Sleeping Beauty: 4 μυστικά ομορφιάς που "λειτουργούν" τη νύχτα

28.12.2018
Sleeping Beauty: 4 μυστικά ομορφιάς που "λειτουργούν" τη νύχτα
Κι όμως, εσύ μπορεί να κοιμάσαι και η... τύχη σου να δουλεύει!

Όσο και αν περιποιείσαι το σώμα και το πρόσωπό σου την ημέρα, είναι αυτό που κάνεις λίγο πριν πέσεις στο κρεβάτι που έχει τεράστια σημεσία. Ξεχωρίσαμε 4 σημεία που πρέπει να προσέχεις και τα υπογραμμίζουμε.

Καθαρό πρόσωπο

Βασικός κανόνας. Απαραίτητος ο καθαρισμός προσώπου και λαιμού πριν από τον ύπνο. Ακόμη και να μην έχεις βάφτει την προηγούμενη μέρα, γαλάκτωμα, νεράκι, λοσιόν, ή ότι άλλο εσύ χρησιμοποιείς, δεν ξεχνιούνται ποτέ πριν το πρόσωπο ακουμπήσει το μαξιλάρι. Μπορεί αν είσαι νέα στην ηλικία να μην πολυαντιλαμβάνεσαι τη σημασία αυτού του βήματος, όμως μην το παραλείψεις και ο μεγαλύτερος εαυτός σου θα σε ευγνωμονεί.

Διάβασε επίσης: Αυτά είναι τα κορυφαία beauty trends του Νοεμβρίου

Ενυδάτωση στο φουλ

Πριν πέσεις για ύπνο, κάθε βράδυ, άπλωσε μια πλούσια ενυδατική κρέμα στα χέρια σου, στους αγκώνες και στα πέλματά σου. Ειδικά τον χειμώνα, μερικές μέρες, πάνω από την κρέμα φόρεσε και βαμβακερές καλτσούλες. Θα περάσει λίγος καιρός πριν αντιληφθείς τα αποτελέσματα αλλά θα εντυπωσιαστείς.

Μία φορά την εβδομάδα μάλιστα, βάλε στο πρόγραμμα, πριν από την κρέμα να έχεις τρίψει τα άκρα σου με ένα ελαφρύ scrub που έχεις φτιάξει μόνη. Εκεί να δεις διαφορά!

Άστα τα μαλλάκια σου, περιποιημένα!

Πάντα χτένισε τα μαλλιά σου πριν πέσεις για ύπνο -και μάθε στις κόρες σου, αν έχεις να κάνουν το ίδιο. Όσο ανήσυχο ύπνο κι αν κάνεις, σκέψου πόσο λιγότερο θα μπερδευτούν το βράδυ αν είναι χτενισμένα πριν κοιμηθείς. Αν είναι πολύ μακριά τα μαλλιά σου, μπορείς μια φορά την εβδομάδα -ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες- να τα ψεκάζεις με ένα κοντίσιονερ που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Βασική προϋπόθεση, βέβαια σε αυτή την περίπτωση είναι τα μαλλιά σου να είναι φρεσκολουσμένα και να το κάνεις αποφεύγοντας τις ρίζες των μαλλιών σου! Μόλις ξυπνήσεις απλά ξέπλυνε τα με ζεστό νερό και θα δεις τη διαφορά.

Διάβασε κι αυτό: 7 εναλλακτικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσεις τη μαξιλαροθήκη

Σατέν στη μαξιλαροθήκη!

Μπορεί να σου φαίνεται "κάπως" αυτή η συμβουλή, όμως μην την απορρίψεις πριν τη ζυγίσεις καλά. Αν κοιμάσαι σε σατέν μαξιλαροθήκη θα ξεχάσεις μια για πάντα τις όποιες χαρακιές βλέπεις στο πρόσωπό σου το πρωί που ξυπνάς, αλλά και τα μπερδεμένα μαλλιά. Το ύφασμα αυτό γλιστράει όμορφα και θα μπορείς να αλλάζεις πλευρό χωρίς φόβο και πάθος.