Δέκα χρόνια νεότερη σε χρόνο ρεκόρ!

15.09.2010
Θέλεις φρέσκια, νεανική επιδερμίδα αλλά δεν ξέρεις πώς θα την αποκτήσεις; Διάβασε παρακάτω πώς θα εξολοθρεύσεις τις ρυτίδες πριν καν εμφανιστούν και ποια καλλυντικά υπόσχονται να σου προσφέρουν αιώνια νεανική επιδερμίδα!

Θέλεις φρέσκια, νεανική επιδερμίδα αλλά δεν ξέρεις πώς θα την αποκτήσεις; Διάβασε παρακάτω πώς θα εξολοθρεύσεις τις ρυτίδες πριν καν εμφανιστούν και ποια καλλυντικά υπόσχονται να σου προσφέρουν αιώνια νεανική επιδερμίδα!

Τα χαρακτηριστικά της νεανικής επιδερμίδας είναι η ομοιογενής απόχρωσή της, η σφριγηλότητα και η απαλότητα στην υφή της. Χαρακτηριστικά που της χαρίζουν τη μοναδική της λάμψη και που, δυστυχώς, αλλοιώνονται ή και χάνονται με το πέρασμα του χρόνου. Γι’ αυτό διάβασε μάθε τι μπορεί να κάνεις για να τη διατηρήσεις νεανική και σούπερ!

Στα 30 και κάτι
Το φυσικό ροζ χρώμα της επιδερμίδας χάνει την ομοιογένειά του από την ηλικία ακόμη των 30, λόγω διαταραχών στην έκκριση της μελανίνης, ενώ την περίοδο αυτή δεν αποκλείεται η εμφάνιση των πρώτων κηλίδων, που μπορεί να σε κάνει προσωρινά να στεναχωρηθείς αλλά μην ανησυχείς διότι όλα είναι στο χέρι σου!

Γενικά: περίπου στην ίδια ηλικία παρατηρούνται και οι πρώτες ρυτίδες, που χαλάνε ακόμα περισσότερο την ομοιογένεια της επιδερμίδας, η οποία αρχίζει να θαμπώνει και να δείχνει πιο άτονη, να χάνει δηλαδή τη ζωντάνια της, πραγμα που δεν το θέλουμε!

Η ανατομία μιας... ρυτίδας
Λίγα χρόνια αργότερα οι λεπτές ρυτίδες γίνονται βαθύτερες, ενώ καινούργιες κάνουν την εμφάνισή τους. Αυτό συμβαίνει γιατί οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης που στηρίζουν τον ιστό του δέρματος αλλοιώνονται, βασικά λόγω της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία - ή αλλιώς φωτογήρανση-, αλλά και λόγω της γενετικά προκαθορισμένης γήρανσης του δέρματος.

Καθώς το δέρμα χάνει σιγά σιγά την εσωτερική του πυκνότητα και ελαστικότητα, τα πρώτα σημάδια της χαλάρωσης κάνουν την εμφάνισή τους!

Όσο το δέρμα χάνει την ικανότητά του να συγκρατεί τη φυσιολογική του υγρασία και αφυδατώνεται, οι ρυτίδες βαθαίνουν και πολλαπλασιάζονται και η χαλάρωση γίνεται πιο έντονη, για κακή μας τύχη! Ευτυχώς, όμως τόσα καλλυντικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο μπορούν να κάνουν θαύματα στο προσωπάκι σου!

Θησαυροί σε βαζάκια
Αναρωτιέσαι τι συστατικά πρέπει να έχει το ιδανικό προϊόν που θα εξαφανίσει μια για πάντα τι ρυτίδες από το πανέμορφο προσωπάκι σου; Μάθε λοιπόν πώς τα καλλυντικά που είναι εμπλουτισμένα με πρωτεΐνες, φλαβονοειδή, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, υαλουρονικό οξύ, εκχυλίσματα βοτάνων και φρούτων, έλαια και άλλους παράγοντες, αυξητικούς και ενδυναμωτικούς, μπορούν να προλάβουν αλλά και να επανορθώσουν σε μεγάλο βαθμό τις φθορές της επιδερμίδας -οξείδωση, χαλάρωση- και να την αναδομήσουν σε βάθος!

Πώς δρουν τα αντιγηραντικά καλλυντικά; Με δύο τρόπους, ενεργοποιώντας τους βιολογικούς μηχανισμούς του δέρματος, έτσι ώστε να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά και να επουλώσουν τις φθορές των ιστών, και προσφέροντας περισσότερες θρεπτικές ουσίες που αναπλάθουν και ανανεώνουν το δερματάκι σου!

Αποτέλεσμα; Η επαναφορά της ομοιογένειας, της σφιγηλότητας, της απαλότητας και της λάμψης της!

Κούκλα σε κάθε ηλικία
Νομίζεις ότι οι αντιγηραντικές θεραπείες είναι κάτι που δεν πρέπει να σε απασχολεί ακόμη; Μάθε λοιπόν πώς η διαδικασία της γήρανσης, λένε οι ειδικοί, αρχίζει από την ημέρα που... γεννιόμαστε και τα πρώτα σημάδια της εμφανίζονται πριν από την ηλικία των 30.

Γι’ αυτό, μετά τις ατελείωτες ώρες που πέρασες στην παραλία προσπαθόντας να αποκτήσεις το μαύρισμα του Λας Βέγκας αλλά και από τα κρύα του χειμώνα, οφείλεις να σκεφτείς ότι το δερματάκι σου μετά από τόση ταλαιπωρία χρειάζεται ειδική φροντίδα για να ξαναβρεί τη χαμένη του λάμψη!

Τι να κάνεις για να το πετύχεις:

  • Η λύση βρίσκεται και πάλι στο βαθύ καθαρισμό και την απολέπιση που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και θα αφήσει την επιδερμίδα σου καθαρή και λαμπερή!
  • Μην ξεχνάς την καθημερινή περιποίηση με αντιγηραντικά καλλυντικά για ένα μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.

Τα πάντα όλα για την επιδερμίδα σου!
Μια ολοκληρωμένη αντιγηραντική θεραπεία περιλαμβάνει συχνή -τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα- απολέπιση της επιδερμίδας με ένα καλό σκράμπ προσώπου, έτσι ώστε τα συστατικά των καλλυντικών που χρησιμοποιούμε μετά να διεισδύουν σε βάθος. Μετά την απολέπιση μην ξεχνάς την ενυδατική ή τη θρεπτική μασκούλα σου. Σε καθημερινή βάση χρησιμοποιούμε τα σέρουμ -οροί- πριν βάλουμε την κρέμα ημέρας και την κρέμα νύχτας. Μην ξεχνάς το μέτωπο σου και στις περιοχές γύρω από τα μάτια και τα χείλη, όπου εκτός από τις ρυτίδες που προκαλεί η φωτογήρανση σχηματίζονται και οι ρυτίδες έκφρασης, για να χαμογελάς και να εκφράζεσαι άνετα!.

Από τη Μαρία Αντωνιάδου

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη