Τα 10 καλοκαιρινά όπλα

18.08.2008
Απλά μυστικά ομορφιάς για όσες θέλουν να γοητεύουν στα μέσα του καλοκαιριού.

Απλά μυστικά ομορφιάς για όσες θέλουν να γοητεύουν στα μέσα του καλοκαιριού.

1. Αϊ-λάινερ για ένα βλέμμα που μαγνητίζει.
Λίγο σκούρο αϊ-λάινερ στις ρίζες των βλεφαρίδων είναι ένα σίγουρο όπλο γοητείας όλες τις εποχές. Τα σημερινά αϊ-λάινερ, πρακτικά και εύχρηστα, σας επιτρέπουν να διαλέξετε ανάμεσα σε πολλές αποχρώσεις ανάλογα με το χρώμα των ματιών σας. Προτιμήστε το αδιάβροχο που αντέχει στο νερό και στον ιδρώτα. Με λίγο ρουζ σε μπρονζέ απόχρωση και ένα φωτεινό γκλος στα χείλη έχετε εξασφαλίσει την τέλεια καλοκαιρινή εμφάνιση.

2. Τα τατουάζ έχουν γίνει πλέον μόδα.
Για το καλοκαίρι δοκιμάστε ένα διακριτικό σχέδιο σε ένα διαφορετικό σημείο του σώματος: στον λαιμό, πόλο έλξης για τα ανδρικά βλέμματα. Κάθε φορά που θα μαζεύετε τα μαλλιά σας θα αποκαλύπτετε το μικρό σας τατουάζ. Αν δεν θέλετε το μόνιμο τατουάζ, μπορείτε πάντα να κάνετε ένα με χένα που κρατάει μόνο τρεις μήνες.

3. Βιταμίνες για χρυσαφένιο μαύρισμα.
Ενα ηλιοκαμένο κορμί δείχνει πιο λεπτό και υγιές. Για να μαυρίσετε πιο γρήγορα και με περισσότερη ασφάλεια φροντίστε να παίρνετε κάθε μέρα ένα ειδικό συμπλήρωμα διατροφής με βιταμίνες Α, C και Ε. Μην ξεχάσετε φυσικά το αντηλιακό σας με υψηλό δείκτη προστασίας.

4. Ξυπόλητη στην αμμουδιά.
Το περπάτημα με γυμνά πόδια είναι θαυμάσια άσκηση και μας βοηθάει να ξαναβρούμε την επαφή με τη φύση. Φροντίστε να βάζετε κάθε μέρα μια ειδική υδατική κρέμα για να μη σκάνε οι φτέρνες και προτιμήστε ένα πιο ανθεκτικό βερνίκι νυχιών.

5. Ατημέλητα μαλλιά.
Πιστολάκια και κομμωτήρια δεν ταιριάζουν με τις υψηλές θερμοκρασίες. Αφήστε τα μαλλιά σας ελεύθερα και φυσικά, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό προϊόν σε αφρό ή λοσιόν για να μη φριζάρουν.

6. Αψογο μαύρισμα.
Αν δεν μαυρίσατε αρκετά ή προτιμάτε να αποφύγετε τον ήλιο, υπάρχει πάντα η λύση του μαυρίσματος χωρίς ήλιο. Σε κρέμα ή σπρέι, για πρόσωπο και σώμα, προσφέρει την ιδανική λύση. Πριν το απλώσσετε κάνετε ένα πίλινγκ για να μην υπάρχουν ανομοιομορφίες στο χρώμα και απλώστε το προσεκτικά, φροντίζοντας ιδιαίτερα τις περιοχές πίσω από τα γόνατα και τους αγκώνες, όπου το δέρμα κάνει πτυχώσεις. Μετά πλύντε καλά τα χέρια σας.

7. Μεγάλα γυαλιά ηλίου σε λευκό και μαύρο.
Χαρίζουν πάντα έναν αέρα μυστηρίου και γοητείας και είναι απαραίτητα για να προφυλάξετε τα μάτια σας από την ηλιακή ακτινοβολία. Φορέστε γυαλιά με μαύρο σκελετό αν προτιμάτε μια σούπερ κομψή εμφάνιση ή με λευκό όταν έχετε ήδη μαυρίσει για να αναδείξετε το μπρούντζινο χρώμα σας.

8. Σαγηνευτικά χείλη με κοραλλί χρώμα.
Το ιδανικό χρώμα για το καλοκαίρι, τονίζει την ηλιοκαμένη επιδερμίδα σας και κολακεύει όλους τους τύπους γυναίκας. Προτιμήστε ένα λαμπερό γκλος που κάνει τα χείλη σας να δείχνουν πιο σαρκώδη.

9. Ξανθιά με σπρέι.
Χαρίστε φυσικές ανταύγειες στα μαλλιά σας ξεβγάζοντάς τα με ανθρακούχο νερό αν έχετε καστανά ή ξανθά μαλλιά, ενώ αν έχετε σκούρα ή κόκκινα μαλλιά ξεβγάλτε τα με μηλόξιδο.

10. Αποτρίχωση τώρα.
Με το μαγιό το σώμα σας πρέπει να είναι λείο και βελούδινο. Κάντε τακτικά αποτρίχωση με τον τρόπο που προτιμάτε και εξαφανίστε τις ανεπιθύμητες τρίχες που εμφανίζονται στο ενδιάμεσο, με την παραδοσιακή μέθοδο του ξυραφιού. Προτιμήστε τα ειδικά ξυραφάκια για γυναίκες και απλώστε πριν μια παχιά στρώση αφρό ξυρίσματος. Αν δεν έχετε αφρό, χρησιμοποιήστε σαπουνάδα.

Νέλλη Παρασκευοπούλου