Πώς να κάνεις την αποτρίχωση με κερί λιγότερο επίπονη

05.07.2020
Πώς να κάνεις την αποτρίχωση με κερί λιγότερο επίπονη
Κάνε τη διαδικασία πιο εύκολη με μερικές "έξυπνες" κινήσεις

Το ότι η ομορφιά απαιτεί θυσίες είναι γνωστό, και συνήθως μας παραπέμπει στις επίπονες διαδικασίες ρουτίνας ομορφιάς που οι περισσότερες γυναίκες ακολουθούμε. Το μεγαλύτερο κεφάλαιο αυτού; Αναμφίβολα, είναι η αποτρίχωση.

Παρ'όλα αυτά, δεν είναι απαραίτητο να πονάς και να δυσανασχτείς και τόσο - μπορείς να ακολουθήσεις μερικές συμβουλές για να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη.

Δες και αυτό: 5 τρόποι να καταπολεμήσεις το ξηρό δέρμα το καλοκαίρι

Αυτοί είναι οι 8 τρόποι να κάνεις πιο υποφερτή την αποτρίχωση με κερί:
1. Κάνε απολέπιση μια μέρα πριν την αποτρίχωση για να έχεις απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα. Εξάλλου, η ξηρή επιδερμίδα κάνει πιο πιθανό το σπάσιμο της τρίχας κατά την αποτρίχωση.

2. Για να πάρεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, οι τρίχες σου θα πρέπει να είναι μακριές όταν φτάσει η ώρα της αποτρίχωσης. Με αυτόν τον τρόπο, το κερί θα είναι πολύ πιο εύκολο έτσι να τις “πιάσει” και η όλη διαδικασία θα διαρκέσει λιγότερο.

3. Κατά τη διάρκεια της περιόδου, η αντοχή στον πόνο μειώνεται. Απόφυγε να κάνεις αποτρίχωση κατά τη διάρκεια της περιόδου σου, καθώς η αντοχή στον πόνο εκείνες τις μέρες μειώνεται. Προτίμησε τις μέρες στη μέση του κύκλου σου.

4. Εάν κάνεις την αποτρίχωση μόνη σου, τσέκαρε αν η θερμοκρασία του κεριού είναι σωστή στην εσωτερική πλευρά του χεριού. Αν είναι κρύο δεν θα απλωθεί καλά και αν παραείναι ζεστό, υπάρχει κίνδυνος να πάθεις εγκαύματα και να βγάλεις ερεθισμούς στην επιδερμίδα.

Αυτό το είδες; Τι πρέπει να αποφύγεις μετά από μια μέρα στον ήλιο

5. Άπλωσε το κερί προς την κατεύθυνση που φυτρώνει η τρίχα και στη συνέχεια τράβηξε την ταινία με την αντίθετη φορά, όσο η επιδερμίδα είναι τεντωμένη.

6. Μετά τη διαδικασία, απόφυγε να φορέσεις πολύ στενά ρούχα καθώς μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στην επιδερμίδα εξαιτίας της τριβής.

7. Απόφυγε επίσης τα πολύ καυτά ντους και το μπάνιο στη θάλασσα μετά την αποτρίχωση, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στην επιδερμίδα. Ιδανικά, περίμενε 1 με 2 μέρες.

8. Επειδή μετά την αποτρίχωση η επιδερμίδα είναι πολύ ευαίσθητη, μην παραλείψεις το αντηλιακό και την ενυδατική σου κρέμα δεν θα πρέπει να παραλείπονται.