πρόσωπό σου και ενισχύει τη φωτεινότητα του δέρματός σου. Επειδή το κρύο νερό μπορεί να προκαλέσει συμπίεση των αιμοφόρων αγγείων, το πρόσωπο μπορεί να φαίνεται λιγότερο πρησμένο ή κόκκινο.

Ανακουφίζει από την δυσφορία ορισμένων δερματικών παθήσεων

Ενώ το ζεστό ντους μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στο δέρμα, δημιουργώντας ερυθρότητα, φαγούρα, ακόμη και ξεφλούδισμα, το κρύο νερό κάνει ακριβώς το αντίθετο. Για όσες πάσχουν από φαγούρα στο δέρμα, τα ντους με κρύο νερό μπορεί να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν την αίσθηση της φαγούρας. Δροσίζοντας του δέρμα με ένα κρύο ντους βοηθάς επίσης στη μείωση της έντονης φαγούρας που προκαλείται από την ψωρίαση, σύμφωνα με μια μελέτη.