Οι κοινές συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις αμέσως σύμφωνα με τους δερματολόγους - Ξεκίνα πριν "γυρίσει" ο χρόνος

26.12.2022
Οι κοινές συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις αμέσως σύμφωνα με τους δερματολόγους - Ξεκίνα πριν "γυρίσει" ο χρόνος
Οι δερματολόγοι υποδεικνύουν όσα πράγματα είναι καλύτερο να σταματήσεις να κάνεις, για χάρη του δέρματος και των μαλλιών σου. Να μια ιδέα για Beauty New Year's Resolutions

Όλοι έχουμε μικρές συνήθειες που κάνουμε χωρίς καν να τις σκεφτόμαστε, και σύμφωνα με τη δερματολόγο Lynn McKinley-Grant, μερικά από αυτά τα πράγματα μπορούν να βλάψουν το δέρμα σου. Ενώ πολλοί από εμάς γνωρίζουμε ότι το να σπάσουμε τα σπυράκια μας είναι απαγορευτικό, μερικές φαινομενικά αβλαβείς συνήθειες θα μπορούσαν πραγματικά να προκαλέσουν πρόβλημα.

Τα συστατικά που οι δερματολόγοι λένε πως πρέπει να αποφύγεις εάν έχεις έκζεμα

Η McKinley-Grant μοιράζεται τις κακές συνήθειες που θα πρέπει να σταματήσεις να κάνεις το συντομότερο

1. Να πειράζεις το δέρμα γύρω από τα νύχια σου
«Οποιαδήποτε βλάβη γύρω από το νύχι κάνει τα νύχια να μεγαλώνουν στραβά», λέει η Dr. McKinley-Grant. «Επομένως, αν ξεφλουδίσεις το δέρμα ή εάν κόψεις τα πετσάκια σου αντί να τα σπρώξεις απαλά προς τα πίσω, μπορεί να επηρεάσεις τη δομή του νυχιού».

2. Να μαδάς τρίχες χωρίς να συγκρατείς το δέρμα σου
Εκτός από τον περιοδικό καθαρισμό των φρυδιών σου, θα πρέπει να ξέρεις ότι να τραβάς τις τρίχες στο πρόσωπο είναι επικίνδυνο γιατί είναι πολύ εύκολο τα πράγματα να πάνε στραβά. Αλλά αν πρόκειται να τις μαδήσεις, βεβαιώσου ότι κρατάς το δέρμα ακριβώς δίπλα στις τρίχες που θέλεις να αφαιρέσεις. «Ο θύλακας της τρίχας κατεβαίνει βαθιά στο λίπος του δέρματος. Έτσι, εάν κρατάς το δέρμα, το κάνει πιο λεπτό χώρο για να βγει καθώς απομακρύνεις το λίπος από τη μέση». Αυτό διευκολύνει την αφαίρεση ολόκληρης της τρίχας και προκαλεί λιγότερο τραύμα στο δέρμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ουλές. «Το τσιμπιδάκι μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ουλές στην πραγματικότητα. Επομένως, η αποτρίχωση με κερί είναι καλύτερη. Το νήμα είναι επίσης καλό, παρόλο που είναι μια μορφή μαδήματος».

Όσα αξίζει να ξέρεις για το βελονισμό προσώπου

3. Να ξύνεις το κεφάλι με τα νύχια σου
Εάν έχεις φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής και συνηθίζεις να το σκαλίζεις με τα νύχια σου, ήρθε η ώρα να σταματήσεις. «Αν σκάβεις πολύ βαθιά, μπορεί να μολύνεις το τριχωτό της κεφαλής και μια μόλυνση του τριχωτού της κεφαλής δεν είναι καλή γιατί προκαλεί τριχόπτωση», λέει η Dr. McKinley-Grant. Επιπλέον, το πολύ δυνατό ξύσιμο μπορεί να προκαλέσει ουλές και τα μαλλιά δεν μπορούν να αναπτυχθούν μέσα από μια ουλή. «Είναι λιγότερο επιβλαβές να τρίβεις απλώς τη φαγούρα με τα δάχτυλα αντί να ξύνεις με το νύχι».

Αλλά εάν το τριχωτό της κεφαλής σου έχει υπερβολική φαγούρα, είναι καλή ιδέα να το ελέγξεις από έναν πιστοποιημένο δερματολόγο και να βρεις μια λύση. «Ας υποθέσουμε ότι έχεις ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής και δεν ξέρεις πραγματικά ότι την έχεις, και νομίζεις ότι είναι απλώς πιτυρίδα επειδή δεν έχεις πάει σε δερματολόγο. Όταν ξύνεις την ψωρίαση, τη χειροτερεύεις και δημιουργείς περισσότερη. Επομένως, πρέπει να το γνωρίζεις και να λάβεις θεραπεία εάν έχεις πραγματικά φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής».

4. Να κόβεις τα νύχια σου στρογγυλά
«Στους ανθρώπους αρέσει να στρογγυλεύουν τις άκρες των νυχιών και να κόβουν τις μικρές άκρες», λέει η Dr. McKinley-Grant. «Αλλά τα νύχια των ποδιών και όλα τα νύχια θα πρέπει να κόβονται ίσια, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα».

5. Να πιάνεις συνέχεια τα μαλλιά σου
Το να πιάνεις συνεχώς τα μαλλιά σου σε σφιχτές αλογοουρές και κότσους μπορεί να προκαλέσει αλωπεκία έλξης, που είναι η τριχόπτωση από την ένταση.

6. Να τρίβεις συχνά τα μάτια σου
«Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι το πιο ευαίσθητο μέρος του δέρματός σου επειδή είναι πολύ λεπτό», λέει η McKinley-Grant. «Αν διαπιστώσεις ότι τρίβεις πολύ τα μάτια σου, τότε μπορεί να έχεις αλλεργία σε κάτι που είναι στον αέρα ή σε βερνίκι νυχιών, μάσκαρα, κρέμα ματιών ή ακόμα και οφθαλμικές σταγόνες».
Το επιθετικό τρίψιμο μπορεί να οδηγήσει σε σκουρόχρωμο δέρμα γύρω από τα μάτια «και μπορεί να προκαλέσει πάχυνση του δέρματος, αλλά όχι με όμορφο τρόπο».