Ετοιμάζεσαι για το πρώτο μπάνιο; Να πώς να προετοιμαστείς κατάλληλα

13.06.2020
Ετοιμάζεσαι για το πρώτο μπάνιο; Να πώς να προετοιμαστείς κατάλληλα
Τα σωστά βήματα για να προστατευτείς

Ήρθε η ώρα για το πρώτο σου μπάνιο για φέτος και είναι λογικό να είσαι ενθουσιασμένη. Για να προστατευτείς όμως σωστά και να αποφύγεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις, θα πρέπει να πάρεις τις κατάλληλες προφυλάξεις.

Δες και αυτό: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το αντηλιακό

Δες παρακάτω τι πρέπει να κάνεις για να ετοιμαστείς σωστά για το πρώτο σου μπάνιο πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της παραμονής σου στην παραλία:

Πριν:
Απόφυγε την αποτρίχωση και το laser

Είναι λογικό να θέλεις το δέρμα σου να είναι αποτριχωμένο όταν πας για το μπάνιο σου, αλλά μην το αφήσεις για την τελευταία στιγμή. Ιδανικά, κάνε αποτρίχωση μία εβδομάδα πριν το μπάνιο σου, καθώς οι πόροι σου παραμένουν ανοιχτοί, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν στο δέρμα σου σημάδια και κηλίδες.

Ενυδατώσου
Μπορεί να ξέρεις ότι η σωστή ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο είναι σημαντική, αλλά επίσης σημαντική είναι και πριν εκτεθείς σε αυτόν, αφού η υψηλή θερμοκρασία θα αφαιρέσουν μέρος της.

Βάλε αντηλιακό σου 20 λεπτά πριν βγεις στον ήλιο
Με αυτό τον τρόπο η επιδερμίδα προλαβαίνει να απορροφήσει το προϊόν και να ενεργοποιήσει τις άμυνές της, χρήσιμες για την πρώτη αλλά και κάθε έκθεσή σου.

Αυτό το είδες; Οι τάσεις στα νύχια που θα κυριαρχήσουν το φετινό καλοκαίρι

Κατά τη διάρκεια:
Ανανέωνε το αντηλιακό

Ανανέωνε το αντηλιακό σου κάθε 2 ώρες, σε όλα τα σημεία του προσώπου και του σώματος σου Επίσης, λόγω του ότι θα είναι η πρώτη σου έκθεση στον ήλιο μετά από καιρό, καλό θα ήταν να πας για μπάνιο νωρίς το πρωί ή το απόγευμα, για να αποφύγεις τον ήλιο στην πιο καυτή του φάση.

Ενυδατώσου
Όπως είπαμε και πριν, η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού είναι απαραίτητη τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο. Γι'αυτό πίνε όσο περισσότερο νερό μπορείς.