Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το αντηλιακό

31.05.2020
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το αντηλιακό
Πώς να το αξιοποιήσεις στο έπακρο και τι να αποφύγεις

Το αντηλιακό είναι κάτι που δεν πρέπει να παραλείπεται όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και όλο το χρόνο. Ειδικά το καλοκαίρι όμως, με την έκθεση στον καυτό ήλιο, η ανάγκη για σωστή προστασία είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Δες και αυτό: Πότε ξέρεις ότι το αντηλιακό σου έχει λήξει και δεν είναι αποτελεσματικό

Διάβασε παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το αντηλιακό και τη σωστή εφαρμογή του:

Πότε πρέπει να πετάξουμε το μπουκαλάκι του αντηλιακού;
Αν σου έχει ξεμείνει αντηλιακό από το περσινό καλοκαίρι, το να το χρησιμοποιήσεις φέτος δεν είναι και η καλύτερη ιδέα, καθώς ο δείκτης προστασίας εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου. Μπορείς να συμβουλευτείς την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξεως στη συσκευασία του και αν δεν είσαι σίγουρη για το πότε ανοίχτηκε το προϊόν, έλεγξε την υφή του: Εάν βλέπεις φουσκάλες ή μικροί όγκοι, τότε αυτό σημαίνει πως τα συστατικά έχουν αλλοιωθεί.

Πόση ώρα πριν την έκθεση στον ήλιο πρέπει να εφαρμόζεται;
Καλό είναι να το εφαρμόζεις 30 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο ώστε να συστατικά του να έχουν το χρόνο να σταθεροποιηθούν.

Αυτό το είδες; Πώς να δείχνεις λαμπερή χωρίς μακιγιάζ

Πόσο πρέπει να εφαρμόζουμε;
Εφάρμοσε ποσότητα ίση με ένα κουταλάκι του γλυκού στο πρόσωπο και ποσότητα ίση με ένα σφηνάκι στο σώμα.

Που πρέπει να το εφαρμόζουμε;
Θα πρέπει να εφαρμόζεις αντηλιακό σε όλα τα σημεία του σώματος που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο, αλλά ειδικά για να αποφύγεις τα πρόωρα σημάδια γήρανσης, μην ξεχάσεις το λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια.

Κάθε πόσο πρέπει να το ανανεώνουμε;
Το αντηλιακό θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε δύο με τρεις ώρες -ή κάθε μία ώρα όταν κολυμπάς-, έτσι ώστε η προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB να μην εξασθενεί.