Αισθητική και στο αεροπλάνο!

02.03.2007
Η επιδερμίδα μας ταλαιπωρείται ιδιαίτερα στη διάρκεια του αεροπορικού ταξιδιού. Λάβετε λοιπόν τα μέτρα σας.

Από τη ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΟΥΛΑ, προσωπολόγο, αισθητικό

Το ιδανικό ποσοστό υγρασίας για ένα υγιές δέρμα είναι 40%. Η υγρασία του περιβάλλοντος μέσα στο αεροπλάνο στη διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 8%. Φανταστείτε λοιπόν τι ταλαιπωρία υφίσταται το δέρμα μας ακόμη και σε μια τρίωρη πτήση. Εξαντλείται μέχρι και η τελευταία σταγόνα υγρασίας από το δέρμα αλλά και τα μαλλιά μας. Από την άλλη μεριά ο φόβος και το άγχος της πτήσης που διακατέχουν πολλούς επιβάτες ενεργοποιούν την παραγωγή ορμονών που προκαλούν ξηρότητα σε κάποια σημεία του δέρματος και υπερβολική λιπαρότητα σε κάποια άλλα. Έτσι, η επιδερμίδα χάνει τη λάμψη και τη φρεσκάδα της και δείχνει θαμπή και ταλαιπωρημένη.

Πετάξτε στα σύννεφα προετοιμασμένη
Το μυστικό για να είστε αλλά και να φαίνεστε λαμπερή στη διάρκεια του ταξιδιού είναι να λάβετε εκ των προτέρων τα μέτρα σας. Τι σημαίνει αυτό;

1. Φορέστε λίγο ή καθόλου μέικ-απ Το μέικ-απ ξηραίνει ακόμη περισσότερο το πρόσωπο, γι αυτό είναι προτιμότερο να το απλώσετε προσεκτικά λίγο πριν από την προσγείωση. Καλό είναι επίσης να έχετε υπόψη σας ότι ούτε η μάσκαρα μένει σταθερή, ιδιαίτερα όταν το ταξίδι είναι πολύωρο.

2. Έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό Κι αυτό γιατί η σωστή ενυδάτωση ξεκινά πάντα από μέσα προς τα έξω.

3. Απαραίτητο και ένα μίνι σπρέι Γεμίστε ένα μπουκάλι που διαθέτει απλικατέρ σπρέι με καθαρό νερό και προσθέστε δύο σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Ψεκάζετε τακτικά το πρόσωπο και το λαιμό σας.

4. Πάρτε μαζί σας δείγματα προϊόντων Θα χρειαστείτε ένα μικρό δείγμα απο ενυδατική κρέμα προσώπου, την οποία και θα απλώνετε στο πρόσωπό σας και γύρω από τα μάτια.

5. Φυσιολογικός ορός ή άλλο κολλύριο Τα τεχνητά δάκρυα βοηθούν τα μάτια να μη στεγνώνουν στη διάρκεια του ταξιδιού. Στα φαρμακεία θα βρείτε επίσης και κολλύρια που έχουν την ιδιότητα να απομακρύνουν το κοκκίνισμα από τα μάτια.

6. Υγρά καθαριστικά μαντιλάκια Αποτελούν την καλύτερη λύση προκειμένου να προστατευτείτε από τα μικρόβια στο αεροπλάνο ή το αεροδρόμιο.

7. Mαλακτικό χειλιών Προστατεύει τα χείλη από την ξηρότητα.

8. Καραμέλες ή τσίχλες Για δροσερή αναπνοή αλλά και για να μην έχετε προβλήματα με τα αφτιά σας στη διάρκεια του ταξιδιού.

9. Περιορίστε το αλκοόλ και τον καφέ Και τα δύο είναι διουρητικά και επομένως αφυδατώνουν τον οργανισμό. Ειδικά η επίδραση του αλκοόλ ενισχύεται όταν πετάμε. Εάν χρειάζεστε μια δόση καφεϊνης για να ξυπνήσετε ή λίγο αλκοόλ για να ηρεμήσετε, πιείτε... απλώς μην το παρακάνετε.

Mα έξυπνη συμβουλή:

Τώρα που τα συστήματα ασφάλειας στα αεροδρόμια δεν μας επιτρέπουν να έχουμε μαζί μας μπουκάλια με υγρά και κρέμες, καλό είναι να τα προμηθευόμαστε από τα duty free, όπου εσωκλείονται στις ειδικές σακούλες και μπορείτε να τα περάσετε στο αεροπλάνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ