Μήπως λιμάρεις με το λάθος τρόπο τα νύχια σου;

25.08.2020
Μήπως λιμάρεις με το λάθος τρόπο τα νύχια σου;
Πώς να βοηθήσεις τα νύχια σου να μην σπάνε με τη σωστή τεχνική.

Εάν έχεις ξαναλιμάρει τα νύχια σου μόνη σου, θα ξέρεις πόσο πιο ανθεκτικά και λιγότερο επιρρεπή στο σπάσιμο είναι μετά. Αλλά ήξερες ότι υπάρχει ένας σωστός και ένας λάθος τρόπος να λιμάρεις τα νύχια σου;

Δες και αυτό: Ψάχνεις μια πρωτότυπη ιδέα για το επόμενο μανικιούρ σου; Τη βρήκες!

Η επαγγελματίας νυχιών και ιδιοκτήτρια μιας εταιρείας περιποίησης νυχιών στη Νέα Υόρκη, Amy Ling Lin, ιδρυτής της Κυριακής, μιας εταιρείας περιποίησης νυχιών με στούντιο στη Νέα Υόρκη μοιράζεται τα δικά της tips σχετικά με το σωστό λιμάρισμα των νυχιών:

Συγκέντρωσε τα σωστά εργαλεία
Η Lin λέει: "Η αγαπημένη μου λίμα που χρησιμοποιώ στο σπίτι έχει ένα μαξιλάρι από σμυριδόπετρα, το οποίο προκαλεί μικρότερη θραύση". Επίσης, όπως λέει η ίδια "πρέπει να χρησιμοποιούμε διαφορετική λίμα για τα νύχια στα χέρια μας και διαφορετική στα πόδια, επειδή τα νύχια των ποδιών τείνουν να είναι λίγο παχύτερα".

Προετοίμασε τα νύχια σου
Καθάρισε και στέγνωσε τα νύχια σου σωστά. Είναι σημαντικό να μην τα λιμάρεις ενώ είναι βρεγμένα, καθώς το βρεγμένο νύχι απορροφά πολύ νερό και γίνεται πιο μαλακό, που σημαίνει ότι μπορεί πολύ πιο εύκολα να σπάσει.

Αυτό το είδες; Ψάχνεις την επόμενη ιδέα για το μανικιούρ σου; Αυτό είναι το νέο μεγάλο trend

Η κατεύθυνση είναι τα πάντα
Οι περισσότερες λιμάρουν τα νύχια τους με την κίνηση εμπρός-πίσω, η οποία σίγουρα ολοκληρώνει τη δουλειά γρήγορα, αλλά μπορεί να προκαλέσει μικρά σκισίματα και θραύση πιο μακροπρόθεσμα. Η Lin εξηγεί ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να λιμάρουμε τα νύχια μας στο επιθυμητό σχήμα με αυτόν τον τρόπο. "Η δασκάλα μου μου είχε δώσει μια χρήσιμη συμβουλή για το λιμάρισμα: Είναι σαν να παίζω βιολί - κινούμαι προς μία κατεύθυνση".

Το tip για κοντά νύχια
Το λιμάρισμα των κοντών νυχιών είναι δύσκολο, επειδή αν τα νύχια είναι υπερβολικά λιμαρισμένα, μπορεί να προκαλέσουν πόνο ή ακόμη και μόλυνση. Η Lin λέει "Προτείνω το λιμάρισμα σε κοντύτερα νύχια σε γωνία 45 μοιρών. Βάλε τη λίμα κάτω από το νύχι, ακόμα και αν είναι κοντό, και προσπάθησε να δημιουργήσεις αυτήν τη γωνία. Εάν δαγκώνεις τα νύχια σου ή έχεις λίγη ή καθόλου ανάπτυξη στα νύχια σου, η Lin συνιστά να χρησιμοποιήσεις αυτήν την τεχνική για να διαμορφώσεις μόνο τις γωνίες των νυχιών ενώ περιμένεις να αναπτυχθούν.

Buffing
Για να εξομαλύνεις την επιφάνεια των νυχιών σου, κάνε buffing με ένα ειδικό εργαλείο. Πρόκειται για έναν ήπιο τρόπος λιμαρίσματος, ο οποίος απαλύνει τις άκρες και απαλλάσει τα νύχια από τυχόν σκόνη ή υπολείμματα νιφάδων.